Greutate bebe 6 luni

29-11-2017
Bebedemai
Nu este medic/terapeut
Bebedemai
Buna ziua, am o fetita de 6 luni si o saptamana cu o greutate de 7150gr si 65 de cm, s-a nascut de 2660 si 47 de cm. In prima luna a luat in greutate 900 de gr, a doua luna 1100, a treia 900, in luna a patra 390gr si in a cincea 400 de gr, este alaptata numai la san iar de 3 sapt am inceput diversificarea. Incepand cu luna a patra a intrat in greva suptului si de atunci accepta sanul doar semiadormita, drept urmare mesele sunt mai rare, mananca cam la 3 ore, atunci cand reusesc sa o culc. Treaza nu accepta sanul, se pune pe plans cand incerc sa ii dau sa manance. Am incercat sa ii dau lapte praf cu biberonul dar il refuza, lapte muls cu biberonul la fel s-a intamplat. Diversificarea nu merge bine de asemenea, am inceput cu piureul de legume, facut mai subtire, dar dupa cateva lingurite refuza sa mai deschida gura sau pur si simplu sta cu el in gura fara sa il mai inghita. Am fost cu ea la 3 medici pediatri si toti au zis sa las copilul in pace ca e bine si sa am rabdare cu ea. Despre greva suptului cred ca 2 nici nu auzisera sau asa mi s-a parut mie pentru ca au inceput sa faca glume pe seama mea fara a-mi oferi vreun sfat in afara de faptul ca trebuie sa o las nemancata si 5, 6 ore si atunci o sa manance. Problema mea nu e greutatea in sine ci faptul ca ia foarte putin in greutate, uneori mai putin de 100 de grame pe sapt. Sincera sa fiu eu cred ca nu mananca destul. M-ati putea sfatui cu privire la problema cu care ma confrunt pentru ca sincera nu mai am solutii si nu mai stiu ce sa fac ca sa manance. Va multumesc!
1 comentarii
0
04-12-2017, ora 09:53
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Desi sunteti ingrijorata, fetita Dvs. are greutatea si talia cuprinsa intre limitele normale ale curbei de crestere, pt varsta sa. Incercati in cadrul diversificarii, sa-i dati biscuiti in lapte, gris in lapte, orez in lapte, supa de zarzavat, mar copt, mamaliguta cu branza proaspata de vaca, piure de fructe, suc natural de mar, citrice sau morcov. Desi este sezonul rece scoateti zilnic fetita la plimbare.
Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •