greata permanenta indiferent daca mananca sau nu...

30-07-2012
adin12
Nu este medic/terapeut
adin12
Buna ziua
O bolnava care are ccolita, multipli calculi biliari si mil, colon iritabil are o stare de greata permanenta de greata
indiferentt daca maninca sau nu(numai seara si noatea o lasa, )numaii sti ce sa ia ca sa calmeze
MUCOASA GASTRICA care e tare iritata-va rog sa ma sfatuiti ce sa ia!
Multuesc
5 comentarii
0
01-08-2012, ora 10:39
the_artivist
Nu este medic/terapeut
the_artivist
Clasic.Alimentatia este dezastruoasa.Schimbarea radicala a alimentatiei este cam singura modalitate vindecare. Trebuiesc reduse sau poreferabil eliminate produsele de origine animala.Sitemul digestiv este slabit datorita abuzului de carne, lactate, oua, peste, sare, zahar si grasimi.
Trebuie sa treaca urgent pe alimentatie usoara ce include consumul de legume de orice fel, fructe, leguminoase si cereale INTEGRALE.
Cateva exemple :
- leguminoase : fasole, mazare, linte, naut, hrisca etc
-legume frunozase : spanac, salata de toate tipurile, patrunjel, leustean, marar, brocoli, conopida etc
- fructe de toate felurile peferabil fructele de sezon
- cereale integrale : secara, ovaz, grau, orez brun integral etc
- legume cu fruct : rosii, ardei, dovlecei, vinete, castraveti, varza, sfecla rosie
-radacinoase : morcovi, ceapa, usturoi, napi, cartofi, telina, gulii
0
01-08-2012, ora 17:16
adin12
Nu este medic/terapeut
adin12
Va multumesc pentru raspuns!
Daca puteti sa-mi spuneti ce ceaiuri sa bea? lactatele lea interzis pt. Colita, , ce carne poate sa manince?deoarece are
si Boala ulceroasa --fara alimente acide sau cu samburi mici,
Multumesc
0
01-08-2012, ora 19:22
the_artivist
Nu este medic/terapeut
the_artivist
excludeti complet ceaiurile verzi, ceaiurile negre ca sunt foarte excitante pentru stomac, de asemene cafeau trebuie interzis total pe perioada vindecarii si preferabil exclusa total pe toata durata vietii.Recomand ceaiul de menta.Deocamdata atat recomand la ceaiuri ca nu am studiat inca suficient efectele altor ceaiuri de plante.
Cu mici rectificari : condimentele, usturoiul, ceapa, ridichiile, ardeiul iute trebuiesc excluse ca sunt foarte excitante.
Muraturile sunt excluse total deoarece sunt legume procesate prin murare si le scade ph-ul facandu-le acide
TOATE produsele animale vor fi excluse complet din alimentatie si aici includ : carnea, pestele, lactatele de orice fel, ouale si icrele. Aceste produse au ph sub valoarea 7 si deci sunt acide punand stres asupra organismului.Toate produsele vegetale au ph neutru si peste 7 deci sunt bazice si nu streseaza sistemul digestiv.
Recomand pentru cartofi doar fierti in coaja pentru a-si pastra nutrientii vitaminele si enzimele, supele creme de legume, salatele fara legume excitante precum usturoi, ceapa, condimente, ridichii etc.Legumele frunzoase le recomand : spanac, brocoli, stevie, leustean, patrunjel.Legumele cu fruct precum rosiile, vinetele, cartofii dulci etc sunt foarte bune, painea trebuie interzisa cu exceptia painii facuta in casa din faina INTEGRALA de secara sau de ovaz.Este mai greu de facut deoarece se interzic drojdiile.Recomand lipii din faina integrala apa si sare si atat.Compoturile de fructe dulci bine coapte sunt foarte bune fara adaos de zahar neaparat.Orezul brun integral iar este foarte bun
0
02-08-2012, ora 17:47
adin12
Nu este medic/terapeut
adin12
Multunesc!
Inca ceva daca nu va suparati...ce fructe poate minca (pepene rosu si galben etc..) deoaree are si
constipatie mare-4-5 zile.
Va urez sanatate!
0
02-08-2012, ora 17:59
the_artivist
Nu este medic/terapeut
the_artivist
recomand pepenele rosu care are un continut mare de apa dar si cel galben este extrem de bun si sanatos. Nu in ultimul rand este nevoie de un consum ridicat de apa pe zi preferabil minim 2 litri pe zi. Piersici bine coapte moi si dulci zemoase, caise moi dulci si zemoase, struguri bine copti ca tot se deschide sezonul la struguri, pepene copt si dulce preferabil sa nu fie palit si cu gust de fermentat statut. Dar acum nu cred ca este cazul ca este inceputul sezonului sau mijlocul sezonului de pepeni autentici.Prune bine coapte care au continut enorm de mare de calciu, mult peste lactatele la care se face atata reclama mincinoasa la TV.Compoturi de fructe dulci fara adaos de zahar si in general cam orice fruct bine copt. Consumul de citrice (lamai, portocale, grepfruit) sa fie mai scazut datorita continutului de acid citric.
Ca si completare mesele trebuiesc sa fie dese si mai sarace si neaparat preferabil fara mancare cu cel putin 4 ore inainte de culcare NEAPARAT.
Recomand deasemenea 1-2 lingurite de ulei de in dimineata pe stomacul gol.Uleiul de in este produsul cu cel mai mare continut de omega 3 dintre toate produsele cunoscute de origine vegetala si/sau animala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apare greața în sarcină?
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament colon iritabil
  •