Gravidele care suferă de anxietate nasc copii depresivi

21-05-2013
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Femeile care suferă de probleme psihice sau depresii în timpul sarcinii transmit aceste afecţiuni şi copiilor, susţin cercetătorii britanici. Specialiştii de la Societatea Britanică de Psihologie au analizat comportamentul a 180 de familii timp de 16 ani, perioadă în care au constatat că starea psihică precară a mamei afectează foarte serios sănătatea copilului. Oamenii de ştiinţă menţionează că starea de anxietate este transmisă copilului, iar acesta va avea probleme emoţionale grave de-a lungul vieţii. Gradul de exprimare este, de asemenea, afectat în cazul copiilor care se nasc din mame deprimate, spun cercetătorii britanici. În astfel de situaţii, potrivit studiului, copiii nu îşi mai pot exprima dorinţele, trăirile şi sentimentele.

De asemenea, rezultatele cercetării au mai arătat că starea depresivă se transmite de la mamă la fiu. Mai mult, studiul a demonstrat că mamele sub 18 ani sunt mult mai vulnerabile. "Mamele tinere au nevoie de foarte mult suport din punct de vedere psihologic, atât înainte de naştere cât şi după venirea pe lume a nou-născutului. Astfel de femei trebuie să participe la tot felul de programe care se adresează nevoilor copilului, dar şi ale mamei", precizează coordonatorul studiului Cerith Waters. Specialiştii de la Societatea Britanică de Psihologie consideră absolut necesare consilierile familiale pentru ajutarea membrilor să treacă peste momentele grele.

Sursa: http://www.gandul.info/magazin/gravidele-care-sufera-de-anxietate-nasc-copii-depresivi-3493893
11 comentarii
0
21-05-2013, ora 18:48
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Aaaaoleu, Clara, nu se poate, intreci orice masura!!

Ai umplut forumul asta cu toate prostiile, numai de-ar intelege odata romanii astia ca tulburarile si bolile psihice sunt cronice, sunt mostenite, N-AU VINDECARE!

Nu mai scriu, ca nu vreau sa ma iau de tine, dar e prea de tot ce faci, OPRESTE-TE!

Oameni buni, voi, cei disperati care intrati pe diverse topicuri sa aflati cum sa va reveniti, nu mai credeti toate prostiile si aberatiile si puneti mana si rezolvati-va vietile in toate aspectele si privintele! Daca e sa va luati dupa tot ce se scrie pe aici, o sa credeti ca viata voastra s-a sfarsit, ca nu mai aveti nici o sansa si ca nimic pe lumea asta nu va va vindeca!

Nu e nici pe departe asa! Anxietatea, depresia, tab, toc si altele sunt suferinte ale sufletului transpuse in psihic, nu mai credeti tot ce se scrie, pentru ca asa cum au existat cauze care v-au imbolnavit, tot asa vor exista remedii care le vor anula!

Numai cand am vazut titlul mi s-a zbarlit parul in cap!

Nu se mosteneste nici o depresie sau alta boala psihica, se mosteneste un fel de viata, un TIPAR PROST, IDIOT, cladit pe coordonate gresite!

Prin subiectele stupide, nedemonstrate si aberante pe care le deschizi, Clara, faci un mare rau oamenilor slabi de inger, neinformati sau pur si simplu aflati la pamant, atunci cand citesc enormitatile pe care le tot scrii, tu asta vrei?

Te rog, inceteaza sa mai descurajezi oamenii cu ineptii adunate de la fel de fel de "studii" idioate si nefondate!

Doamnelor si domnisoarelor care va doriti din inima un copil cu barbatul iubit, faceti-l si traiti-va viata asa cum va dicteaza sufletul si mintea voastra, nu va lasati influentate de toate prostiile! Fiti stapanele vietilor voastre, nimeni si nimic nu va poate opri sa vi le construiti dupa coordonatele mintii si sufletului vostru! Cum adica sa vina unul din afara si sa va spuna ce sa faceti si cum sa traiti?!? Nu va mai infricosati de la toate aiurelile! Daca iubiti si sunteti iubite, ce v-ar putea impiedica sa va traiti viata asa cum o vedeti voi?!?

Cand copilul vine pe lume din iubire si e ocrotit si crescut in continuare cu iubire neconditionata DE AMBII PARINTI, nici fir de boala nu se leaga de el, indiferent ce-a fost inaintea lui!

Un copil e incununarea dragostei, a unei relatii frumoase intre doi oameni care se iubesc cu adevarat, el trebuie sa apara acolo unde parintii lui il doresc cu ardoare!
0
21-05-2013, ora 22:07
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
citat: "Cand copilul vine pe lume din iubire si e ocrotit si crescut in continuare cu iubire neconditionata DE AMBII PARINTI, nici fir de boala nu se leaga de el, indiferent ce-a fost inaintea lui! "

ei uite ca nu e chiar asa draga ciorapel.chiar daca nu sunt de acord cu foarte (!!) multe din postarile d-nei clara, de data aceasta trebuie sa ii dau dreptate...nu am sa intru in detalii si sa incerc sa explic niste teorii greoaie si incalcite dar iti recomand cu caldura sa citesti despre : biopsychosocial model, diathesis-stress model, Developmental psychology, Prenatal development, J. Bowlby, Urie Bronfenbrenner, J. Piaget, Daniel Stern si lista e lunga...(am scris denumirile in engl. pt. ca nu cunosc traducerea in ro)
o seara placuta in continuare.
0
21-05-2013, ora 22:07
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Clara, scrie in continuare ca scrii foarte bine.

Cine are urechi de auzit sa auda, cine nu...Dumnezeu cu mila.


Bia, n-o sa va fac partas la un conflict mai vechi si nefindat al meu cu userul Ciorapel, dar Clara scrie documentat si la obiect. Ea nu forteaza pe nimeni, aduce un plus de informatii care sunt benefice.

Ma intriga cand e pus la colt, in mod rautacios, doar pentru ca cineva nu ii impartaseste opiniile. In fond, cine detine Adevarul absolut? Cine?

Chiar statea intr-o zi si ma gandeam ce fel de temperament are Ciorapel? Ca dupa majuscule, nu s-ar spune ca este de un calm iesit din comun. In fine...

Asa ca sa stiti, pentru mine si pentru Clara, dar mai putin a dezvoltat o oarece obsesie. Trist...dar adevarat.
0
22-05-2013, ora 01:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am avut un mic shoc cand am intrat pe acest Topic. Brrrrr... Ciorapel !

Ce ai avut tu a fost depresie usoara, crede-ma.

Am intalnit la spital mame cu depresie, cu schizo, cu anxietate. Dar toate facusera copiii inainte sa se declanseze boala.

O mama care are cu adevarat anxietate si ia medicatie, daca vrea sa faca copil, ar trebui sa faca minim 6 luni pauza medicatie pentru detoxifierea organismului, + pauza pe perioada de sarcina de 9 luni, + pauza pe perioada de alaptare.

O femeie cu anxietate serioasa nu rezista aproximativ 2 ani fara nici un tratament.
Tot ce scriu, draga mea Ciorapel, scriu din experienta sau extrag din articolele interesante de pe net.
Nu inventez eu, nu dau sfaturi din burta.

Nu stiu decat un singur exemplu: mama fostului meu prieten a avut anxietate, sora lui a facut anxietate iar el ceva mai grav decat schizofrenia: o forma de tulburare schizotipala careia ii cauta leacul de la varsta de 7 ani si umbla din doctor in doctor.
In rest eu personal am mai facut un studiu pe 25 de persoane pe care le cunosc si pe care le-am cunoscut de-a lungul timpului. Din 25, 23 aveau unul dintre parinti bolnavi.

Nu vreau sa ma cert cu nimeni, Ciorapel. Sunt intr-o perioada mai delicata a existentei mele.

Cine vrea sa isi asume in calitate de bolnava cu anxietate, nasterea unui copil care sa faca si el ulterior anxietate sa faca ce considera. Din cate am observat din povestirile de pe Forum in multe cazuri depresie + anxietate (ele merg de obicei impreuna) dau handicap (imposibilitatea de a munci). Daca tu ca mama nu te poti bizui pe tine sa aduci un venit stabil in casa care sa acopere si cheltuielile tale si cheltuielile copilului... atunci pe ce sa te bazezi ? In familiile unde veniturile sunt aduse acasa de catre soti, se fac mari presiuni psihice asupra sotiilor. Eu personal sunt o fire mai independenta si nu imi plac reprosurile. Nu as putea trai intr-un astfel de camin, darmite sa mai fac si un copil...

Spune parintele Arsenie Boca ca cei bolnavi sa stea in banca lor si sa nu faca copii bolnavi, macar la varsta la care sunt mi-a venit mintea la cap si nu mai cred in povesti si in vise. Fac ce scrie la carte si o sa imi fie bine. Nu vreau sa chinui pe nimeni.
Am avut odata pe cand lucram o broscuta testoasa mica. Mergeam la serviciu si ma gandeam tot timpul ce mananca broscuta, ce bea, daca se pierde prin casa. Stateam intr-un stres de nu se poate. Pina la urma nu am mai rezistat si dupa o perioada am dat-o sefei mele. Efectiv imi producea anxietate si am clacat. Inca o data, nu compara tu o persoana sanatoasa cu energie si gandire de fier cu una sensibila ca noi sau ca cei cu depresie si anxietate.
Sunt unii cu anxietate care nici la magazin sa ceara paine nu pot sa se duca. Fac crize de nervi.
Fa un test printre cei cu anxietate si depresie. Intreaba cati merg la piata si fac de mancare. Si daca pot sa faca lucrurile astea. Si atunci... cum sa mai creasca si un copil ?
0
22-05-2013, ora 14:01
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Stilul parental influenţează vulnerabilitatea percepută în cazul copilului. Pornind de aici, apare o sensibilitate crescută pentru evenimentele de viaţă negative şi dezvoltarea patologiei. Părinţii au un rol important după naştere, fiindcă dezvoltarea poate fi modelată. Nu putem vorbi despre un determinism biologic, deşi pentru anumite boli psihice există contribuţii genetice.
0
22-05-2013, ora 18:07
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
citat: "ei uite ca nu e chiar asa draga ciorapel.chiar daca nu sunt de acord cu foarte (!!) multe din postarile d-nei clara, de data aceasta trebuie sa ii dau dreptate"

clara imi cer mii de scuze...acum am vazut ca am incurcat userul tau cu userul "donica". citatul de mai sus era pentru ea si nu pentru tine...scuze:)
o zi placuta in continuare.
0
22-05-2013, ora 18:33
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Clara, te rog, nu mai inventa nimic despre mine.

Nu am nimic cu tine, nu vreau sa-ti provoc vreo stare proasta, doar reactionez la subiectele aberante pe care le deschizi.

Nu mai descuraja oamenii, foarte multi sunt influentabili si pot crede bazaconiile aparute ca ciupercile dupa ploaie. Omul e o fiinta puternica si cu infinite resurse, se poate ridica de jos, se poate reconstrui, reface, vindeca! Asta trebuie sa fie directia corecta!
0
22-05-2013, ora 19:13
Gavrilescu
Nu este medic/terapeut
Gavrilescu
Eu zic ca cei care "pun botul" la aberatiile scrise de Clara si in general la toate prostiile scrise pe net isi merita soarta !
Un om in firea lui trece prin propiul filtru al mintii lui orice informatie venita din afara, nu crede totul asa cum aude.
0
22-05-2013, ora 20:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ciorapel si @ Gavrilescu

Daca voi credeti ca o sa cad in plasa voastra va inselati.
Am postat doar rezultatele unui studiu pe 180 de familii, timp de 16 ani. Studiu care a fost publicat in Ziarul Gandul.
Nu am pus nici un cuvant de la mine. Sursa e scrisa la subsol.
Reactiile voastre sunt total deplasate.
0
04-08-2016, ora 18:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ popescu violeta

buna! este prima data cand intru dupa 4 luni si 9 zile, atat are bebelusul meu eduard-cristian. am lasat medicamentele cu 3 luni inainte sa raman insarcinata si m-am simtit bine, am nascut un baietel sanatos, nu am facut atac de panica chiar daca am nascut la 8 luni prin cazariana ( epidurala-am fost constienta toata operatia) si sunt o mamica fericita. asa ca se poate si fara medicamente, important este sa vrei sa renunti la ele, va spun eu care fara medicamente credeam ca am sa mor si eram disperata. am multe de povestit, dar un bebelus nu prea iti da voie sa ai prea mult timp si pentru tine.

Ipoteze de la care trebuie pornit atunci cand vreti sa faceti un copil:

Mama nu se vindeca de depresie sau anxietate dupa ce naste. Ea se va lupta cu bolile si va trebui sa intretina moral si financiar copilul.

Copilul va mosteni predispozitia genetica la boala psihica chiar daca mama nu face nici un fel de tratament pe perioada bolii, in timpul sarcinii. Predispozitia se poate declansa in timpul vietii sau nu.
0
04-08-2016, ora 19:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti aici o parte din medicamentele psihiatrice care dau malformatii in sarcina.

http://www.romedic.ro/medicamentele-si-sarcina-0C293

De fapt toate dau dar nu sunt suficient studiate. Inclusiv benzodiazepinele si Depakinul, antidepresivele. neurolepticele, litiul, diazepamul etc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul