Ginecomastia - tratament

26-06-2009
Bogdi23
Nu este medic/terapeut
Bogdi23
Buna ziua. Am 19 ani si cam la varsta de 14 mi-au aparut simptomele de ginecomastie. Pana acuma nu i-am dat mare importanta. Dar acuma incepe sa ma deranjeze aspectul meu fizic si as vrea sa tratez cumva aceasta boala. Tin sa mentionez ca sunt o persoana mai plinuta adica 72 kg la 1.70. Am auzit ca doar prin operatie se poate inlatura. Este adevarat Alte solutii nu exista Si daca nu ce implica aceasta operatie Va multumesc anticipat Apreciez orice raspuns.
15 comentarii
0
26-06-2009, ora 18:46
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Totusi ai o greutate normala vis-a-vis de inaltime.Inainte de a te gandi la operatie trebuie sa te vada un specialist endocrinolog testele hormonale vor spune ce dezechilibre au produs ginecomastia si poti primi terapie.Hiperestrogenismul este principala cauza a ginecomastiei dar aceasta poate apare si in anumite boli neoplasme sau cu ocazia consumului unor anumite tipuri de medicamente.Trebuie neaparat sa mergi cu trimitere la endocrinologie.Numai bine
0
26-06-2009, ora 20:02
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Ginecomastia este definita ca prezenta de tesut glandular mamar la barbati. Desi uneori cauza poate fi endocrina hipogonadism hipofizar etc.. sau secundara unor medicamente/substante cel mai frecvent ginecomastia este idiopatica. Adica exista glanda mamara fara alte manifestari. Ginecomastia unilaterala este idiopatica in peste 95 cazuri cea bilaterala 80. Pseudoginecomastia este acumularea de tesut adipos prepectoral in special la adolescenti. Este o manifestare trecatoare. Daca la palpare se simte tesut glandular tratamentul este chirurgical - excizia acestui tesut printr-o incizie in jurul areolei mamelonare. Daca este doar grasime localizata atunci fie va trece de la sine fie se poate practica lipoaspiratia zonei. Puteti consulta medicul dvs. de familie care va va indruma spre o rezolutie.
0
26-06-2009, ora 20:04
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
.95 din cazuri respectiv 80 din cazuri.
0
26-06-2009, ora 20:05
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
semnul la suta se pare ca nu se afiseaza in postarea mea.
0
26-06-2009, ora 20:11
Bogdi23
Nu este medic/terapeut
Bogdi23
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Vreau sa mentionez ca atunci cand mi s-a manifestat boala la 14 ani am fost la medicul specialist care dupa analizele de rigoare de hormoni mi-a recomandat un unguent care din pacate nu a avut nici un efect iar eu nu m-am intors la medic deranjul fiind doar de ordin estetic dar acum as dori sa scap de aceasta neplacere. Sunt curios daca exista astfel de tratamente cu ceva unguente sau tratamente hormonale care ar putea avea efect chiar si acuma dupa mult timp de la aparitia bolii inainte de a ajunge la varianta operatiei Va multumesc.
0
26-06-2009, ora 20:31
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Tratamentul ginecomastiei in sine este strict chirurgical. Unguente masaje etc nu au efect. Daca exista o patologie care a declansat ginecomastia aceasta va trebui investigata si tratata in paralel.
0
26-06-2009, ora 20:37
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Exista tratamente dar nu-ti putem recomanda si nu poti lua singur nimic fara sa faci din nou testele hormonale mai ales ca de atata timp nu ai mai fost vazut de endocrinolog si cum spunea si colegul meu s-ar putea ca ginecomastia ta sa nu fie expresia nici unei manifestari patologice ci pur constitutionala caz in care vei putea merge fara probleme la chirurg.
0
26-06-2009, ora 21:57
Bogdi23
Nu este medic/terapeut
Bogdi23
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile si ajutorul acordat. Voi consulta medicul specialist sa vedem ce imi va recomanda. Va multumesc inca odata. Multa sanatate.
0
25-09-2009, ora 16:33
KHISA
Nu este medic/terapeut
KHISA
Buna ziua. am un baiat de 13 ani si 9 luni care a fost diagnosticat cu ginecomastie de catre dr. ginecolog, insa endocrinologul l-a contrazis.Baiatul a cazut cu bicicleta si s-a lovit la san formanduise un nodul.Endocrinologul spune ca nu ar avea legatura cu, cazatura totul fiind de la pubertate si mi-a recomandat tratament cu TAMONEPRIN. As dori un sfat de la dumneavoastra.Va multumesc.
0
29-09-2009, ora 13:59
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Ginecomastia la adolescenti este un fenomen des intalnit si tranzitoriu, fara vreo relevanta patologica. Personal, nu cred ca se impune vreun tratament la aceasta varsta.
Daca dupa 18 ani fenomenul persista, puteti sa consultati medicul de familie pentru a va indruma catre un specialist.
0
29-09-2009, ora 17:54
KHISA
Nu este medic/terapeut
KHISA
Va multumescfoarte mult pentru sfat si pentru raspuns.Numai bine.
0
17-04-2010, ora 16:59
Carmenn7ion
Nu este medic/terapeut
Carmenn7ion
Buna ziua as dori si eu sa stiu daca copilul meu are ginecomastie.Este baiat are 14 ani fara o luna si acum 4-5 luni in urma cand s-a facut un control medical ca sa fie selectat in echipa de fotbal al scolii doctorul respectiv i-a recomandat de urgenta un control la endocrine.Mentionez ca este si plinut pentru inaltimea lui(aproximativ 1, 56m/51 kg).La Galati la ora actuala nu este dr de boli endocrine la spitalul de copii, trebuie sa merg cu el la o clinica particulara.Imi mai spune din cand in cand ca are si dureri la nivelul sanilor.L-a vazut dr de familie si mi-a spus ca este si din cauza ca este el mai plinut.Nu as vrea sa-i dau medicamente.Ce puteti sa-mi recomandati?Multumesc!
0
11-06-2010, ora 13:41
andrei199445
Nu este medic/terapeut
andrei199445
bunaziua
as avea si eu o problema care ma cam deranjeaza.am 16 ani si am o usoara dezvoltare a mamelelor ca sa spun asa.Aceasta mia aparut pe la varsta de 13 ani si m-am dus la medic si mia dat un unguent care nu sia facut efectul.Tin sa anunt ca am 1.78 si 78 kg
am observat ca atunci knd stau in apa umflatura dispare...se contracta ca sa spun asa
As vrea sa stiu si eu ce sa fac adica am ginecomastie sau este altceva
0
13-02-2013, ora 14:56
pcmpool11
Nu este medic/terapeut
pcmpool11
Buna ziua, am 19 ani si cam de vreo 2 luni s.a format la sanul drept piatra..foarte dureroasa si inestetica iar de vreo cateva zile s.a format si in partea stanga!CE SA FAC, VA ROG FRUMOS AJUTATI-MA!!!
0
15-03-2013, ora 19:29
nikitto97
Nu este medic/terapeut
nikitto97
Buna ziua am si eu ginecomastie de la 14 ani si acum am 17 ani, si nu stiu cum sa scap de ea cat mai repede findca vine vara o sa ma duc la stranduri cu prieteni si imi este foarte rusine sa ma dezbrac caci ma rad si chesti din astea, nu am fost la medic sa vada ce este cu mine dar as dori sa ma indrume cineva daca trebuie mers la medic sau nu..si inca o chestie sanul stang a inceput sa mi sa traga, s-a micsorat dar nu s-a tras de tot. iar in schimb dreptul e la fel de mare. ATENTIE SA MA INDRUME CINEVA CE TREBUIE SA FAC! VA MULTUMESK FRUMOS! si celor de mai sus care au aceiasi problema ca si mine insanatosire grabnica!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: