gresesc eu in tot ceea ce fac sau el?

19-08-2017
02985
Nu este medic/terapeut
02985
Cred ca iubitul meu are o problema.Precizez ca sunt o femeie care lucreaza si are colegi atat femei cat si barbati.Am incercat intotdeauna sa nu ii dau motive de gelozie pentru ca stiam povestea lui.Gelozia lui m.a adus la un punct de confuzie totala.Nu am voie sa vorbesc cu nimeni mai ales barbati.Intr.o zi m.a sunat varul meu si el s.a certat cu el de ce ma suna si apoi cu mine si la urma mi.a spus ca si verisorii intre ei pot avea relatii si de aceea nu am voie sa vb, am acceptat totul.Acum la lucru mi.a spus sa imi i.au castile si sa le las in telefon pt ca mi.a activat sa raspunda singur cand sunt pe casti si ca sa poata asculta ce vb eu la lucru.Am un coleg homosexual care ma striga Aniu dar nu numai pe mine aproape pe toti.Precizez ca de la lucru vin direct acasa si in timpul meu liber nu ies nici macar pana la magazin fara sa vorbesc cu el la telefon si la lucru are programul meu de lucru si ora la care intru si la care ies.Are toate informatiile despre mine.Acum ma acuza ca eu am ceva cu acel barbat homosexual ca daca nu aveam nu acceptam asa ceva.i.am spus ca nu ma mai duc la lucru si mi.a spus ca daca nu ma mai duc pot sa plec din casa lui ca mai apoi sa imi spuna ca eu am ceva cu barbstul acela de aceea ma duc la lucru si toata vina o da pe mine ca eu sunt de vina si credeti.ma ca in afara de mama mea numai vorbesc cu nimeni.Nu am nici prietene nici nimic si el stie chestia asta.va rog sa imi raspundeti ca eu numai inteleg nimic.Oare chiar sunt eu de vina sau este el prea gelos.Mentionez ca nu crede un cuvant din ce ii spun eu
12 comentarii
1
19-08-2017, ora 20:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce anume iubiti la el si ce va forteaza sa pastrati relatia?
0
19-08-2017, ora 20:37
02985
Nu este medic/terapeut
02985
sincera sa fiu numai stiu cateodata as vrea sa se termine totul si dupa vine si imi spune ca eu imi bat joc de sentimentele lui.Am camera de luat vederi in camera noastra sa poata vedea cu cine vorbesc si aseara a venit la 2 noaptea acasa dupa ce a plecat de dimineata acuzandu.ma si facandu.ma in toate felurile si cand a venit acasa mi.a spus cum poti sa dormi, se vede ca nu ma iubesti dupa ce plansesem vreo 3 ore si m.a facut sa ma simt vinovata.In afara ca il iubesc cu adevarat ny cred ca am nimic pentru care sa pastrez relatia
0
19-08-2017, ora 21:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Parerea mea e sa nu il mai lasati sa va tortureze si sa cautati o relatie sanatoasa. Starea lui se va agrava in timp iar dv veti avea de suferit.
0
19-08-2017, ora 22:37
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Pana la problema (clara si destul de grava) a iubitului dvs, eu va recomand sa mergeti mai intai dvs la un psihoterapeut, deoarece nu mai actionati eficient - reiese din ce povestiti. Priviti in jurul dvs la cunoscuti si observati cati dintre ei duc o viata izolata ca a dvs? Sunt lucruri pe care ati dori sa le schimbati in viata dvs? Ca pe iubit nu il puteti schimba - el nu va putea vedea ca are o problema de rezolvat si pe masura ce trece timpul, patologia i se va agrava, cu mari influente asupra dumneavoastra insiva.
0
19-08-2017, ora 22:44
02985
Nu este medic/terapeut
02985
stiu ca si eu nu mai gandesc eficient dar pur si simplu nu stiu cum sa fac sa pot lasa totul
0
19-08-2017, ora 23:06
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
pai ce ar insemna acel "totul" de fapt? Chiar exista ceva ce ati pierde in urma acestei alegeri? Pana ajungeti la un psihoterapeut, puneti pe o hartie ca castigati si ce pierdeti daca iesiti din relatie si la fel si pentru alegerea de a ramane in relatie: ce castigati si ce pierdeti daca ramaneti? Una e cand te gandesti la ceva, alta e cand vezi si scris acel gand - va va ajuta sa luati o decizie asumata.
0
19-08-2017, ora 23:13
02985
Nu este medic/terapeut
02985
da am sa pun in scris probabil nu vreau sa ma despart de el pentru ca il iubesc si atunci cand vreau face in asa fel incat sa ma simt vinovata
2
20-08-2017, ora 12:35
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
În primul rând dacă acționează așa e o problemă cu soțul dumneavoastră, problemă pe care ar trebui să o rezolve cu ajutorul unui psihoterapeut care să-l ajute să înțeleagă de ce acționează așa. Apoi faptul că nu ați reușit să impuneți anumite limite și ați acceptat orbește să fiți controlată, nu a dus la rezolvarea problemei, ci la accentuarea ei. Într-un cuplu e important să existe încredere și respect reciproc, atunci când unul din parteneri încearcă să se impună cu orice preț și-l face pe celălalt să se simtă inconfortabil relația nu se dezvoltă armonios, ci e moartă din start.
Dacă doriți să rămâneți împreună, încercați să stați de vorbă într-un mediu relaxant, în care să-i spuneți deschis ce vă deranjează, că lucrurile nu pot continua așa și propuneți-i să mergeți împreună la un terapeut de cuplu pentru a vă sprijini să vă rezolvați problemele, astfel încât să puteți funcționa.
În situația în care nu acceptă să discute și refuză să meargă la psiholog, poate ar fi bine să stați o perioadă separați să vadă cum e singur și să realizeze că dacă vrea să trăiască în cuplu e nevoie să facă ceva astfel încât să-și schimbe comportamentul. De ce recomand separare și nu despărțire, pentru că știu din experiența de cabinet că mulți bărbați în momentul în care văd că nu le mai merge să se comporte oricum într-o relație, cer ajutor singuri la un psiholog încât să nu-și piardă de tot partenera. Dacă nu o va face, atunci știți sigur că nu mai aveți nimic de făcut și-ar fi mai bine să vă vedeți de viața dvs. pentru că nu merită să vă chinuiți lângă un om care nu știe să vă respecte și nu conștientizează că vă face rău.
0
27-09-2017, ora 14:25
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Se pot scrie multe despre gelozie şi s-au scris multe deja. „Fereşte-te de gelozie, doamne! E monstrul cu ochi verzi ce-şi plasmuieşte singur hrana ”. De departe, cea mai cunoscută poveste despre gelozie e cea a lui Othello, ce a dat numele sindromului distructiv al geloziei morbide, gelozia deliranta, o tulburare in care persoana considera, in mod eronat, fara nicio dovada reala, ca partenerul de viata e infidel.

Uneori gelozia e o trasatura a unei tulburari mai grave dar, nu rareori, poate fi doar o emotie asociata unei imaturitati afective. Un semn al nesigurantei, al unei increderi insuficiente in propria persoana sau al unei subiectivitatii accentuate.

Primul moment in care gelozia devine o emotie periculoasa e atunci cand incepe sa nu mai ia in considerare imaginea in ansamblul ei, cand devine foarte subiectiva in aprecieri….cum e si in cazul tau 02985. Nu stiu daca intre timp i-ai sugerat sau nu sa consulte un psiholog pentru aceasta problema.

Daca nu i-ai sugerat inca asta sau daca nu a acceptat, ai putea sa-i spui ca te doare ca are atat de putina incredere in tine si ca ai ajuns la concluzia ca ar fi un semn de iubire din partea lui sa mearga la cateva sesiuni de psihoterapie de cuplu pentru a discuta despre acest subiect. Initial ar fi poate de dorit sa mearga doar el 1-2 sesiuni si mai apoi sa ajungeti impreuna.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
16-10-2017, ora 02:25
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Cum poti sa mai pui intrebarea daca gresesti tu ? Nu e clar de la sapte poste ca el e ala bolnav la cap ?
Lasa-l naiba si cauta pe altcineva, nu are sens sa iti bati capul cu el, e simplu si gratuit, e nebun omul si orice ai face, nu o scoti la capat.
Cu cat insisti sa ramai langa el si sa crezi ca se va putea rezolva problema, cu atat vei suferi tu mai rau.
Eu ma mir ca inca esti cu el ! Asa ca de tine depinde.

De ce actioneaza asa... gelozia a ajutat in evolutia noastra, si de aia apare de fapt, ea vine din faptul ca barbatul nu era sigur in trecutul indepartat ca, copilul ar fi al lui si deci nu avea sens sa investeasca resurse in copilul altuia (desi pana la urma tot copil era oricare, ajuta oricum sa se pastreze specia), asa ca gelozia l-a cam ajutat sa tina sub control chestia asta, avand control mai mare asupra femeii.
La femeia in schimb apare gelozie pe chestia afectiva si nu asa mare pe cea sexuala, ca ea avea frica ca nu cumva barbatul sa se ataseze de alta ai sa duca resursele la aia, are logica totul, asta am explicat despre gelozie, asta spune psihologia evolutionista si asa este dupa fapte.
Acesta barbat are chestia asta la nivel obsesiv deci patologic si deci nu ai ce mai cauta cu el, leac nu are orice ai face, cu femeile cu care va sta, le va face viata un calvar, dar doar fraiera sa fie vreuna sa stea cu asa ceva.
Ce sa faca la psiholog sa pierzi timpul si banii ? Ca tot aia va face orice i-ar zice. In primul rand ca nu va veni considerand ca nu are nimic.
Bine, merita incercat dar vine ? Ar vrea ? Nu cred.
Deci lasa-l in nebunia lui si vezi de viata ta.
0
16-10-2017, ora 11:22
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E posibil sa nu poti sa rezolvi aceasta gelozie doar cu psihoterapia Costi. Dar poate fi un pas de incercat.
Un psihoterapeut profesionist va trimite persoanele ce sufera de idei delirante si catre medicul specialist.

Exista insa si cazuri de gelozie intensa ce raspund bine la interventia psihoterapeutului. Oricum.. si daca e consultat initial de medicul psihiatru si primeste un tratament medicamentos, revenirea e mai buna daca se apeleaza in paralel la psihoterapie.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
16-10-2017, ora 17:15
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Evident ca este de incercat si la psiholog, dar nu vine, iti zic eu, in primul rand ca el nu considera ca are o problema, al doilea nu da atatia bani a la long.
La psihiatrie nu stiu ce tratament i-ar putea da, poate cel mult de anxietate dar asta daca are manifestari anxioase in afara chestiei de gelozie. Dar si aici merita incercat daca vrea sa mearga si la psihiatru.
Dar nu e mai bine sa gaseasca un om okey ? Tu crezi ca asta are leac ? Eu zic ca nu, fiecare zi langa ala e o zi pierduta din viata. Mai ales daca nu vrea sa mearga nici la medic si nici la psiholog, chiar e inutil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul