Greutate bebe 2 luni si 3 sapt

05-07-2017
Alexa3alexa
Nu este medic/terapeut
Alexa3alexa
Buna! Am o întrebare legată de greutatea bebelușului meu...are 2 luni si 3 saptamâni si cântărește 5, 450. La naștere a avut 3, 550 si e hrănit exclusiv la san. El e foarte bine, zâmbăreț, activ, nu da semne de boala, dar imi fac griji ca in ultima luna a pus doar 400 gr. Este in regula oare? Multumesc
2 comentarii
0
06-07-2017, ora 11:23
Dr. Mihai Cristea
Pediatrie, Sibiu
Dr. Mihai Cristea
Cred ca nu aveti motiv de ingrijorare in acest moment. Greutatea sugarului se calculeaza cel mai simplu ( si mai aproximativ ! ) astfel : la greutea de la nastere se adauga cate 750 grame pentru primele 4 luni, apoi cate 500 de grame urmatoarele 4 luni de viata si in sfarsit, in ultimele 4 luni ale primului an de viata, se vor agauga aproximativ 250-300 grame lunar. Deci cresterea lunara in greutate scade pe masura ce sugarul creste ca varsta. Revenind la sugarul Dumneavoastra, aplicand aceast calcul simplist ( si simplu ) totul pare sa fie in parametrii normali, deci nu aveti motive de ingrijorare, mai ales ca este sanatos, nu are varsaturi scaune diareice etc. Dar retineti, fiecare copil creste in ritmul lui. Multa sanatate !
0
06-07-2017, ora 16:24
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Copilul Dvs. are greutatea corespunzatoare varstei in raptor cu greutatea de la nastere, asa incat, oscilatiile lunare cu castigul in greutate, nu sunt motiv de teama.
Bucurati-va alaturi de pruncul Dvs. de o viata sanatoasa !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •