halal doctori de familie, cititi si luati act

15-11-2012
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Sotia mea este asistent medical la CMI Dr Hrubaru Cristina, in Ploiesti, str. Marasesti, nr. 282, bl. 163 C, ap.1. Este inscrisa ca asigurat tot la doctor Hrubaru Cristina.
Este insarcinata in 28 de saptamani, iar medicul specialist ginecolog i-a recomandat concediu prenatal, punandu-i un diagnostic de risc sarcina prematura.
Chiar si in aceste conditii, medicul si totodata angajatorul Hrubaru Cristina Mirela refuza sa ii acorde concediul prenatal, nejustificat. Singura justificare este faptul ca ramane cu o singura asistenta medicala in subordine, fapt ce denota lipsa profesionalismului atat din punct de vedere al activitatilor specifice cat si al managementului (refuza angajarea unei alte asistente, motivand lipsa banilor).
Fata de aceasta situatie anormala si paralela cu actul medical, va rog sa luati atitudine cei care sunteti in masura sa sesizati mai departe acest lucru in sensul demararii unor actiuni de control la acest medic de familie pentru rezolvarea acestor probleme. Alte aspecte legate de activitatea acestui medic privind acordarea retetelor, etc vor face obiectul unei alte sesizari pe care doresc sa o adresez ulterior organelor competente.
52 comentarii 12 Înainte ›
0
15-11-2012, ora 21:31
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Ce faci tu e un fel de "balacareala" pe net.
La ITM ati facut sesizare? Dar la casa de asigurari? Parerea mea este ca de acolo trebuie sa incepeti.
0
15-11-2012, ora 21:46
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
FELICITARI CA AI SCRIS.
NU este admis ASA ceva.
S-o stie o tara si-o lume intreaga.pe doctorita "buclucasa".
Nastere usoara sotiei!
0
15-11-2012, ora 22:18
ancadan
Nu este medic/terapeut
ancadan
In acest caz, ginecologul poate la fel de bine sa elibereze concediul medical. Daca cititi legislatia, veti vedea ca aceste concedii medicale pot fi eliberate de medicul de familie si de ginecolog. Elegant si fara balacareala. Sau ginecologul nu e in stare sa scrie concediul? E timid?
0
15-11-2012, ora 23:04
newzcos
Identitate neconfirmată
newzcos
In primul rand schimba ginecologul daca intradevar a pus diagnostic de sarcina prematura ( poate ai lasat nevasta insarcinata prea repede?!). Apoi schimba si medicul de familie, implicit locul de munca al sotiei pentru ca, logic, nu se mai poate intoarce acolo unde tu ai scuipat. Apoi schimba titlul topicului pentru ca implica toti medicii de familie si, dupa cum scrii, mai ai nevoie de foarte multa scoala ca sa poti critica o breasla atat de importanta si de selecta.
0
19-11-2012, ora 18:54
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
rectific, halal doctor nu doctori, newzcos ai dreptate nu toti sunt la fel
0
19-11-2012, ora 18:57
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
multumesc pentr comentariu danacatalina, da am facut mai multe
0
19-11-2012, ora 19:50
MarianSpectroiescu
Nu este medic/terapeut
MarianSpectroiescu
Domnule Sorin dumneavoastra sunteti o persoana atotstiutoare. dar din pacate putin citita, total neinformata si probabil si cu putina scoala... Ar trebui sa stiti sau sa va informati inainte sa postati/reclamati ca: medicii de familie nu au competenta sau mai concret nu au voie sa acorde concediu prenatal, cum nu are voie nici ginecologul la care a fost sotia dumneavoastra sa acorde concediu prenatal pentru sarcina de 28 saptamani, singurul indreptatit sa acorde este medicul de medicina muncii sau sa se interneze in spital daca sarcina chiar prezinta risc crescut! Drept urmare daca sotia s-a plictisit de munca si incearca sa ciupeasca "ca tot romanul" cateva saptamani libere de dragul si afectiunea dvs... atunci adresati-va medicilor competenti si nu mai jigniti medicii la comun asa dupa bunul plac sau dupa frustrarile dvs interioare inainte de a arunca un ochi si in articolele de lege pe care probabil nu le-ati citit niciodata si nu stiti cum arata! Chiar sunt curios ce raspuns v-au dat organele competente la care sustineti ca a-ti apelat sau reclamat. Imi cer scuze daca am fost prea acid in comentarii dar nu este posibil ca medicii romani sa fie jigniti si batjocoriti la infinit de tot felul de indivizi care nu au treaba cu actul medical...si aparent nici stiinta necesara sa-si dea cu parerea!
0
19-11-2012, ora 19:55
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Multumesc domnule Marian, de obicei cand cineva nu are argumente jigneste, asta este. Stiu procedura pentru referatul dat de medicul de medicina muncii insa doctorul de familie putea sa reliefeze din start aceasta optiune, in loc sa spuna nu, nu credeti?
0
19-11-2012, ora 20:00
MarianSpectroiescu
Nu este medic/terapeut
MarianSpectroiescu
Aici va dau dreptate...medicul sotiei trebuia sa-i spuna din start optiunile pe care le are ca sa stie incotro sa o apuce. Uite eu nu am cum sa-ti dau dar poti face cutare si cutare sa te duci colo si acolo. si in acest fel probabil nu s-ar mai fi ajuns aici.
0
19-11-2012, ora 20:10
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Sunt de acord cu dvs, eu am vrut sa aduc in atentie reaua intentie. Imi cer scuze pentru titlul postarii, bineinteles ca nu se refera la toti medicii ci numai la cel in cauza. Scuzele mele privind acest lucru, nu am avut nici o clipa intentia de a jigni o breasla intreaga, ci doar de a-i reliefa uscaturile.
0
21-11-2012, ora 19:34
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Potrivit articolului 119 din legea 19 / 2000, concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.
Se poate acorda prenatal din momentul de fata avand in vedere faptul ca medicul specialist ginecolog a stabilit ca data de nastere ziua de 31 ianuarie 2013, si luand in considerare faptul ca nasterea va avea loc prin cezariana, deci mai devreme de aceasta data? Imi poate cineva da un raspuns pertinent?
Va multumesc.
0
21-11-2012, ora 19:51
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Daca da, considerati ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor prevazuta si pedepsita de art 246 din Codul Penal? Acesta spune ca "Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani."
Avand in vedere calitatea de medic, aceasta se incadreaza in categoria de functionari stipulata in cuprinsul articolului.
0
21-11-2012, ora 20:04
Panait Georgescu
Nu este medic/terapeut
Panait Georgescu
In sensul ad literam al legii nu se incadreaza, dar puteti sa mergeti sa intrebati un procuror sau pe cineva in domeniu, probabil ca abuzul acesta se regaseste intr-o alta forma cel putin la nivelul unei sanctiuni administrative sau contraventionale aplicabile de catre Casa de Asigurari de Sanatate sau Colegiul Medicilor sau alte organe ale statului.
Intrebati,. nu o lasati asa.
0
21-11-2012, ora 20:06
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Cu siguranta voi face acest lucru domnule Georgescu, chiar daca acest lucru se va intampla ulterior intrarii sotiei mele in concediul prenatal.
0
22-11-2012, ora 14:35
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Astazi dupa ce se pare ca si dna Hrubaru Cristina a reusit sa citeasca legea (se aplica de vreo 6 ani dar... nu e tarziu) s-a dovedit reaua vointa de care aceasta a dat dovada si care nu ar trebui niciodata sa calauzeasca un medic in exercitarea atributiilor profesionale.
Multumesc celor ce au fost obiectivi in comentarii. Abuzul de care aceasta doamna doctor Hrubaru a dat dovada, doar in ideea in care nu vrea sa angajeze o alta asistenta, va primi probabil un raspuns administrativ sper din partea celor in drept sa o faca. Eu unul voi milita in acest sens pentru ca pe viitor nici o alta gravida sa nu mai treaca prin acest stres generat inutil datorita necunoasterii prevederilor legale.
Si daca imi permiteti si o ironie, dupa introducerea cardului de sanatate din 2013, probabil ca prin 2020 cand Guvernul va fi finalizat proiectele cuprinse in programul de guvernare 2014-2020, va sti si respectiva cum se utilizeaza.
Acest topic il las deschis comentariilor. Cu bine tuturor.
0
25-11-2012, ora 09:39
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Si totusi. mitocania si reaua vointa a asa zisului medic Hrubaru revin. In continuare a refuzat sa ii acorde sotiei prenatal, a militat si intervenit ca sa intre intr-un medical pentru ca.asa vrea dansa cu 3 decembrie prenatal. Legea 19 potrivit careia perioadele pre si post se pot compensa si sotia mea poate ramane doar cu 42 zile post, si restul inainte, adica 84, este o necunoscuta pentru acest medic. De altfel, nu cred ca este primul lucru pe care il face dupa ureche.
In acest sens voi depune o noua sesizare la ITM si CAS Prahova pentru a cere sanctionarea administrativa a acestui medic, macar daca o facem sa citeasca legislatia din domeniu si tot avem un plus, nu credeti?
Poate alta viitoare mamica nu va mai fi obligata sa verse lacrimi si sa isi faca zile amare nestiind incotro sa o apuce din cauza unui astfel de personaj.
0
27-11-2012, ora 11:16
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Astazi 27 noiembrie 2012 am primit al 2 lea raspuns de la CAS Prahova prin care mi se raspunde ca am dreptate in ceea ce priveste acordarea concediului pre si post natal. De asemenea mi s-a confirmat (daca mai era cazul) posibilitatea compensarii intre cele doua pana la minimul de 42 post natal.
Am fost indrumat ca pentru sanctionarea medicului Hrubaru Cristina sa ma adresez Colegiului Medicilor, lucru pe care il voi face in intervalul imediat urmator.
Le multumesc celor de la CAS Prahova pentru promptitudine in raspuns si pentru obiectivitate.
0
29-11-2012, ora 23:09
Msaniaa
Nu este medic/terapeut
Msaniaa
Mă bucur ca cineva semnalează abaterile acestui doctor. De fiecare data când am avut nevoie de concediu medical nu mi l-a acordat deşi nu puteam merge in picioare'(probleme cu coloana).pur si simplu nu a vrut sa îmi dea concediu, deşi medicul specialist mi-a recomandat repaos la pat o săptămâna. Nu mai figurez pe lista dansei, din fericire într-un târziu m-am trezit, face totul după ureche si nu da concediu medical decât dacă te duci cu plocon. Se crede superioară si rade de persoanele in vârsta care vin la dansa in cabinet. Sunteţi o Rusine de doctor!
0
03-12-2012, ora 19:29
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Da, parerea mea personala, si recunosc, putin subiectiva, dar cred ca este de inteles, este ca face de rusine breasla. Dar de la a face de rusine din nestiinta si de la aface de rusine cu intentie este o diferenta. Rezultatul este insa acelasi. Profesionisti mar rar..
De exemplu daca la un sugar ii faci un vaccin si il inregistrezi ca imunizare in SIUI, iar apoi ii dai o reteta cu vitamine si ii mai bagi un serviciu, realizand astfel pe acelasi pacient doua inregistrari in SIUI, o fi "bine domnul chestor".
Consider indreptatita o atentionare din partea CAS Prahova care trebuie sa ia aminte la astfel de medici dar si din partea Colegiului Medicilor care trebuie sa ia atitudine. Eu astept un raspuns din partea Colegiului Medicilor prin care am solicitat sa mi se spuna data de la care sotia mea avea dreptul legal de a intra in prenatal, in conditiile in care a solicitat sa ramana doar cu 42 de zile de lauzie. CAS Prahova a spus ca trebuia sa acorde medicul de familie Hrubaru prenatal, de aceea refuzul acesteia il consider abuz si astept sa fie sanctionat.
Va voi tine la curent, fiti siguri de asta.
0
03-12-2012, ora 19:37
Panait Georgescu
Nu este medic/terapeut
Panait Georgescu
Domnule Sorin va spun ca m-am documentat si eu si consider ca doamna doctor este in eroare. Asa ca bine ati facut pentru a stopa astfel de abuzuri. Referitor la ultima dvs postare consider ca ar trebui intensificate controalele astfel incat decontarile de la casa, de final de luna sa fie pentru lucruri reale. Continuati sa postati pentru ca am vazut ca aveti deja 2000 de vizualizari, poate ii constientizati si pe altii.
0
03-12-2012, ora 19:39
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Multumesc pentru obiectivitate. Desigur ca voi continua. Acum i-a acordat concediu prenatal pentru ca nu prea mai avea ce face. Dar abuzul ramane abuz si trebuie pedepsit. Astept raspunsul de la Colegiul Medicilor si va mai informez dupa aceea. Numai bine va doresc si multa sanatate.
0
19-12-2012, ora 21:50
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
In continuarea topicului pe care doresc sa il tin deschis pana cand acest medic va intra pe un fagas normal si isi va respecta asiguratii in contul carora ii atarna lunar cardul in buzunar (cam mult daca ma intrebati pe mine si nu sariti. proportional cu activitatea ei efectiva), va rog daca sunteti in domeniul financiar contabil sa imi spuneti si mie cat trebuie sa ia salariu sotia mea de la acest angajator Hrubaru Cristina, procentual si cu aproximatie, in conditiile urmatoare: este in prenatal din 3 decembrie ceea ce inseamna ca in decembrie ia salariul normal si integral pe noiembrie corect? Daca a avut 7 zile de medical i se scade din salariu? Din ianuarie ce drepturi banesti va avea de la angajatorul CMI Hrubaru Cristina?
Pun aceste intrebari pe care le-am adresat si unor foruri in drept pentru ca increderea in competenta acestui medic este de mult pe minus.
Va rog pe cei care cunoasteti sa imi spuneti daca exista vreun impediment in a se retrage din calitatea de asigurat de pe listele acestui asa zis medic, in conditiile pe care vi le am prezentat.
Va multumesc tuturor celor care, chiar avand aceeasi calitate ca si Hrubaru si cunoscand sentimentul apararii colegilor de breasla (lucrez intr-un mediu asemanator deci vorbesc in cunostinta de cauza), puteti fi obiectivi si puteti creste respectul acestei meserii prin eradicarea uscaturilor care cresc inevitabil "in lanul de porumb".
Va tin la curent asa cum v-am promis, inca nu am raspuns de la Colegiul Medicilor. DSP Prahova ma trimite la Casa de Asigurari Prahovacare la randul ei ma trimite la Colegiul Medicilor Prahova.
Probabil ca voi ajunge la Colegiul Medicilor din Romania si la minister.
TREBUIE SA SE FACA DREPTATE SI SA FIE STOPATE ABUZURILE!!!
0
20-12-2012, ora 18:39
Panait Georgescu
Nu este medic/terapeut
Panait Georgescu
Buna seara domnule Sorin, nu nu ii scade salariul sotiei dvs., cat este in prenatal sunt dari la stat care nu se platesc deci ar iesi chiar in castig un pic. Acuma depinde de cuantumul veniturilor sotiei.
0
20-12-2012, ora 18:51
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
da pai am intrebat si eu si. de abia o astept sa calce stramb. Oricum pentru abuzul facut nu scapa. Va tin la curent
0
05-01-2013, ora 20:14
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Buna seara, vreau sa va duc la cunostinta faptul ca medicul Hrubaru Cristina, str Marasesti 282 incearca sa isi depaseasca propria impertinenta si nesimtire. Cum? Pai i-a transmis sotiei sa vina din concediul prenatal intrucat ea are de intocmit situatiile anuale la cabinet. O fi vina sotiei mele ca dansa stie doar sa racordeze pc-ul la reteaua de electricitate si nu sa si foloseasca sistemul SIUI?
O fi vina Ministerului Sanatatii ca nu si-a dat diligenta in a o invata? O fi nepasare, o fi rea vointa. Pe timpul lui Ceausecsu exista o zicala care se pare ca se poate aplica in aceasta situatie: TIMPUL TRECE LEAFA MERGE. SA TRAIASCA SERVICIILE/ percapita etc TRANSFORMATE SI INTRODUSE IN SIUI CARE GENEREAZA...PROFIT DOCTOREI MINUNE.
Daca exista o baza legala, pe care dansa telefonic nu mi-a putut- o spune (mi-a inchis telefonul) va rog sa imi spuneti si mie. Ma refer la chemarea gravidei care este deja in luna a 9a de acasa pentru a-i intocmi situatiile lunare si anuale pe care, culmea ghici cine le are in fisa postului? La naiba, medicul de familie, adica Hrubaru.
Neoficial va spun ca deja a ajutat-o la intocmirea situatiilor, ca de, asa suntem noi buni la suflet in preajma sarbatorilor, dar asta, sa o chemi la munca, depaseste nesimtirea permisa legal, a se citi cu ghilimele. Daca colegiul medicilor Ploiesti, care apropos mai are putin din cele 30 de zile legale sa imi raspunda la petitie, nu ia o masura, ma voi adresa Colegiului Medicilor din Romania pentru ca se pare ca am avut dreptate, doamna Hrubaru persista in greseala si ilegalitate. Poate Ministerul o avea ceva de spus? Om vedea...
0
05-01-2013, ora 20:26
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
A... nu v-am spus, stiu ca dna Hrubaru are acest forum si topic in Bookmarks. Ma rog ea nu stie de bookmarks, hai..pagini favorite.
DOAMNA HRUBARU va rog sa va vedeti de treaba si sa fiti asa cum trebuie sa fie un medic: bun competent si deschis catre pacienti, angajati, etc. Adica invers. Stiu ca este greu, poate ati intrebat si dvs in stanga si in dreapta, stiu ca vi s-a spus ca ati gresit.
Ce vreau de la dvs? Sa va recunoasteti gresela la cabinet de fata cu toti angajatii de acolo si. sa cititi un pic legislatia in domeniu, poate nu mai lezati si jigniti un alt pacient pe viitor, ce ziceti este corect?
0
29-01-2013, ora 17:26
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
Incep prin a va spune ca sotia mea a nascut un baietel sanatos, nota acordata la nastere fiind 9, si avand 3, 8kg. Va marturisesc ca intentia mea a fost sa inchei acest topic, sa las in urma tot ceea ce a fost, ma refer bineinteles la nesimtirea si incompetenta unora. Nu dau nume... Pana sa nasca sotia, vreo 2 saptamani max in urma, Hrubaru o sunase pe cealalta asistenta ptr a-i transmite sotiei sa vina la serviciu din prenatal ptr. ca avea ea de intocmit nu stiu ce situatii. Atunci am sunat-o personal sa o intreb in ce baza legala o cheama din prenatal. Pe langa faptul ca a spus ca nu ea a chemat-o, s-a facut ca nu ma mai aude si mi-a inchis telefonul. Atunci i-am dat un mesaj in care i-am cerut baza legala a solicitarii. Toate bune si frumoase, pana cand am aflat ca de fapt se lauda daca putem spune asa, pe la cabinet ca eu ii dau mesaje - unul a fost- si ca o deranjez pe ea care este o doctora onorabila... N-am avut ghilimele... Lupul naravul si blana. In consecinta m-am hotarat sa inaintez toata documentatia si toate raspunsurile primite in Ploiesti la Colegiul Medicilor din RO si minister. Nu se poate sa existe atata impertinenta din partea oricui care se pretinde ca vrea binele celorlalti. Colegiul medicilor prahova nu a catadicsit sa imi raspunda in termenul legal prevazur de hg ptr petitii anume 30 de zile, poate imi raspunde cel national. Va tin la curent.
0
31-01-2013, ora 11:06
alexutu1973
Nu este medic/terapeut
alexutu1973
Domnule Zmaranda faci niste afirmatii care nu sunt fondate nu faci altceva decat speli varza ai ceva probleme cu capul nu te supara pe mine poate este din cauza fatului ca esti prea statut
0
31-01-2013, ora 11:10
sorin.zmaranda
Nu este medic/terapeut
sorin.zmaranda
alexutu, nu esti fiul lui Hrubaru nu? De curiozitate...
daca nu du -te si vezi de treaba ta si iti doresc sa nu ti se intample sa dai peste un asemenea doctor vreodata. Numai bine iti doresc.
0
31-01-2013, ora 18:29
alexutu1973
Nu este medic/terapeut
alexutu1973
Nu sunt nici un fiu al dnei doctor sunt pur si simplu un contribuabil care s-a saturat de viermi, care arunca cu noroi in oameni fara motiv mai ales ca sotia dumneavoastra daca ere salariata la acest cabinet avea obligatia de a pastra datele confidential in momentul in care iese din cabinet nu are voie sa divulge nici un fel de date acest lucru se pedepseste foarte rau de ordinul asistentilor
Adaugă un comentariu / răspuns
52 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bunăstarea prenatală a mamelor va influența comportamentului copilului
  •