Genunchi umflat dupa cazatura

07-05-2017
Wickedcro
Nu este medic/terapeut
Wickedcro
Buna ziua,

Va scriu in legatura cu o problema pe care am intampinat-o in urma unei lovituri la genunchi.
Acum o luna am avut o lovitura la genunchi in timp ce jucam fotbal, mai exact am lovit cu genunchiul intr-o piatra in timp ce alergam. Genunchiul s-a umflat destul de repede, am pus gheata pe el timp de 2 zile deoarece ma aflam intr-o zona unde nu aveam acces la un medic. Apoi timp de o saptamana am pus gheata in fiecare zi de 2-3 ori pe zi si am folosit diclofenac pentru a ameliora durerile si umflatura. Genunchiul s-a desumflat considerabil dar tot mai simteam dureri si a nu puteam sa il indoi mai mult de un unghi de 90 de grade. Am fost la spital unde mi s-a efectuat o punctie in urma careia mi s-a scos 8ml de lichid portocaliu-maroniu din genunchi, moment in care am inceput sa reusesc sa il indoi. Doctorul mi-a spus sa port o fasa strans pe genunchi timp de 2 saptamani doar pe timpul zilei si seara sa o dau jos. Dupa 2 saptamani genunchiul s-a recoperat aproape complet din punctul meu de vedere, am inceput sa merg normal, sa urc scarile normal. La 4-5 zile dupa ce am renuntat la fasa genunchiul a inceput sa se umfle, mai exact osul din coltul dreapta al genunchiului drept, am observat asta facand comparatie cu genunchiul stang. Am revenit la acelasi doctor, care m-a trimis la un alt doctor sa imi faca o sonografie(sper ca este ok termenul). Dupa sonografie acesta m-a trimis sa fac radiografie si rezultatul a iesit ca osul nu este distrus. Diagnosticul pus de acesta a fost ca sunt 'suspect de fibrom' si mi-a spus ca trebuie sa fac operatie(asta s-a intamplat ieri). In momentul de fata pot sa merg normal dar nu pot incorda muschiul femural(simt ca ma tine ceva deasupra rotulei). Mentionez ca nu simt dureri cand apas pe os sau cand merg/indoi piciorul(doar cand il tin indoit la maxim simt durere dar nu insulortabila) insa simt un discomfort continuu. Sunt putin ingrijorat de diagnosticul doctorului si nu stiu ce sa fac. Va rog daca se poate sa imi dati un sfat in legatura cu problema pe care o am.
Mentionez ca am 20 de ani si nu sunt in Romania momentan, medicii pe care i-am vizitat sunt straini si nu am putut sa cer prea multe detalii pentru ca acestia nu vorbesc engleza mai deloc.

Va multumesc!
4 comentarii
0
07-05-2017, ora 01:11
Wickedcro
Nu este medic/terapeut
Wickedcro
Mentionez ca am inaltimea de 1.82 si 70kg si am dus o viata sportiva pana acum. Nu sunt in posesia radiografiilor deoarece acestea au ramas la spital aici. O sa incerc sa intru in posesia lor si sper ca pot reveni cu o imagine a acestora!

Va multumesc!
1
08-05-2017, ora 09:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Raspunsul necesita examinarea clinica directa a genunchiului, coroborata cu studiul materialului imagistic (radiografii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
09-05-2017, ora 11:16
Wickedcro
Nu este medic/terapeut
Wickedcro
Buna ziua,

Va multumesc pt raspuns domnule doctor, in cele din urma am intrat in posesia radiografiilor pe care le atasez acestui comentariu. Mentionez ca pe zi ce trece simt din ce in ce mai putin discomfort din partea genunchiului, dar tot imi vine greu sa incordez muschiul.


http://imgur.com/a/g4uHi


Va multumesc!
0
09-05-2017, ora 12:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Sunt obligat sa va repet: esentiala este examinarea clinica a genunchiului (99%). Radiografia are un rol pur orientativ (1%).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: