glezna cu problema

18-08-2009
mill
Nu este medic/terapeut
mill
cu ceva vreme in urma (2 ani) am fost descoperit cu spondilartrita seronegativa am facut u tratament cu sulfasalazina in urma cu un an si jumatatein urma unui infart miocardic si a unor analize mai amanuntite s-a constatat ca de fapt e guta fac si in prezent tratament cu colchicina si milurit.Glezna de la piciorul stang e afectata de guta fiind foarte voluminoasa fata de cealalta.in martie am suferit un accident (o lama de stivuitor m-a lovit in talpa ) alegandu-ma cu o fractura de glezna si de peroneu.mi-au pus piciorul in ghips 40 de zile pana peste genunchi apoi 21 sub genunchi dupa nici o imbunatatire lba picorului imi flencanea ca in prima zi.am mers la alt dc si mi-a facut o blocare de glezna prin 2 tije in x cu care am statde pe 4 iun. pana pe 3 aug.si o atela gipsata peste mi s-au scos tijele.dc mi-a zis ca nu mai pot misca laba picioruui decat 45 de grade in loc de 90nu am mai pus piciorul jos din martie.acum dc mi-a zis sa pun piciorul sprijinit in 2 garje apoi una apoi baston.fara recuperare bai.cu toate ca am facut ex ale gambei cat timp am avut ghispul ( ridicari la 45 de gr a piciorului si contractii ale muschiului si relaxari ) muschiul gambei s- a atrofiat.am facut cate o jum de ora mers cu sprijin carje si o ora pauxa de 3-4 ori pe zi dar ma doare infernal glezna.in moment de repaus vibra laba piciorului nu o puteam controla in prima zi.dc nu mi-a recomandatrecuperare a zis ca mersul e suficient ma gandesc poate unde mi-a blocat glezna nu trebuie fortata cu exerxitii
am cerut parerea unui kimioterapeut sportiv si mi-a recomandat niste ex dar ma doare ffff tare insuportabil nu stiu ce sa fac.ma doare ff tare glezna si cand merg si cand fac ex si cand incerc sa dorm
daca pun gheata ma mai lasa cate putin nu stiu ce sa fac sunt disperat mie sa continui as vrea sf unui specialist
sau cineva care a a mai patit asa ceva dc a zis ca ma refac in 2-3 luni.va multumesc aniticipat si va doresc multa sanatate.
6 comentarii
0
18-08-2009, ora 20:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Cazul D-voastra este deosebit de complex si necesita studierea atenta a gleznei si a intregului dosar de radiografii.
Va intrebati de ce nu aveti mobilitate a gleznei: pai daca a fost blocata cu 2 tije (artrodezata), ar trebui sa nu o mai miscati deloc, nu??.
In fine, nu prea am inteles bine care este situatia actuala si unde este problema.
Un consult clinic specializat se impune.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
19-08-2009, ora 08:47
mill
Nu este medic/terapeut
mill
Va multumesc pt raspuns.TIjele au fost scoase. Domnul dc. mi-a spus ca pot incepe sa merg sprijinit in 2 carje, apoi in una, apoi baston.Am intrbat daca pot face recuperere, fizioterapie sau kimioterapie si mi-a zis ca nu doar sa incep sa merg.Problema e ca este fffff dureros ma doare infernal la incheiruta gleznei si nu stiu daca e normal sa ma doara asa de tare.M uschiul gambei este atrofiatsi un kimioterapeut mi-a recomandat un set de exercitii dar solicit mult glezna si nu stiu daca e bine.
E normal sa ma doara asa de tare (insuportabil) ?Ce exercitii sau ce ar trebui sa fac sa pot merge ? Au trecut 2 sapt si nu am siguranta in picior?Sunt recomandate sau nu exercitii ale gleznei in cazul gleznei blocate?C-am in cat timp crede-ti ca as putea sa merg fara sustinere. Ce analgezic sa iau ?Sa ma mai lase durerile diclotardul singurul care imi alina dutrerea inainte nu mai are nici un efect.Sunt disperat! ce pot face ca sa merg?
Va multumesc si astept sfatul dumneavoastra. Va raman indatorat.
0
19-08-2009, ora 09:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Asa cum va spuneam, nu inteleg de loc ce s-a intamplat si logica tratamentului.
Daca este asa cum spuneti, adica a fost blocata deliberat glezna (artrodeza) atunci nu ar fi normal sa mai miscati aceasta articulatie.
In fine, imi este imposibil sa raspund fara sa va consult si fara sa studiez intregul dosar radiologic.
Va stau la dispozitie cand va hotarati.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
19-08-2009, ora 10:14
mill
Nu este medic/terapeut
mill
Va multumesc foarte mult pt amabilitatea de a-mi raspunde. O sa incer sa va contactez. Va inteb totusi e normal sa ma doara asa de tare? sa continuisa fac exercitii?Va salut cu respect
0
19-08-2009, ora 10:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Asa cum va spuneam, nu inteleg nimic din logica tratamentului de pana acum si nu va pot preciza sursa durerii fara sa cunosc detaliile dosarului radiologic si fara sa va consult personal.
Sunt mii, poate zeci de mii de posibilitati diferite, iar eu sunt un simplu muritor si nu un clarvazator pentru a "ghici" problema si solutia.
Va stau la dispozitie cand va hotarati.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
30-08-2009, ora 22:09
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimate Domn
Compleitatea cazului Dvs sete data si de suprapunerea altor afectiuni (spondilita, dar mai ales guta), care pot lesne contribui la contextul dureros. Inteleg din multitudinea de interventii si gesturi terapeutice ca situatia recuperarii este incompleta si aveti mai multe luni de imobilizare. Fara a avea inca acces la datele Dvs medicale, consider ca este bine sa lamuriti doua chestiuni urgente:
- care este stadiul consolidarii fracturilor de care ati suferit?
- care este nivelul de recuperare in raport cu raspunsul la intrebarea de mai sus
Cred ca este util sa gasiti un medic ortoped care sa va ajute sa raspundeti la intrebarile de mai sus. Personal, v-as sfatui sa faceti o radiografie de glezna fata si profil si un RMN de glezna (preferabil cu substanta de contrast). In acest fel vom putea face legatura intre ceea ce vedem pe radiografie si situatia metabolica, circulatorie, a tesutului osos. Cred ca exista si premisele unei neuro-algo-distrofii care se manifesta asa cum descrieti, si pe care noi, la Centrul Pilot din Constanta, o tratam cu succes prin oxigenoterapie hiperbara (HBO). Pentru detalii ne puteti contacta sau puteti contacta Centrul de Medicina Hiperbara Constanta (de altfel, singurul din tara), cu care avem o intensa colaborare.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: