gusa polinodulara

31-10-2007
thasha
Nu este medic/terapeut
thasha
doresc sa stiu daca nodulii tiroidieni care mi s-au depistat echografic pot fi de natura maligna; mi s-a recomandat extirparea lor printr-o interventie chirurgicala
3 comentarii
0
23-11-2007, ora 00:00
gaby_gaby
Nu este medic/terapeut
gaby_gaby
nu se stie decat dupa extirpare cand se face examenul pentru stabilirea acestora daca sunt maligni sau beligni.dar ca nodulul de tiroida sa fie malign se intampla foarte rar.si eu sunt in aceeasi situatie si sunt programata pentru operatie pe data de 7 ianuarie.daca mai afli ceva in acest domeniu te rog scrie-mi -.multumesc!
0
07-12-2007, ora 00:00
laura_78_2008
Nu este medic/terapeut
laura_78_2008
eu am facut punctie si au zis ca e beling, iar dupa operatie au facut biopsia si a fost acelasi raspuns
0
07-12-2007, ora 00:00
niculinag
Nu este medic/terapeut
niculinag
doamnelor, eu sunt operata de gusa nodulara. nu va faceti probleme, nu este o operatie grea, dar este mai meticuloasa si impune un anumit risc, mai mult decit celelalte, pt ca pot fi atinse corzile vocale.la mine a fost mai complicat, ca erau noduli multi si mergeau deja spre corzi. si sa stiti, ca am ramas fara voce, timp de 8 luni nu am vorbit. nu a fost vuna chirurgului, el mi-a ras f bine toti nodulii si mi sau slabit un pic corzile vocale. cazuri de acestea se intimpla des, dar cu rabdare se vindeca. mai grea este perioada de refacere, care dureaza poate si un an. eu in prezent sunt pensionata, pt ca nu am mai putut munci. nu te mai simti nicicum, ca inainte.traiesti fara un organ, dar pe care il inlocuiesti in fiecare zi, cu o pastila. dar e singura solutie, acesti spurcati de noduli nu se absorb cu nici un tratament, iar in timp se pot transforma in maligni. dupa operatie, aveti un rezultat patologic, dar foarte rare sunt cazurile, cind au fost de natura maligna. si in acest caz se face o terapie cu iod radioactiv, si viata merge inainte, nu e cancer propriu zis. sanatate multa si succes.daca puteti evitati punctia. e mai bine pt moralul dvs!
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK