glioblastom multiform...ce fel de cancer este?

23-10-2009
anya82
Nu este medic/terapeut
anya82
mama mea de 51 de ani a fost diagnosticata cu glioblastom multiform...ce fel de cancer este???si ce sanse are???
43 comentarii 12 Înainte ›
0
26-12-2009, ora 01:01
meme23
Nu este medic/terapeut
meme23
si sora mea este in aceiasi situatie cu glioglastom si nu stiu ce as putea sa ti spun, dar si eu astept un raspuns in privinta acestei boli daca exista un raspuns concret la aceasta boala astept raspuns. Multumesc
0
31-12-2009, ora 00:51
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
din ce am citit si eu e un cancer care se face la sistemul nervos central (creier). E agresiv. O prognoza mai favorabila depinde de cat la suta din tumoare a fost indepartata prin operatie - daca s-a facut operatia, varsta - cu cat mai tanar cu atat are mai multe sanse, si scorul Karnofsky. Exista un nou medicament antineoplazic, bevacizumab (Avastin) pentru aceasta boala crunta, insa nu cred ca e aprobat in Romania pentru tratarea glioblastomului. Nu trebuie sa disperati, e greu dar fiti increzatori. Nu cititi statisticile de pe internet. Acele statistici sunt facute din perioade indepartate si pana la urma nimeni nu stie cum reactioneaza un corp.
0
31-12-2009, ora 10:50
meme23
Nu este medic/terapeut
meme23
tumora a fost scoasa total si are 9 ani. dar unde se gaseste exact medicamentu? si ce reacti are daca stii. iti multumesc ca mi ai raspuns.
0
01-01-2010, ora 23:18
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
buna meme23, daca are 9 ani si tumora a fost scoasa in intregime atunci e foarte promitator. Asta inseamna ca nu era un stadiu extrem de avansat. Avastin se foloseste la cancere metastatice sau avansate de colon, plamani si alte organe. La glioblastom multiform e aprobat in SUA sa se foloseasca in cazul recidivei sau in cazul in care gioblastomul nu reactioneaza la tratamentele clasice (radioterapie/chimio). Documentandu-ma dintr-un studiu, daca e folosit singur sau in combinatie cu irinotecan are efecte destul de bune in glioblastom, dar in Romania citind dintr-un prospect de pe internet pare a nu fi aprobat pentru glioblastom inca. Medicamentul se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala si la recomandarea unui oncolog (oricum e extrem de scump, un tratament pe un an in SUA costa 100.000 $ - in Romania ar fi gratis). Are reactii adverse ca oricare medicament pentru chimioterapie: scaderea leucocitelor, al neutrofilelor, greata, diaree, etc. Dar nu cred ca ar fi nevoie pentru sora ta avand in vedere ca au scos toata tumora si nu pare avansat. Totusi, daca vrei sa fii impacat/a discuta cu oncologul sau persoana care o trateaza despre avastin (sper ca nu sunt din aia rai care te iau peste picior), daca e posibil in tara un tratament pentru gioblastom multiform cu acest medicament si daca sora ta se incadreaza in grupul de persoane pentru care e destinat acest medicament.
0
15-06-2010, ora 23:13
erna.wischegg
Nu este medic/terapeut
erna.wischegg
buna,
sora mea a fost diagnosticata cu glioblastom acum 6 ani
a debutat cu o criza gen epilepsie, dupa care a urmat operatia si radioterapia
a raspuns foarte bine dar din pacate a recidivat
nu are simptome neurologice de niciun fel
am descoperit recidiva in urma unui control devenit de rutina(mergem la control din 3 in 3 lun
pe langa tratamentul chirurgical, care il vom efectua chiar maine, ce alt tratament cunoasteti?
ati mai auzit de cazuri asemanatoare?
in sensul ca din cate am citit, nu prea au fost cazuri de supravietuire mai mult de un an jum maxim doi
0
21-02-2011, ora 13:27
Mama50
Nu este medic/terapeut
Mama50
Bua ziua ma umesc Anca, am 22 de ani si vreau sa va povestesc despre mama mea care are 50 de ani, a fost internata pe 15 ianuarie anul acesta si operata pe 17. In urma operatiei a fost diagnosticata cu glioblastom. Au reusit sa extraga tumora pe partea dreapta insa a mai ramas pe partea stanga. Facem Radioterapie si Chimioterapie cu Temodal insa doctorii au spus k acestea nu-si fac nici un efect la ea fiindca este in ultima faza. In afara de tumora pe care o avem, mama mai are si niste crize de nebunie. Doctrul de la Bucuresti mi-a spus ca este labila psihic. Nu stim ce sa mai facem cu ea, face crize in fiecare zi.Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ceva simt ca inebunesc simt ca nu mai pot, mai am si un frate cu distrofie musculara progresiva care plange si sufera in fiecare zi. Va multumesc si sincer imi pare foarte rau pentru toata lumea care se afla intr-o situatie asemanatoare
0
05-03-2011, ora 19:15
otilik23
Nu este medic/terapeut
otilik23
buna Anca.ma numesc Otilia, am 27 de ani, iar acum 2 saptamani tata a fost diagnosticat cu glioblastom.initial s-a crezut ca este avc, dar din pacate nu a fost asa.pe 25 februarie a fost operat la iasi(noi fiind din vaslui) de dna dr turliuc dana de la neurochirurgie.ne-a spus din start ca nu are vesti bune, insa tata se comporta destul de bine dupa operatie.nici nu stiu daca sa ne facem sperante sau nu.sfatul meu e daca poti sa o aduci la iasi sau sa mai consulti un neuroghirurg.am auzit ca centrele sunt la iasi, cluj, bucuresti.insa am nevoie si eu de ajutorul tau.am vazut ca temodal este destul de scump.zi-mi si mie te rog cum ati procurat medicamentul, pentru ca sincer nu stiu cum ni-l vom permite.sanatate multa mamei tale!
0
06-03-2011, ora 15:59
erna.wischegg
Nu este medic/terapeut
erna.wischegg
nu trebuie sa platesit temodalul
cu indicatie de la neurochirurg mergi la oncolog si iti da pe reteta speciala
nu platesti nimic
ati facut radioterapie dupa operatie?
0
06-03-2011, ora 16:35
otilik23
Nu este medic/terapeut
otilik23
nu inca. maine(luni) il extereneaza si speram sa il ducem direct la spitalul la care se face radioterapia.speram din tot sufletul sa-i fie bine.sanatate la toata lumea!!
0
15-03-2011, ora 02:05
Mama50
Nu este medic/terapeut
Mama50
Buna otilik23 iti multumesc pentru raspuns o sa incerc sa ma duc si la alti doctori. Ca sa iei temodal trebuie sa te duci la medicul de familie sa-ti dea trimitere la oncologie si de acolo sa-ti dea reteta cu temodal. Sunt putine farmacii care au medicamentul sau care pot sa ti-l aduca la comanda. Daca mai aflu ceva nou eu iti las mesaj. Va pup si multa sanatate
0
16-03-2011, ora 10:30
otilik23
Nu este medic/terapeut
otilik23
noi mai incercam si metodele naturiste.este un doctor la facultatea de agronomie in iasi, care pe baza diagnoticului si datelor pacientului iti da o reteta naturista cu plante: adica ceaiuri, tinturi si propolis parca.a fost sora mea azi cu diagnoticul la el.nu-ti trebuie programare.va dau un link poate reusiti ceva:
http://www.farmacia-verde.ro/despre-autor/
sunati la nr de tel de acolo
sper sa fie dde folos.
sanatate!!!!
0
04-09-2011, ora 00:36
Aradaniel
Nu este medic/terapeut
Aradaniel
As avea o intrebare: Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-un tratament pentru tumori la creier care au dat rezultat pozitiv? Mama este diagnosticata, in urma unei biopsii si RMN cu Glioblastom grad IV tumoarea are deja aprox. 5cm diametru deja. Partea stanga nu si-o mai simte.
Multumesc si Sanatate !!! daniel
0
04-09-2011, ora 12:20
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, exista. tratamentul DE BAZA in cazul glioblastomului multiform ramane REZECTIA CHIRURGICALA. aceasta prelungeste durata supravietuirii si intarzie aparitia simptomelor. dincolo de asta exista si dau si ele rezultate (fara sa ofere insa sanse nici macar teoretice de vindecare, cum face chirurgia) si alte tratamente, cum sunt RADIOTERAPIA sau tratamentul cu CITOSTATICE, pe care anume nu are rost sa le enumar acum si aici.
cert este ca oncologul va stii cel mai bine care e planul de atac cel mai potrivit. mergeti deci la un consult ONCOLOGIC, si nu va bazati doar pe ce zice chirurgul!
mult noroc!
0
04-09-2011, ora 23:02
Aradaniel
Nu este medic/terapeut
Aradaniel
multumesc pentru promptitudine, tumoarea mamei este inoperabila, tratament deocamdata acasa cu Fortecortin 8mg 3/zi 1-1-1 bratul si piciorul stang nu le mai simte, dureri nu are, insa doarme, mai tot timpul (probabil din cauza locului unde este situata tumoarea) Oncologul a propus o chimioterapie combinata cu radioterapie 5zile /saptamana timp de 6 saptamani. Stiti cumva ce efect are ceaiul Essiac si de unde se poate produce?
Sanatate tuturor !
0
04-09-2011, ora 23:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
imi pare rau, nu ma princep la tratamente alternative. pana la proba contrarie ele nu raman decat o lista de produse care pur si simplu nu au efect obiectiv.
0
07-09-2011, ora 01:26
Aradaniel
Nu este medic/terapeut
Aradaniel
Spuneti-mi va rog, Vitamina C poate ajuta la tumoarea mamei mele (cititi mai sus va rog) cu ceva ? Ii dau o capsula de Cetebe este vitamina C Retard 500mg, substanta este acid ascorbic. Ce parere aveti de medicamentul Fortecortin, substanta este Dexamethason?
0
07-09-2011, ora 13:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din cate stiu eu nu ajuta la absolut nimic vitamina c. dexametazona este standard in tratamentul simptomatic al acestei boli.
0
07-09-2011, ora 22:45
Aradaniel
Nu este medic/terapeut
Aradaniel
exista un tratament mai eficient sau mai bun decat acesta "standarad" ? va multumesc ! sanatate si numai bine !
0
08-09-2011, ora 00:41
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Tratamentul standard este cel mai folosit pentru ca are cele mai bune rezultate. Mai exista si medicamente oncologice experimentale care ar putea avea efecte mai bune, dar nu e garantat nimic. Vorbiti cu oncologul daca are cunostinta despre studii clinice cu acest fel de medicamente in care mama dvs poate fi inclusa. Poate aveti noroc si o puteti inscrie.
0
08-09-2011, ora 06:33
Aradaniel
Nu este medic/terapeut
Aradaniel
Puteti sa-mi dati exemplu de un astfel de tratament?
0
08-09-2011, ora 10:33
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu. nu are nici un rost pentru ca nu poate omul sa incerce aceste tratamente de capul lui, includerea in aceste studii se face tot de catre specialisti oncologi care le conduc si decid ca asta e cel mai bun lucru pentru pacient.
daca tu cauti raspunsuri de genul "tratamente alternative/naturiste/homeopate/oculte", nu vei gasi raspuns pertinent, desi probabil se vor gasi neaveniti... tratamentul STANDARD este STANDARD pentru ca da cele mai bune rezultate.
0
11-09-2011, ora 01:17
Aradaniel
Nu este medic/terapeut
Aradaniel
ce intelegeti prin cele mai bune rezultate in cazul Glioblastom de gr. IV ?
0
11-09-2011, ora 03:51
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
In oncologie sunt doua variabile care se iau in calcul ca fiind rezultate bune:
- cand cancerul este tinut in frau cu tratament si nu avanseaza, boala nu progreseaza;
- cand speranta de supravietuire a pacientilor tratati este mai mare ca cea a pacientilor care nu au primit tratament.
Pacientii cu glioblastom tratati corespunzator pot sa beneficieze si de perioada in care boala este stabila, dar si de prelungirea semnificativa a vietii.
Probabil stii ca glioblastomul multiform este unul dintre cele mai agresive cancere. Ce intelegem prin rezultate bune in cazul glioblastomului? E simplu, grupul de persoane carora NU le este administrat tratament standard (chiar daca folosesc naturiste si ceaiuri) au o speranta de supravietuire mai redusa chiar si de cateva ori decat grupul care primeste tratament standard.
Cand zic "tratament standard" ma refer la o schema de tratament radio si/sau chimio care a demonstrat rezultate la acest tip de cancer.
0
11-09-2011, ora 09:31
Aradaniel
Nu este medic/terapeut
Aradaniel
Va multumesc! Am inteles de la inceputul conversatiei noastre, dar uneori nu putem accepta astefl de " sentinte " si incercam tot posibilul sa fie "bine", pana la un moment dat cand realizam ca mai mult nu se poate face, in prezent. Macar ramanem, tot restul vietii, cu constiinta impacata ca am incercat tot posibilul. Sanatate si numai bine.
0
11-09-2011, ora 11:03
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, din pacate rezultatele celor mai bune tratamente in cazul glioblastomului multiform, tratamentele standard astazi, sunt de prelungire a vietii cu inca niste luni, in plus fata de cele medii in care se incadreaza supravietuirea fara nici un fel de tratament decat cel chirurgical.
0
12-09-2011, ora 11:51
Clara_beby
Nu este medic/terapeut
Clara_beby
buna ziua, sotul meu are 37 ani si a fost diagnosticat in ianuarie cu glioblastom gr 4, in feb a fost operat in Hannovra(INI), tumora a fost scoasa in intregime.a facut radio tot acolo si chimio cu Temodal.acum 2 luni la rmn s a vazut activitate in locul unde a fost operat si i a marit doza de Temodal.acum 2 sapt a facut rmn si dr i a spus ca este in remisie si ca tratamentul a dat rezultat.in aceasta perioada a facut 4 crize epileptice, prima a fost in seara dinaintea operatiei, apoi a inceput tratamentul cu Keppra 500 mg comprimate, apoi cam la o luna a facut din nou o criza si dr i a marit doza(sotul meu are 1'90 m si 110 kg si i a spus dr ca treb sa i mareasca doza ca sa faca fata trat la greutatea lui).a tinut tratamentul aprox 3 luni si apoi l a intrerupt fara ca medicul sa i spuna.totul a fost ok pana acum 3 sapt cand a facut iar o criza, a luat 2 zile trat si apoi iar l a intrerupt si la o sapt de la ultima criza a mai facut inca una.de atunci tine tratamentul (3 Keppra/zi).intrebarea mea este:exista riscul de a mai face inca o criza chiar daca tine tratamentul cu sfintenie?el inca conduce si imi este foarte frica ca i se poate intampla la volan...Multa sanatate tuturor si trebuie sa fim tari
0
12-09-2011, ora 23:07
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
raspunsul este scurt si DA. chiar daca mai mic. mult noroc!
0
12-09-2011, ora 23:33
Clara_beby
Nu este medic/terapeut
Clara_beby
Multumesc pt raspuns si scuze pt greseli
0
13-09-2011, ora 00:04
Aradaniel
Nu este medic/terapeut
Aradaniel
Buna seara, as dori sa stiu daca exista un caz de glioblastom multiform ce s-a vindecat ?
0
13-09-2011, ora 00:50
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Exista supravietuire pe termen lung, adica peste 5 ani din momentul diagnosticului. In jur de 5-10% depasesc 5 ani de viata, ceea ce inseamna o cvasi-vindecare, o vindecare relativa. Marea majoritate a acestor supravietuitori, poate chiar toti, au beneficiat de operatie cu indepartarea totala a tumorii si de tratament oncologic adecvat. Indepartarea tumorii prin operatie, rezultate bune la tratament oncologic si simptome initiale cat mai putin vizibile pot prevesti o supravietuire de cativa ani, poate chiar peste 5 ani.
Cu mama dvs sa speram ca tratamentul oncologic va avea rezultate bune. Puteti incerca ceaiuri si retete naturiste, dar nu s-a demonstrat ca au efecte benefice asupra cancerelor mult mai putin agresive, ma indoiesc ca ar avea vreun efect - fie si minor - asupra unui cancer ca glioblastomul.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
43 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Încetinirea creșterii glioblastoamelor prin răcire (hipotermie citostatică)
  • Glioblastomul este sensibil la feroptoză: o dietă personalizată reprezintă speranță pentru pacienții cu glioblastom
  • Terapia inovatoare cu celule CAR T vizează două proteine ​​pentru a combate creșterea agresivă a tumorilor cerebrale
  •