greutate mica in sarcina?

05-12-2006
floryleb
Nu este medic/terapeut
floryleb
Buna ziua. am observat ca majoritatea femeilor insarcinate se plang de surplusul de greutate pe care il obtin pe parcursul sarcinii. ei bine eu nu ma prea pot lauda cu acest lucru. pot sa spun ca sunt in sapt 29 si n-am pus decat 6 kg. doar copilul si-a luat in greutate, in rest eu am ramas la fel de slaba ca inainte (inainte aveam 49 kg). sincera sa fiu nu sunt prea incantata de acest lucru. preferam sa fiu la fel ca celelalte viitoare mamici sa ma bucur ca iau in greuate, dandu-mi astfel siguranta ca voi avea sigur un copil sanatos. asa stau tot timpul si ma gandesc daca nu a patit ceva copilul si in fiecare zi ma cantaresc, in speranta ca am mai pus ceva pe mine.
2 comentarii
0
15-01-2007, ora 00:00
araboaica_bc
Nu este medic/terapeut
araboaica_bc
Ti se pare putin cat ai luat in greutate in numai 29 de saptamani? Doctorita la care merg pt consultatii imi spune mereu ca nu trebuie sa iau in greutate mai mult de 1 kg pe luna. Eu aveam 56 de gk inainte de a ramane insarcinata iar acum in luna a 7-a si jumatate de sarcina am 71 de kg. Ceea ce e foarte mult. Am inceput sa iau mult in greutate dupa luna a 4-a. Doctorita mereu ma cearta ca iau prea mult in greutate, cica acest lucru e daunator copilului. In luna a 6-a nu luasem nici un kg iar urmatoarea luna luasem aproape 6.Ceea ce e foarte rau.
Incearca sa mananci cat iti trebuie.nu fa exces de mancare crezand ca copilasul tau va creste mai mare pt ca nu e adevarat. Copilul isi trage hrana cat necesita nu cat te fortezi tu sa mananci. Copilul se hraneste singurel nu il indopi tu luand in greutate.
Asa ca ai grija de greutatea ta pt ca dupa nastere se slabeste foarte greu.
La mine se vede ffff urat surplusul de kg care l-am acumulat. Iar burtica e imensa ca abia imi permite sa ma misc.
Astept noutati de la tine
0
16-01-2007, ora 00:00
floryleb
Nu este medic/terapeut
floryleb
multumesc pt mesajul tau. intr-adevar ai dreptate, problema este ca am mai slabit vreo 3 kg, din cauza greturilor care au aparut, dar nu-mi ramane decat sa astept sa nasc, adica peste o luna, si sa ma consolez la ideea ca voi avea in sfarsit copilul in brate. multumesc si numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un câștig mare în greutate pe perioada sarcinii este asociat cu un risc mai mare de deces în deceniile ulterioare
  • Dietele pe bază de plante ajută la evitarea creșterii excesive în greutate la începutul sarcinii
  • Cercetările sugerează necesitatea revizuirii ghidului de luare în greutate în sarcină pentru femeile obeze
  •