greata, ameteata, stare de anxietate | Forumul Medical ROmedic

greata, ameteata, stare de anxietate

29-09-2009
madatudor
Nu este medic/terapeut
madatudor
Buna ziua,

Acum doua sapt dupa masa de seara m-am simtit foarte rau, o stare de anxietate si ameteala pronuntata, senzatie de lesin, lipsa de aer. Dupa aprox 30 de minute a aparut si senzatia de voma. Dupa ce am vomitat de vreo 5-6 ori am reusit sa ma mai linistesc si sa adorm. A doua zi dimineata prezentam aceleasi simptome, fapt ce m-a determinat sa sun la salvare. Ajuns la Spitalul Bagdasar mi s-au facut diverse teste, EKG, ecografie abdominala...etc. A reiesit ca am bila marita, ficatul gras...colesterol...etc. Ca si tratament mi s-au prescris Rowachol si Metoclopramid 10mg, plus regim alimentar si Magne B6. Am urmat tratamentul am in continuare o durere permanenta de cap, o stare de nesiguranta si neliniste, rezumand ma simt tot timpul buimac ca si trezit din somn, capul greu, somnolenta...etc...Duminica am consultat un medic generalist care mi-a spus ca totul e pe fond nervos, stres, oboseala. Mi-a prescris Antistress 1/zi, Calciu Mg, Zinc 2/zi, Redergin 15 pic/3 pe zi si in continuare Metoclopramid 2/zi. La ecografie fierea si ficatul au fost ok...Am avut cateva zile in care m-am simtit mai bine insa cum reusesc sa ma enervez un pic sau sa se intample ceva care nu e pe placul meu revin starile de neliste, anxietate, durerile de cap, nu ma pot concentra.
Ce pot sa fac sa ies din starea asta, am ajuns deja sa fiu disperat...

Multumesc,
3 comentarii
0
29-09-2009, ora 20:11
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
Buna seara, Ai trecut cumva in ultimul timp printr-o perioada mai incarcata de stres/.?
Daca da, asta este explicatia.Anxietatea survine in urma stresului la anumite persoane mai sensibile.
Sunt explicate astfel si starile de neliniste si celelalte pe care le descrii.Eu sufar de aceleasi simptome, si pe moment incerc sa ma ajut cu respiratii adanci atunci cand simt ca-mi este rau, face bine sa stii.Nu te mai gandii ca nu ai sa patesti nimic din asta, Sunt doar niste stari care vin si pleaca.Fa-ti un set de analize ca sa fii linistia/linistit, si incearca sa gandesti pozitiv, in sensul ca nu ti se va intampla nimic mai rau decat atat.Ascul de asemenea muzica clasica, daca iti place, sa stii ca linisteste foarte mult.Daca vrei mai putem discuta despre asta sa-ti spun mai multe despre metoda respiratiei.Sanatate si numai bine.Apropo, poti scrie cat de tz eu stau in Londra si fusul orar este decalat cu 2 orem, asa ca la mine nu este tz sa-ti mai raspund chiar in seara asta.
0
30-09-2009, ora 08:36
madatudor
Nu este medic/terapeut
madatudor
Buna,

Multumesc pentru raspuns. Intradevar am avut o perioada foarte stresanta in ultima vreme insa am incercat sa cam elimin toate cauzele stresului. Singurul lucru care chiar ma streseaza in momentul de fata sunt durerile permanente de cap, in special in zona cefei...
0
30-09-2009, ora 10:21
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
poate ar trebuii sa-ti faci o raiografie ce coloana cervicala.Daca ai o spondiloza cervicala, asta da dureri de cap groaznice si ameteli.Cum stai cu tensiunea?
Durerile de cap, dau MARI dureri de cap si medicilor, pt ca ele pot avea o multitudine de cauze, de la cele digestive pana la cele legate de coloana sau altele.Sa stii ca in general si asta face parte din simptomatologia anxietatii, ca urmare a stresului.Sanatate multa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul