glezne dureroase...

07-02-2011
olga27
Nu este medic/terapeut
olga27
Buna ziua,

Acum 10 luni intr-un team building organizat de companie, la un joc a trebuit sa ne legam de glezne cu o sfoara si sa fugim... in fine nu e foarte relevant insa acea sfoara mi-a lezat foarte tare gleznele. Dupa ce am ajuns acasa vreo 2-3 zile nu puteam sa umblu, simteam ca mi se scurge tot sangele in glezne, s-au umflat ff urat, s-au invinetit pe o suprafata de 10 cm, dar in cateva saptamani treptat au mai disparut vanataile. Mentionez ca nu am considerat ca trebuie sa vizitez un medic, le-am tratat cu foi de varza pe moment si atat. Desi au trecut 10 luni, cand le ating ma dor, iar dupa baie sau in anumite zile, reapare din noua vanataia pe fiecare picior, desigur o forma usoara dar este vizibila. Mai rau este ca am fost si la ski si e foarte dureros, a doua zi la ski nu am mai reusit sa-mi fixez claparii din cauza durerii de la glezne. Am impresia ca a fost ceva destul de grav, a putut sa ramana ceva acolo? ce analiza imi recomandati sa fac? este cazul? chiar mi se pare absurd niste vanatai sa doara in continuare un timp asa de indelungat. Va multumesc mult pentru raspunsuri!
4 comentarii
0
07-02-2011, ora 23:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este posibila existenta unor leziuni vasculare sau neurologice (leziune a arterelor, venelor sau nervilor prin traumatismul descris).
Consultati pentru inceput un specialist in Chirurgie Vasculara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-02-2011, ora 16:19
olga27
Nu este medic/terapeut
olga27
Multumesc!
0
15-03-2011, ora 13:47
niklas
Nu este medic/terapeut
niklas
Buna ziua domnule doctor va rog un raspuns la problema urmatoare :
Acum 2 ani am cazut de la inaltimea de 1 m si glezna piciorului drept a fost fortata dinspre pozitia normal verticala catre interior spre piciorul stang. Am fost dus la urgente apoi la medicul ortoped care doar dupa o radiografie fara sa-mi atinga piciorul m-a pus in ghips (spitalul din Medias ).au trecut 6 sapt sidin clipa cand mi-a luat ghipsul jos si pana azi am ramas cu glezna umflata in zona de indoire stanga interior am un punct foarte dureros iar cand merg peste 200m incep durerile.Cand stau in repaus nu dar la mers doare fiecare pas. Am mers de mai multe ori la doctorul ce m-a pus in ghips si zicea ca revine dar eu nu mai pot sa indoi glezna decat jumate fata de piciorul stang si doare. Am citit aici pe forum ce ati raspuns la diversi si sant convins ca e ceva la ligament sau tendon, nu oasele dor ci acolo in umflatura aceea.Va rog un raspuns daca aveti nevoie de detalii suplimentare sau foto va rog o adresa de mail si va trimit.Cu multumiri sisperata Draghici Nicu -Medias
0
15-03-2011, ora 15:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles nici un detaliu relevant: sexul, varsta, greutatea, antecedentele traumatice, inflamatorii-reumatologice, vasculare, metabolice, neurochirurgicale, statusul ocupational si sportiv, dar ma ales situatia initiala, radiografiile initiale si cele de control, localizarea anatomica precisa a punctelor dureroase, stabilitatea antero-posterioara si in varus a gleznei, etc etc etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: