Gripa sau meningita?

06-06-2012
Razvan1899
Nu este medic/terapeut
Razvan1899
Buna ziua. Intrebarea este urmatoarea - acum cateva zile m-am trezit cu usoare dureri de gat...peste inca o zi starea se inrautatise, aveam frisoane si mi se parea ca afara sunt -30 de grade, iar in casa aveam mereu senzatia de frig. In momentul de fata mi-e greu sa articulez doua trei propozitii fara sa tusesc, si pe deasupra, am gatul intepenit - nu il pot misca de la dreapta la stanga sau invers fara dureri si nici in fata sau pe spate, ma doare intreaga regiune de sub ceafa pana la umeri. Am citit pe internet ca acestea sunt posibile simptome ale meningitei. Dar nu imi dau seama cum as putea sa fac meningita, din cate imi aduc aminte bausem o bere rece acum cateva zile inainte sa adorm, probabil am dormit dezvelit si astfel am racit, nu cred ca se poate face meningita in felul asta. Daca intr-adevar ma duc la medic si se confirma meningita, in cate zile pot sa ma vindec? Va multumesc mult pentru raspuns.
4 comentarii
0
06-06-2012, ora 22:10
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
meningita este o infectie virala sau bacteriana a meningelui ( meningele este foita care acopera creierul si maduva spinarii). meningita directa rar exista, cel mai des o infectie di corpul omului raspandeste virusii sau bacteriile care infecteaza si meningele.
duceti-va la medic pentru un examen fizic, nu este probabil sa aveti meningita insa nici de exclus nu se poate fara examen fizic. meningita nu este o boala cu care se joaca, netratata in majoritatea cazurilor duce la deces, si cu cel mai avansat tratament mortalitatea nu este de neglijat.
vindecare dureaza intre 2 saptamani si o viata.
deci daca vreti sa fiti sigur, nu pierdeti vremea, duceti-va de urgenta la medic
0
07-06-2012, ora 02:21
Me-44
Nu este medic/terapeut
Me-44
Ascultati sfatul lui adamantium. Mai bine mergeti la medic degeaba si pierdeti acei bani decat sa fiti suspect de meningita si sa lasati boala sa se agraveze. Depistata in copilarie, meningita este tratabila, uneori. Depistata la adulti... Dehhh, spun si eu, tratamentul poate dura o viata intreaga. E posibil sa fie encefalopatie cervicala dar spun asta doar ca sa va mint si sa va incurajez. Neaparat la doctor! Berea rece si dormitul dezvelit nu dau astfel de simptome. Si eu cred ca e improbabil sa aveti meningita dar e riscant sa nu verificati prin analize medicale acest lucru.
0
07-06-2012, ora 09:13
Razvan1899
Nu este medic/terapeut
Razvan1899
Multumesc pentru raspunsuri. Aveti dreptate, se pare ca va trebui sa merg la medic. Eu sper sa fie vorba de raceala sau gripa avand in vedere simptomele initiale. Aseara am luat 2 pastile Nurofen inainte sa ma culc si observ ca acum pot misca gatul mai usor in dreapta si in stanga, parca s-a mai dezmortit. Nu as vrea sa fie vorba de meningita sa fie nevoie sa ma tratez luni sau ani de acum inainte.
0
07-06-2012, ora 12:25
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
de acea zic ca probabil nu aveti meningita ca fara tratament ati fi murit intre timp, insa acesta este o presupunere, fara examen fizic si labor este imposibil de sclus asa ceva
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Răceală sau gripă?
  • Hormonii feminini ar putea proteja femeile de efectele gripei
  • Siguranța medicamentelor pentru gripă în sarcină
  • Eficiența vaccinului antigripal poate fi dată de gene
  • Bebelușii cu un frate sau o soră mai mare au un risc crescut de gripă
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Gripa ar putea afecta sănătatea creierului
  • Semne de meningită la copil - cum le recunoști și ce să faci?
  • Meningita: doar 3% dintre pacienți prezintă toate cele trei simptome ale afecțiunii
  •