GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

7480 comentarii 1 23 ..... 249 250 Înainte ›
0
23-05-2014, ora 12:39
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Se pare ca nu prea apreciati autenticitatea si empatia Domnule Rares :), mie mi s-a parut absolut impresionanta atitudinea d-nei psiholog a Andreei !

In ce priveste medicatia ei, are nevoie de un antifobic puternic, cred ca anafranil va scrie pe ea ! Cipralex-ul ii da stari de voma chiar si la doze f mici (2, 5 mg), am testat impreuna asta acum cateva saptamani !
0
23-05-2014, ora 12:41
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Stevens, din cate stiu eu, Andreea nu a luat tratament..
Iar Anafranilul este mult mai rau decat Cipralexul, e si mai vechi aparut, si mai multe efecte secundare.
Eu de la Anafranil aveam o greata teribila, cu senzatie de voma si o stare ff proasta, Cipralexul era incomparabil mai soft. In afara de un apetit exagerat, era foarte ok el.
0
23-05-2014, ora 19:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In cazul in care consideram ca empatia reprezinta in principal sa strangi in brate pe cineva, sa plangi impreuna cu cineva si sa spui "šda-mi mie durerea ta"™ este perfect adevarat, e extrem de putin probabil sa beneficiati de o astfel de "šempatie"™ intr-o sesiune cu mine. Si nu doar datorita faptului ca acest aspect nu este deloc o masura terapeutica profesionista ci si datorita posibilitatii de a fi acuzat de hartuire sexuala sau chiar corupere de minori. Sa inteleg de la dvs stevens ca barbatii ar trebui sa empatizeze cu pacientele lor in acest mod sau ca barbatii psihoterapeuti nu pot empatiza? Sa inteleg ca duhovnicii de care spuneati intr-un alt comentariu empatizeaza in acest mod?

In cazul in care consideram ca empatia e o buna abilitate de a remarca ceea ce simte cel de langa tine si o buna abilitate de a sprijini emotional persoana pe baza celor constatate, atunci consider ca nivelul personal de empatie e chiar unul foarte bun.

Referitor la tratament as avea o mare rugaminte la dvs stevens - ar fi posibil sa nu mai emiteti judecati de valoare legate de tratamente? Desi eu am pregatire medicala si cunosc foarte multe dintre studiile legate de terapiile utilizate in bolile psihice, evit pe cat pot sa emit judecati de valoare sau indicatii terapeutice pentru anumite substante, deoarece respect decizia psihiatrului. Este in regula sa spunem ce experienta personala am avut cu o substanta sau alta, dar a spune ca acea substanta va determina acelasi gen de reactie si in cazul altei persoane e o judecata de valoare a carei justete nu o poate confirma nici cel mai bun profesionist in bolile psihice. Din experienta mea astfel de judecati de valoare mai degraba genereaza confuzii decat sa ajute
0
24-05-2014, ora 14:14
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Va multumesc pt apreciere, si eu cred ca dau sfaturi de valoare :) altfel nu mai deschideam gura ! Singura problema pe care o am (fata de mine insumi) este daca o anumita persoana merita un sfat bun ! In ultima vreme am invatat sa impart oamenii in basisti si oameni normali, asta e ultima mea achizitie in materie de psihologie umana ! :)
In ce o priveste pe D-ra Andreea, am spus mai sus, a incercat Cipralex-ul(il avea acasa), pentru 3 zile consecutiv si a avut reactia respectiva ! Asa ca am indrumat-o spre medicul psihiatru cu mesajul ca acesta sa-i recomande orice altceva in afara de cipralex sau sertralina ! S-a programat dar nu a mers la medic, drept care am intrerupt legatura cu ea, iar acum aud ca a ajuns pe la urgente, ceea ce nu ma mira ! Poate ca cel mai bine pt ea este sa se interneze in vacanta de vara si sa testeze mai multe medicamente pana il gaseste pe cel potrivit ei !


In legatura cu D-na p[siholog cred ca nu are rost sa mai comentam un gest sublim pentru ca vom ajunge in ridicol inevitabil !
Parerea mea de (ne)specialist ! :)

Cu stima Domnu' Rares !
0
24-05-2014, ora 16:55
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
cu sfatuitori experti alaturi chiar si pastilele placebo vor da greturi. Cu aceasta inchei acest subiect. O zi linistita sa aveti domnu' stevens
0
26-05-2014, ora 10:06
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Hello!
Cred ca fiecare din voi (ma ref la dl psihoterapeut si la stevens) aveti dreptate intr-un fel, asa ca nu are rost sa va contraziceti in idei.
Pe de-o parte este normal, psihoterapeut fiind sa incerci o apropiere fata de pacient, pe de alta, daca in locul doamnei psihoterapeut ar fi fost un barbat, sa stranga o minora in brate, nu ar fi fost profesional.
Iar Andreea nu ar trebui sa urmeze sfaturi venite de la un coleg de forum virtual, care nu are competente in medicina psihiatrica.
Stevens, desi esti foarte bine informat in acest domeniu, evita totusi sa insisti pe urmarea unui tratament sau altul a colegilor de forum.
Este spre binele tuturor.
Andreea, ce mai faci, cum te mai simti?
0
27-05-2014, ora 07:28
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Am ajuns dinnou la urgenta si de data asta chiar m-au convins in legatura cu cipralexul.M-am si speriat un pic ca daca ma interna stateam acolo fortata si n-am avut de ales.Il iau de 4 zile cipralexul si ma simt mai bine...Am pierdut tezele, dar inca nu ma simt in stare sa ma duc, planuiesc sa ma duc joi...
In rest, ce sa zic...ma simt destul de bine..de cand iau cip n-am mai avut nicio criza puternica, doar ca nu prea pot sa dorm si sunt ff agitata, dar parca sunt mai optimista:d

Multumesc pt postarea cu reactiile adverse, apreciez:-)
Va pup, Cata sper ca esti bine :*:*
0
27-05-2014, ora 08:53
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ma bucur mult ca esti mai bine Andreea si sper sa te obisnuiesti cu tratamentul. Sunt convins ca o sa recuperezi si cu tezele..atunci cand o sa te simti destul de puternica sa le infrunti. Sa ai o zi frumoasa!
0
27-05-2014, ora 10:03
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Felicitari, Andreea, ai facut primul pas spre o viata normala.
Te rog sa o tii tot asa, este pacat sa iti pierzi cei mai frumosi ani prin spitale cand ai o alternativa de a fi bine.
Acum, burta pe carte si recupereaza ce ai pierdut.
Eu sunt bine, am inceput sa fac gimnastica acasa, ajunsesem la 61 kg, am crezut ca mor cand am vazut cat arata cantarul.
Asa ca mi-am propus sa slabesc sanatos, facand sport.
Pup!
0
27-05-2014, ora 12:49
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Nu-ti fa griji Cata...la cum te stiu eu pe tine nu te vei ingrasa vreodata mai mult de atat...
Azi nu ma duc la scoala, au vorbit ai mei cu profii si stiu ca am o problema de sanatate, au inteles si ramane sa ma duc joi, ei au zis sa vin sapt viitoare, dar eu incerc sa merg joi...pana atunci trec si cosuletele de pe fata si imi revin si psihic...Am avut niste saptamani groaznice si incerc sa o iau usor...Inca ma deranjeaza cateva cosuri f tare, dar acum am rabdare sa le tratez, nu mai disper si nu mai fac crize, ma bucur enorm pt asta...si nici macar nu am inceput tratamentul cu cipralex demult, de 4 zile iau...a 4a oara cand incep, sper sa fie cu noroc.

Domnu' Rares, reactia psihoterapeutei mele m-a impresionat si in acelasi timp m-a facut sa simt compasiune, m-a miscat...ceea ce nu a mai facut-o nimeni in ultima vreme.Eu credeam ca pot sa plang decat de nervi, dar vad ca nu e asa...
Si inca ceva, am citit la reactii adverse ale cipralexului "cresterea in greutate", dar si cresterea apetitului, ca si cand a fi doua lucruri diferite, doua reactii diferite, sincer m-am cam panicat.Vreau sa stiu clar, pt ca dumneavostra sunteti medic si ar trebui sa stiti...Ma pot ingrasa de la cipralex chiar daca alimenatia mea este lafel ca si inainte?Adica eate o reactii adversa cresterea in greutate fara a marii numarul de calorii?
...Nici nu vreau sa ma gandesc sa opresc tratamentul dinnou, dar v-as ruga sa-mi spuneti cu cea mai mare sinceritate:-)
0
27-05-2014, ora 12:54
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Subscriu si eu la Andreea, aceeasi intrebare o am si eu in privinta mirzatenului, doctora mea mi-a spus ca numai 3 luni ar avea ca efect cresterea apetitului, sa inteleg deci ca dupa acest interval revin la normal?
Multumesc!
0
27-05-2014, ora 15:02
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Cata eu sunt iar in punctul in care nu mai vreau sa iau...Am inteles ca cipralexul este nul din antidepresivele care chiar ingrasa, chiar si daca nu mananci exagerat.Chiar si tu ai spus ca atunci cand luai te ingrasasei un kg pe luna.Pai ce e asta?Fac depresie majora dupaia.

Vreau sa-l mai intreb pe domnu' Rares ce stie de Wellbutrin, am auzit ca este singurul care nu ingrasa, ci slabeste...Numai ca nu stiu cum functioneaza, nu mi-a prescris medicul asa ceva ceea ce inseamna ca n-as avea nevoie de wellbutrin, ei stiu mai bine de ce...Eu cipralex nu pot lua mai mult de o luna...si chiar si asa de cand il iau nici nu prea mai pot manca de frica sa nu ma ingras, nu e bine...dau in altceva.Deloc nu-mi place acest Cipralex, nu inteleg de ce nu-mi dau medicii un alt fel de antidepresiv...ca sunt cateva care chiar nu ingrasa, atata timp ca eu le spun clar ca cea mai mare obsesie a mea este legata de aspectul fizic.:/
0
27-05-2014, ora 15:09
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Andreea, poti spune ca ingrasa daca vezi ca iei in greutate, el nu are efectul asta la toata lumea.
Lucrul asta mi l-a spus si doctora mea.
Eu zic sa il iei, si doar daca vezi ca se modifica apetitul sa iti pui problema de a renunta la el.
Ai grija, esti pe cale de a relua cosmarul starilor proaste si a urgentelor si nu cred ca iti doresti asta.
0
27-05-2014, ora 15:57
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Vreau sa iau Wellbutrin.Ma duc deseara sa intreb daca mi.l poate da:-)
0
27-05-2014, ora 16:04
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Ii scriu si eu dr mele de medicamentul asta. Ii trimit mail acum sa vad ce imi spune despre el.
Revin.
0
27-05-2014, ora 16:09
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Majoritatea antidepresivelor (si e si cazul escitalopram -Cipralex) duc la o crestere in greutate prin stimularea apetitului si nu prin modificarea metabolismului. Prospectul escitalopram include atat stimularea apetitului cat si cresterea in greutate pentru ca in studii, la unele persoane a stimulat apetitul insa nu a dus la o crestere in greutate...deoarece acestea au reusit sa-l tina sub control - cum iti doresc si tie. Sunt cateva trucuri simple pe care le poti utiliza pentru a pastra controlul..Iata cateva:

"¢ Vezi daca iti e cu adevarat foame - Cand simti nevoia de a manca ceva, e bine sa te intrebi: oare imi e atat de foame incat as manca si ceva ce nu imi place cu adevarat - poate unul doi morcovi? Daca raspunsul tau e NU, e vorba mai degraba de o stimulare a apetitului la care ai putea incerca sa rezisti pentru silueta ta... si eventual sa consumi cei doi morcovi. Daca raspunsul e DA imi e cu adevarat foame, consuma cereale integrale fara zahar ce te ajuta sa produci mai multa serotonina
"¢ Evita prajiturile, inghetata si alte dulciuri combinate cu zaharuri (carbohidrati) pentru ca reduc producerea de serotonina - si cartofii prajiti, pateurile, placintele au acelasi efect. Daca ai pofta de dulce consuma mai degraba ciocolata neagra (eventual cu aroma de portocale daca iti place)

Nu uita Andreea ca miscarea fizica nu doar te ajuta sa-ti mentii greutatea, dar si creste mult producerea de serotonina. Referitor la Wellbutrin - din cate stiu eu nu este indicat pentru TOC si studiile arata ca nu are eficacitatea escitalopram in a controla simptomele TOC.

Andreea, daca simti ca ai stabilit o conexiune cu psihoterapeutul tau e foarte bine, deoarece terapia medicamentoasa trebuie ajutata si cu psihoterapie. Iti sugerez sa continui psihoterapia, atat timp cat simti ca-ti aduce mai mult decat faptul ca poti sa mergi acolo sa plangi despre problemele tale...insa din pacate in cazul in care vei intrerupe medicatia starea ta se va deteriora accelerat si probabil vei ajunge din nou la urgenta...iar de aceasta data probabil ca internarea va fi inevitabila.

Iti doresc sa fii inteleapta in deciziile tale
0
27-05-2014, ora 16:15
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Teoretic pare foarte simplu insa practic este greu, parca nu mai ai control si nu vrei decat sa mananci acel ceva de care iti este pofta.
Eu spre exemplu aseara am mancat 5 biscuiti cu crema de ciocolata, am constientizat fiecare muscatura si inghititura ceea ce fac, si cu toate astea nu m-am putut opri.
In TOC, e cam greu cu controlul, cel mai bine este sa nu ai acea pofta de mancare daca vrei sa nu te ingrasi.
O inteleg pe Andreea pana la un punct.
0
27-05-2014, ora 16:23
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
aici isi are rolul psihoterapia...insa din pacate ea nu poate fi disponibila mereu gratuit pe net :)
0
27-05-2014, ora 16:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Eu fac si psihoterapie.
Nu pe net, ci la cabinet.:)
0
27-05-2014, ora 16:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
si e unul dintre motivele pentru care esti pe drumul cel bun (celalalt fiind terapia medicamentoasa)...deocamdata Kat pt tine e 'As good as it gets' la fel ca in filmul cu Jack Nicholson, pe care il recomand sa-l vedeti daca nu l-ati vazut - o zi frumoasa in continuare
0
27-05-2014, ora 16:39
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Multumim, asemenea :).
0
27-05-2014, ora 17:07
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Andreea, daca dai cautare pe google la pareri despre acest antidepresiv, o sa descoperi ca te agita, si tu si asa esti destul de agitata, daca mai iei si din asta nu cred ca iti va fi bine deloc.
Oricum, astept si raspunsul dr mele.
Te pup, o seara frumoasa!
0
28-05-2014, ora 10:32
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Hey:) Mi-am facut un cont nou pt ca mi-am uitat parola...Cred, sau nu stiu ce nu merge ca nu ma mai pot loga de pe celalalt cont :D

Domnu' psiholog, multumesc pentru mesaj, stiu ceea ce spuneti in legatura cu alimentatia sanatoasa, eu oricum nu mananc aproape deloc mancare procesata si sunt sigura ca nu o sa fie problema cu apetitul prea mare incat sa mananc exagerat.Problema mea este alta...Eu ma gandesc sa nu cumva sa se schimbe metabolismul si sa asimizele altfel ceea ce mananc, sa-mi incetineasca metabolismul cipralexul, asta e problema mea.Oricum ramane de vazut, nu am de gand sa-l iau prea mult timp:D

Cata, sper ca iti place poza mea sumbra ;)))
0
28-05-2014, ora 10:39
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Mda, esti tare periculoasa ;)))
0
28-05-2014, ora 10:48
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Deci ma pacalisi micuto cu starile de voma :) ?! Si io care credeam ca Domnul Rares imi zice expert pe bune, dar de fapt dansul a spus-o in sens peiorativ ! Sunt total dezamagit, am nevoie de psihoterapie de suport ! :)

PS Iti raspund tot aici ca sa nu mai stric hartia forumului ! Asta este frumoaso, daca iti iei retetele numai de la urgenta, trebuie sa suporti ! :) Cauta la plafare emetin sau enzirem si ia cate o jumatate de 2 ori pe zi, sau emetiral din farmacii si iei tot asa !
Deci ar mai fi si alte variante (fluoxetina, paroxetina, fluvoxamina..) dar tre sa tii legatura cu un medic !
0
28-05-2014, ora 10:49
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Stevens, te asteapta vacutza sa o duci la pascut :))))
0
28-05-2014, ora 10:52
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Stevens, am stari de voma si acum:)Au trecut 5 zile de cand iau cate o jumatate si mi-e frica sa maresc doza ca sa nu-mi fie mai rau, dar a trebuit sa trec peste pt ca alt antidepresiv chiar nu puteam sa iau.Asta este cu cele mai putine reactii adverse si alta varianta ar mai fi fost Wellbutrin, dar ala nu ar fi mers pt ce am eu:)
0
28-05-2014, ora 13:05
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Wellbutrin se prescrie depresivilor ce sunt letargici, stau zile in pat fara sa faca nimic si le provoaca putina energie. Celor care au anxietate, e de evitat Wellbutrin pentru ca poate da agitatie extrema, eventual se da ca si adjuvant.
Nici un medic cu scaun la cap nu va da medicatia care o cere pacientul, ci tratamentul care i se potriveste si pentru care a invatat atata carte.

Cipralex, este un medicament bun de ultiuma generatie. Eu il iau de doua saptamani si nu mananc exagerat, ba sunt la dieta si slabesc:).
Este posibil sa dea ceva pofta de mancare la inceputul tratamentului, insa ulterior cand organismul se obisnuieste nu mai exista aceasta problema.

Sanatate multa!

Dl Rares, bun film ati recomandat!
0
28-05-2014, ora 13:25
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, parola n-ai uitat-o, ci ti-a fost resetata de administrator probabil, asa mi s-a intamplat si mie.Nu stiu din ce cauza au resetat-o, dar o poti afla pe cea noua si o poti schimba din nou cu cea veche si iti recuperezi contul.
Wellbutrin am luat eu (la noi se gaseste sub numele Elontrel) pt anhedonie si ma simteam mai rau.Pe langa faptul ca imi lua si ultima farama de emotie/placere ramasa in mine, desi este recomandat in anhedonie, adica a facut exact opusul a ce trebuia sa faca, mi-a amplificat si anxietatea, letargia si mi-a dat insomnie.Dupa 3 zile am intrerupt tratamentul.

Sper sa nu se supere doamna katy pt faptul ca postez pe topic-ul ei, ii promit ca nu o mai stresez cu teoriile mele.De data asta urmaresc doar evolutia topic-ului.
0
28-05-2014, ora 13:28
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Este in regula, David.
Poti posta ce crezi tu.
Adaugă un comentariu / răspuns
7480 comentarii 1 23 ..... 249 250 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: