Glezne umflate

20-06-2012
ionut m
Nu este medic/terapeut
ionut m
Buna,

De aprox o luna (poate si mai mult) am gleznele foarte umflate. Nu ma dor deloc, nu simt niciun discomfort in acea zona doar ca se observa ca sunt umflate. Imi este umflata toata acea zona din jurul gleznei.
In plus, pe picior, deasupra degetelor si sub glezna (partea exterioara), mi-au aparut niste pete ciudate asemanatoare pistruilor. Sunt mult mai proeminente dupa masa decat dimineata.

Aveti idee ce ar putea fi? Ce ar trebui sa fac? (in afara de a merge la medic; acolo voi merge abia peste doua saptamani cand iau liber de la servici)]

Mentionez ca sunt de sex masculin, 24 ani, greutate 85 kg, inaltime 1, 76.
Lucrez toata ziua la birou, intre 8-12 ore si fac foarte putin efort fizic. In ultimele luni am luat mult in greutate.

Multumesc.
10 comentarii
0
21-06-2012, ora 11:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Edemul periferic al membrului pelvin are o origine vasculara (insuficienta venoasa), cardiaca, renala, hepatica, metabolica, reumatologic-inflamatorie etc.
In oricare dintre cazurile posibile situatia a fost agravata de cele 15 kg in plus.
In perioada urmatoare, pe termen scurt, se impune evitarea expunerii la caldura, mentinerea stricta a pozitiei proclive a membrului inferior, reducerea drastica a 'statului in picioare' si a mersului, si nu in ultimul rand contentie elastica (ciorap de compresie elastica).
Prima examinare va fi la specialistul in Chirurgie vasculara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-06-2012, ora 13:27
tanta2020@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
tanta2020@yahoo.com
De 5 ani sunt operata de dubla fractura picior dr..De 2 ani de la cea de-a doua operatie am probleme circulatori la picior.Am inteles ca au fost sectionate vene in timpul operatiei. De 1 luna ma doare foarte tare in dreptul gambei jos unde pielea a devenit foarte subtire iar acum am usturimi ingrozitoare. De 5 ani i-au Detralex de 2 ori pe zi si dau cu unguent antiinflamator.In prezent ma dau cu Stimuven plus dar usturimea persista ba chiarse vede ceva galben in interior. Va rog sa ma ajutati deoarece nu stiu unde sa ma duc si ce sa fac. Va multumesc !
0
23-06-2012, ora 13:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Scuzati-ma, dar nu am reusit sa inteleg singurele elemente importante:
- varsta, greutate/inaltime, status ocupational, antecedente traumatice, vasculare, metabolice, inflamatorii-reumatologice, cardiace, hepatice, renale etc (tocmai cauzele posibile ale edemului membrului pelvin);
- ce intelegeti prin """""""dubla fractura picior dr""""""""????? In medicina prin picior se intelege formatiunea anatomica situata distal (mai jos) de glezna, pentru a evita confuzia regretabila cu membrul inferior, format din sold, coapsa, genunchi, gamba, glezna si picior. La nivelul membrului inferior exista milioane de tipuri de fracturi, avand tratamente si prognostice fundamental diferite.
- despre ce operatie a fost vorba, care a fost diagnosticul initial, care a fost montajul de osteosinteza, care a fost evolutia post-operatorie, cand si de ce s-a extras materialul metalic etc etc????
Asteptam detalii cu adevarat relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-06-2012, ora 13:56
tanta2020@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
tanta2020@yahoo.com
Buna ziua si ma scuzati! Nu am stiut ce detalii sa va dau : Am 44 de ani si am 90 Kg. In 2006 am suferi un accident de munca cu diagnosticul : FRACTURA AMBE OASE GAMBA DR. : LUXATIE EXT. ROTULA DR. iN 2008 am suferit cea de-a doua operatie cu diagnosticul : MATERIAL METALIC RESTANT GAMBA DR. EXTRAS ( placa cu 7 suruburi + 1 surub separat ) asa scrie in bilet de iesire. Dupa 1 an de la aceasta operatie piciorul sa unflat si inegrit. Atunci dl.
dr. care m-a operat a spus ca arata de taiat. Am facut ecografie dopler si a constatat ca o vena a fost sectionata in timpul operatiei si de aceea exista acea pata de culoare inchisa deoarece singele a fost inproscat sub piele. Asa mii sa spus. Am urmat tratament cu Detralex 2/ zi si unguente antiinflamatoare si ciorap medicinal. De 1 luna nu am mai purtat acel ciorap si pielea s-a subtiat iar de 2 -3 saptamini a inceput sa ma usture foarte tare. Am continuat cu unguente dar usturimea persista si nu stiu ce sa fac si unde sa ma adresez. Eu lucrez mai mult in picioare. Daca mai trebuiesc detalii va rog sa-mi spuneti. Sunt foarte speriata sa nu fac ulcer varicos sau poate sa si facut. Gindul ca piciorul meu poate fi taiat asa cum s-a adresat dl. dr. care m-a operat ma macina de atunci. Sunt intr-un stres continuu dar lipsa banilor pentru a merge mai departe este ingrozitoare. Va multumesc pentru intelegere !
0
23-06-2012, ora 14:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In acest moment aveti doua solutii cu rezultate absolut spectaculoase: scaderea ponderala (30-40 kg, in functie de inaltime, pe care nu ati precizat-o) si mai ales reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Cat timp veti sta in picioare, mai ales in perioada caniculara, veti avea gambele si gleznele umflate.
Ciorapul de compresie elastica este vital, ina nu trebuie sa va imaginati vreodata ca poate exista vreun medicament sau unguent care sa va permita mentinerea situatiei actuale, in materie de greutate si efort.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-06-2012, ora 14:20
tanta2020@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
tanta2020@yahoo.com
Inaltimea o am de 1.67. Stiu ca am o greutate destul de mare dar nici un tratament pe care l-am tinut chiar si infometare nu a dat rezultate. Am fost si la Endocrinologie si mi-a spus ca totul este pe sistem nervos nu am glanda.Nu scad in greutate chiar daca am tinut un regim alimentar sever. M-am ales cu ameteli, fara putere.Aceasta usturime nu i-mi da pace si frica de a avansa boala.
0
23-06-2012, ora 14:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Singura solutie pentru a "scapa"de cele 30 kg in plus este sa considerati obezitatea drept o dependenta de drog, care va fi tratata cu mijloacele de rigoare: interdictie totala pentru paine, cereale, dulciuri si mai ales fructe, in schimb aveti voie la proteine (carne, peste, lactate, oua, ciuperci) si legume hipocalorice (salata, varza etc).
Regimul este extrem de simplu, NU este un regim de infometare, insa peste 99% din obezi refuza cu inversunare sa renunte la dulciuri, paine si fructe, de unde rezulta, logic, insuccesul asa-ziselor "'cure de slabire"', care fac abstractie tocmai de dependenta de drog.
Aveti perfecta dreptate, nu aveti ce cauta la endocrinolog...fiind vorba despre o problema comportamentala, singurul care va poate ajuta este psihologul, cel care va va putea convinge ca obezitatea este o dependenta de drog si va fi tratata prin metode psihologice...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
09-06-2014, ora 09:54
roxana dumitrache25
Nu este medic/terapeut
roxana dumitrache25
buna ziua, problema mea este ca ma incomoda f putin glezna dreapta pe interior si knd m.am uitat intr-o lumina mai buna am observat k este usor patata.este o pata ku tente de negru insotite d putina roseala.mentionez ca nu e umflata dar ma incomodeaza putin probabil unde m-am frecat in locul respectiv.astept raspunsul dvs cu ce credeti ca ar putea fi si ce doctor ar trebui sa consult.va multumesc
0
09-06-2014, ora 09:59
roxana dumitrache25
Nu este medic/terapeut
roxana dumitrache25
mentionez ca am 25 de ani inaltime, 1.65 si 70kg si muncesk 12ore pe zi in picioare
0
09-06-2014, ora 12:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa ierarhizati factorii cauzatori ai suferintei: cele 15 kg in exces si efortul fizic exagerat (stat in picioare 12 ore).
Probabil ca aveti o insuficienta venoasa periferica, cauzata de greutatea exagerata si de efortul fizic excesiv, poate fi un conflict mecanic cu incaltamintea sau alte zeci de cauze.
Indiferent ce medic veti consulta, nu trebuie sa neglijati problemele esentiale: greutatea si efortul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: