Granulom masea extrasa!

27-05-2011
adellyna23
Nu este medic/terapeut
adellyna23
Buna ziua!

De 2 luni nu am somn noaptea si as dori sa ma lamureasca cineva cu anumite probleme. Daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns as aprecia mult efortul!
In urma cu 3 saptamani am fost la stomatolog pentru o masea din care au ramas doua colturi si care cavea infectie (nu era o pungulita de puroi, ci o usoara umflatura la nivelul ei si al maxilarului). Din cauza maselei mi s-a inflamat putin si amigdala dreapta cu o mica depunere purulenta. Dna Dr. ( stomatolog primar si chirurg, specialista de multi ani) nu ma trimis la radiologie dentara, n-a mai stat pe ganduri si mi-a extras maseaua in 10 minute pe rand cate doua bucati cu doua radacini si la una dintre radacinile scoase era un granulom dupa cum mi-a explicat (eu am vazut ca o bucatica mica de carne), si s-a chinuit un pic sa o scoata pentru ca gingia de la masea era foarte stransa, teapana. Maseaua care mi-a scos-o este primul molar pe partea dreapta dupa premolarii inferiori. Dupa ce mi-a scos-o mi-a curatat canalul cu ceva tampon apoi mi-a pun pansament. S- format cheagul si totul pare a fi normal. In urmatoarea saptamana m-am prezentat cu al doilea molar de pe partea stanga de aceasta data, fiind cariata mai bine insa nu s-a observat a avea vreo problema. Am facut radiografie si mi-a extras-o fiindca a avut chist iar radacinile erau lipite una de alta, unite si nu putea sa curete. Acum la 3 saptamani dupa prima extractie la primul molar am descoperit ce nu a mai fost pana acum vizibil, un fel de ciot mic subtire care se poate misca usor insa il simt prins in gingie undeva. Am mers la dna Dr. si i-am explicat ieri problema si mi-a zis ca e osul pe care a fost sprijinita maseaua in alveola. Ceva ligament periodontal sa fie? Mi-a zis ca nu are rost sa imi fac probleme, ca el a ramas acolo si nu a fost scos pentru ca mi-a scos pe rand radacinile iar el nu s-a rupt si mi-a zis ca e bine pentru ca daca vreau sa imi pun un implant sa aibe pe ce sa-l prinda. Acum eu fac comparatie intre cei doi molari si la cel la care avusem granulom am acel oscior si la cel la care avusem doar chist, cel cu radacinile lipite, nu se vede nici un oscior ca la cealalta. Primul molar imi mai este putin usor inflamat, nu este vizibil, doar il simt prin pipait. Inca ceva, inainte de extractia molarului cu granulom, aveam in urma cu o luna secretie cumva purulenta in saliva dimineata cand ma trezeam, asa de culoare maronie. Acum nu o mai am, dar in schimb dimineata am o saliva alb- galbuie care ma enerveaza.

a. Acea secretie sa fi fost de la acea masea sau amigdala?
b. Acea secretie in saliva alb - galbuie sa o am de la tratamentul cu antibiotice? ( Am luat 5 zile augemtin 875 mg, am facut o mica alergie dupa care la al doilea molar am continuat cu amoxicilina de 500 mg 3 zile, dupa care din cauza lor am facut o infectie urinara si a fost nevoie sa iau alt antibiotic cuminol de 500 mg).

Intrebarile mele sunt:
1.Primul molar are doar doua radacini? ( dansa mi-a scos doua radacini, explicandu-mi ca a treia nu o mai am din cauza ca a fost macinata de acea infectie cu granulom). Stiu ca suna stupida intrebarea. Cand mi-a scos-o pe doua bucati, am simtit ca si cum s-ar rupe un creion in doua.

2.Primul molar s-a dezumflat fata de cum era, insa se poate sa mai aiba acea usoara inflamatie dupa 3 saptamani (care se simte doar la pipait), datorita faptului ca aveam un granulom si se vindeca mai greu? Nu ma doare nimic, nu se observa, dar il simt la pipait in gingie putin teapan si putin inflamat..

3. E posibil ca acel granulom, infectie sa imi fi distrus o parte din radacina, fiindca il aveam acolo de cativa ani buni?

4. Varful acela de oscior subtire, care se observa la nivelul gingiei in interior pentru ca nu s-a inchis de tot, sa fie ceva ligament care sustinea maseaua? Nu ma doare, nu ma deranjeaza, dar daca o misc usor, o simt in gingie pe undeva.

5. Ce sa fac sa se dezumfle amigdala? Nu e foarte inflamata dar se vede o mica depunere purulenta. Dupa antibiotice tot asa arata.

P.s. din cauza starii financiare precare, nu as mai vrea sa merg si la alti medici pentru acea amigdala.

Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra, sper sa nu fie nimic grav.
Va multumesc!
1 comentarii
0
27-05-2011, ora 22:53
adellyna23
Nu este medic/terapeut
adellyna23
Nu ma ajuta nimeni cu un raspuns?
Va rog mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul