greata si varsaturi

28-06-2011
gabigabriel
Nu este medic/terapeut
gabigabriel
Buna ziua! As dori un sfat referitor la problemele mele de sanatate... de cativa ani sufar de o gastrita (pe care am descoperit-o in urma unei examen medical cu bariu), precum si helicobacter pilori.. Am urmat un tratament cu omez si inca un medicament pe care nu mi-l amintesc si m-am simtit ceva mai bine, insa dupa o perioada simptomele au revenit si se manifesta astfel: de regula dimineata, cand ma trezesc am senzatia de voma, insa, bineinteles ca stomacul e gol si nu am ce voma. Uneori ma fortez involuntar sa vars pana ce imi vine pe gat o spuma acra.. Se mai intampla sa am aceeasi stare si in timpul zilei si de multe ori chiar vars tot ce mananc. As mai preciza ca si tatal meu are aceleasi simtome cu cele expuse de mine (eu am 26 ani si tatal meu 54). De asemenea cam din aceeasi perioada de cand au aparut aceste probleme sunt in permanenta balonat si elimin gaze desi tranzitul intestinal este, in opinia mea, normal (o data sau de doua ori pe zi). Ce ma puteti sfatui sa fac pentru a rezolva aceste probleme? Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
28-06-2011, ora 22:53
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ati facut ecografie abdomen inferior si superior? Conteaza si starea colecistului, poate da, in plus, starea de voma si gustul acru.
Aveti simptomele de la Helicobacter. Exista tratamentul clasic cu antibiotice, dar nu garanteaza eradicarea si se insoteste cu toate efectele rele in plus. Ai facut analiza si din sange? Conteaza cat de mare e "scorul". Ca alternativa, din proprie experienta, fara sa ma exprim impotriva vreunei rete date de medic, sunt cele naturiste de genul : Mastic Gum, Gastrofix, argila care chiar au efect real.
E bine sa evitati cruditatile, acidulate, condimente, de luat anticidele recomandate.
Incercati si ceaiul de coaja de stejar, are efect foarte bun! O lingurita se fierbe intr-o cana pana devine apa rosie si bea caldur cu inghitituri mici pe parcursul zilei.
Pentru balonare: espumisan sau carbune medicinal.
Incearca din cele amintite si sigur iti va mai regla tot tranzitul, reface mucoasa stomacului.
Scuze pentru stilul scadat, dar inteleg perfect ce zici si numai prin perseverenta poti depasi aceste probleme foarte neplacute.
Oricand revino, da semn, sunt solutii.
Sanatate!
0
30-06-2011, ora 16:40
gabigabriel
Nu este medic/terapeut
gabigabriel
multumesc pentru recomandari... voi incerca..
0
03-12-2014, ora 08:40
raulandrei3
Nu este medic/terapeut
raulandrei3
Si eu am aceiasi problema, am avut helicobacter si gastrita, mi-au trecut de un an deja iar acum am senzatii de greata si voma dimineata.mentionez ca am si secretii in gat care ajuta senzatiei de greata sa se dezvolte.tie cum ti-a trecut?
0
11-12-2014, ora 20:12
fishingmaster
Nu este medic/terapeut
fishingmaster
Si eu a!m parţial aceleaşi si!ptome mai precis ma doare stomacul îngrozitor si in partea stânga sub coaste am foarte multe gaze si senzaţia de scaun permanent am făcut unele analize endoscopie digestiva (de doua ori )test de helicobacter pylori echografie abdominala mi_au spus ca as avea reflux gastro am luat nexium gastrofait debridat nu sa ameliorat starea as vrea sa fac si o co
Tonoscopie. Vreau sa stiu daca ar putea fi de la colon
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  • Vărsături repetate / persistente
  •