genunchi umflat

23-10-2009
nnykka
Nu este medic/terapeut
nnykka
buna ziua,
miercuri seara m am trezit cu genunchiul sting umflat, butuc daca se poate spune asa, fara a suferi vreo lovitura, izbura ceva de genul acesta.mentionez ca am facut sport de performanta, volei pina la 32 ani ( acum am 45) si pot spune ca pina acum acest genunchi e cel sanatos, la celalalt am suferit o artroscopie acum 2 ani si e bine. in schimb ma ingrijoreaza cel umflat asa din senin, care nu ma doare, doar uneori simt ca niste cutite, si ma tine un pic la urcat, coborit scari, in rest nimik,. as dori niste recomandari naturiste daca se poate si un sfat medical binenteles. cu multumiri, nnykka
6 comentarii
0
23-10-2009, ora 11:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Inainte de a apela la absolut orice fel de tratament este intelept sa efctuati un consult clinic specializat, la un ortoped. Pana atunci evitati eforturile fizice mari si mersul pe distante lungi.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-10-2009, ora 20:38
violeta _adriana
Nu este medic/terapeut
violeta _adriana
Buna seara !
Am si eu o intrebare pentru dl.Dr. Marius Uscatu. Sotul meu are o problema destul de greu de explicat si nu stiu daca ma voi face inteleasa, dar am toata increderea ca dl dr v-a reusi sa -si dea seama cat de cat. Problema sotul meu este ca genunchiul drept ii iese din locasul lui deci se deplaseaza, pentru a-l readuce la loc trebuie sa faca o miscare de scuturare a piciorului si revine la loc dar acum din ce in ce mai greu.. semn ca boala se amplifica pe zi ce trece. As dori sa mentionez ca a facut sport de performanta respectiv Haltere in tinerete si acum are o munca destul de solicitanta respectiv manipulare de fier, mai lucreaza si in pozitii de stat pe vine. Nu am mers cu el la medic deoarece nu este in tara mai dureaza cam 2 luni pana se intoarece. Dar ce doresc este sa intreb daca este bine ca i-am trimis eu pastile de regenerare a articulatiilor si un unguent din aceasi produs si un macerat din muguri de vita de vie.Spune ca durerea a mai cedat dar tot are probleme.Ce as putea sa mai fac pana la venirea in tara si a merge la un medic specialist.
0
23-10-2009, ora 23:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Ceea ce descrieti se poate suprapune peste o instabilitate articulara a genunchiului secundara unei rupturi a ligamentelor sau poate unei artroze ce a modificat profund mecanica articulara.
Articulatiile nu pot fi regenerate prin medicamente, insa exista diferite preparate cu rol anti-algic (contra durerii) sau anti-inflamator.
Singura solutie temporara, desi dred greu de realizat, este limitarea la maximum a eforturilor mari si a genuflexiunilor (pozitiilor "pe vine").
Numai un consult ortopedic direct poate solutiona problema.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
29-10-2009, ora 17:09
nnykka
Nu este medic/terapeut
nnykka
buna seara d-le doctor,
v am urmat sxfatul si am mers la un medic ortoped, am facut si un rmn si iata care este rezultatul examinarii :
prezenta de fluid la nivelul brecesurilor laterale si articular
edem in partile moi prerotulian si la nivelul grasimii infapatelare
edem osos difuz la nivelul 1/3 inferioare a diafizei femurale
fara semne de leziune meniscala
leziune de cartilaj articular la nivelul condilului femural extern
cam atit, v as ruga mai pe intelesul unui om nespecializat in domeniu, cam ce inseamna toate astea. la medicul ortoped cu acest rezultat merg luni dupa amiaza. daca imi puteti da si sfaturi, va multumesc anticipat. mentionez ca genunchiul este tot umflat de miercurea trecuta, cu multumiri si scuze de deranj, nnykka
0
29-10-2009, ora 22:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Fara sa fi vazut direct imaginile e greu sa emit o parere, insa se poate desprinde concluzia unei leziuni cartilaginoase, care determina prezenta unui edem osos secundar, in mare masura "de stress".
Cu siguranta ca este vorba despre un genunchi mult suprasolicitat, iar o leziune cartilaginoasa evolueaza catre degenerare artrozica indiferent de tratament.
Ceea ce conteaza este ritmul acestei degenerari: suprasolicitarea fizica si sportiva poate grabi aparitia si evolutia artrozei.
Nu exista tratamente naturiste pentru prevenirea sau tratarea artrozei, ci doar trebuie sa va gestionati rezonabil efortul fizic pentru evitarea suprasolicitarii.
Bineinteles ca trebuie sa va monitorizati greutatea, avand in vedere ca obezitatea accelereaza degenerarea artrozica foarte mult.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
29-08-2017, ora 18:49
Zafira 2005
Nu este medic/terapeut
Zafira 2005
Am o întrebare și eu am căzut acum 4 zile în genunchi și mi sa umflat deasupra și ma doare când îl îndoi și vreau să precizez că în ziua respectiva am fost la control făcând și o radiografie văzându-mă și un specialist care mi-a zis ca nu am nimic și mia dat sa iau niște antiinflamatorii. Și acum după patru zile îl am tot umflat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •