Gonoree?

29-09-2012
gbitzu
Nu este medic/terapeut
gbitzu
Buna ziua,

Ma confrunt si eu cu o problema, de 2 zile simt nevoia sa urinez foarte frecvent, am arsuri si usturimi in timpul urinarii si azi am observat si o scurgere alb-galbuie, mentionez faptul ca am avut mai multe contacte neprotejate insa am o partenera stabila si ea zici ca nu are nici o simptoma. Ar putea fi vorba despre gonoree? Ce tratament ar exista in cazul acestei boli si cum ma pot feri pe viitor de ea?
4 comentarii
0
29-09-2012, ora 19:10
gbitzu
Nu este medic/terapeut
gbitzu
Nici un raspuns?
0
30-09-2012, ora 11:58
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dacă ar fi să lucrăm "ca la carte", am pune diagnosticul de gonoree abia după un examen microscopic pe lamă, eventual o cultură, fiindcă sunt situaţii când gonoreea poate fi uşor confundată cu o uretrită nespecifică.

Dar, în practică, semnul "picăturii de dimineaţă" e atât de evocator pentru gonoree, încât orice analiză devine inutilă. Acest semn devine prezent dacă, la prima urinare de dimineaţă, strângeţi uşor glandul şi observaţi o picătură de secreţie alb-gălbuie, cremoasă.

Tratamentul e bine să vi-l dea doctorul dv. Fiindcă gonoreea e uşor de diagnosticat, dar nu întotdeauna uşor de tratat. Ea impune şi efectuarea de rutină a unui test pentru sifilis şi, eventual (dacă diagnosticul de gonoree se confirmă) tratamentul partenerei.
0
30-09-2012, ora 18:37
AmbertValentin
Nu este medic/terapeut
AmbertValentin
Din ce ai descris tu mai sus ai toate sansele sa ai gonoree, insa cel mai bine ar fi sa consulti un medic urolog. In urma unor teste iti poate spune cu exactitate daca a detectat sau nu prezenta bacteria Neisseria Gonorrheae la tine in corp. Din cate stie eu tratamentul nu este prea costisitor, infectia poate fi tratata cu antibiotice administrate pe o perioada de 7 zile iar pe perioada tratamentului trebuie sa se renunte la contact sexual. Trebuie precizat ca si prietena ta ar trebui sa consulte un medic ginecolog fiindca exista sanse mari sa fie infectata si ea insa sa nu aibe nici o simptoma, deoarece infectia se transmite prin contact sexual vaginal, anal sau oral cu un partener infectat. Pe viitor pentru a prevenii aparitia unei boli cu transmitere sexuala, evita sa ai relatii sexuale neprotejate cu parteneri multiplii sau cu persoane pe care le cunosti doar de putin timp, evita contactele sexuale neprotejate chiar si cu partenera de viata daca nu ati fost testati cu regularitate pentru BTS, nu te baza doar pe increderea in partenera fiindca infidelitatea este mai nou o practica fecventa. Aminteste-ti mereu cat de importat este sa te protejezi deoarece prevenirea unei boli cu transmitere sexuala este mult mai usoara decat tratarea acesteia.
0
03-10-2012, ora 10:01
gbitzu
Nu este medic/terapeut
gbitzu
Am fost pana la urma la un cabinet medical, de m-a consultat un medic urolog. Nu mi-a zis prea multe despre ce as putea sa am, insa am vazut cand a trecut diagnosticul si scria uretrita acuta. Mi-a dat tratament pe care trebuie sa-l iau pe o perioada de 10 zile. Intrebarea mea ar fi: poate sa urmeze si prietena mea acelasi tratament sau trebuie neaparat sa consulte si ea un medic ginecolog?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: