Gura uscata, gust rau (baza limbii)

01-08-2014
mariuspop
Nu este medic/terapeut
mariuspop
Sufar de foarte multi ani de problema, adica mi se usuca gura rau de tot dupa aprox o ora dupa ce ma spal pe dinti sau mananc ceva. Cand e uscata, simt un gust urat. Cauzele par a fi la baza limbii, adica bacterii adunate acolo (daca dau cu degetul sau alt dispozitiv sunt urat mirositoare la contactul cu oxigenul din aer, dar doar in zona limbii e problema asta).

Nu am carii sau sangerari (dar am avut cateva masele ce au trebuit extrase in urma cu vreo 10 ani), iar de dinti am cea mai mare grija (periaj 3-4 ori zi, inclusiv limba cu dispozitiv special, apa de gura fara alcool, ata dentara).

Se poate sa fi ramas bacteriile de pe limba intr-un numar foarte mare din trecut si sa nu mai scap de ele de atunci? Sau au avut intotdeauna complet alta cauza decat stomatologica? Mentionez posibile: am avut polipi (+operatie) cand eram mic, infectie cu giardia in adolescenta, iar acum sufar balonari si gaze dupa anumite mancaruri (deci pot fi si probleme de stomac), iar fierea apare strangulata la ecografie.

Intrebarile ar fi despre posibilele cauze (nu stiu daca tine de stomatologie, ORL sau gastro?) si ce analize se pot face limbii (sau glandelor salivare) si bacteriilor de acolo?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gust ciudat în gură
  • Pierderea gustului și a mirosului - cauze posibile
  •