halena sau o problema legata de amigdale

02-09-2008
duke
Nu este medic/terapeut
duke
Nu stiu daca am scris corect - Halena ?
E legat de respiratia urat mirositoare. In cazul meu cred ca aceasta problema ar fi legata de amigdale; pe una din ele, cateodata, apare un punct alb. Am senzatia ca in gat e ceva care ma jeneaza si e ca si cum as vrea sa inghit acel ceva si nu se duce. Ma duc in fata oglinzii, apas pe acea amigdala si iese o materie alb galbuie in stare solida cam de marimea unei gamalii de la batul de chibrit si in urma eliminarii materiei ramane o gaura in amigdala in care poate intra gamalia de la un bold. Acea materie eliminata, daca o strivesc intre degete, miroase ingrozitor. Si consider ca de aici pleaca ideea ca imi miroase urat gura, chiar daca m-as spala pe dinti, tot miroase gura. Ce credeti ca ar fi ?
Astept un raspuns. Va multumesc. Cu stima, Costel GILCA
4 comentarii
0
10-11-2008, ora 14:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Consultati un medic ORL pentru a va face un exudat faringian si eventual faceti-va si o analiza care se cheama ASLO (Antistreptolizina O) pentru a vedea daca nu cumva (ca sa nu spun 100%) sunteti purtatorul unui streptococ betahemolitic A. Ar fi indicat ori o amigdalectomie ori o "operatie" de curatare a amigdalelor cu laser. Fiti atent si cu dantura, sa nu aveti unele carii care contribuie semnificativ cu microbi, in special streptococ (cel mai frecvent este Streptoccocus mutans).

Halena mai apare frecvent si din cauza unor dereglari intestinale ale florei bacteriene probiotice. Nu ar fi rau daca ati consuma niste Lactobacilus Acidophilus sau ma rog, orice produs probiotic!!!
0
09-05-2010, ora 20:49
doreata
Nu este medic/terapeut
doreata
am si eu o intrebare
poate un chist mucos maxilar de 25mm sa provoace respiratie urat mirositoare?
0
11-05-2010, ora 08:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Doreata, da, poate. Consultaţi medicul specialist.
Toate cele bune!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
24-03-2011, ora 20:03
Cristian7
Nu este medic/terapeut
Cristian7
Am o problema cu expectoratie excesiva cu un miros urat putred de fecale in gura persistent pe intreaga zi, cu asta ma confrunt ce cativa ani buni..am 24 de ani in prezent..si sa zic ca imi amintesc ca am mirosu de pe la varsta de 13 14 ani approximativ. De vre-o 7 ani tot incerc sa il tratez si nu am reusit prin diverse metode. e ingrozitor imi da toata viata peste cap..sociala si personala, e frustrant si ma macina psihic fte mult.
-dantura ok;
-am facut tratament cu antibiotice pt helicobacter pylori si candida ;
-am facut tratament pt viermisori la stomac, pt deteoxifiere, si pt reflux gastreesofagian atat cu redigest, cat si cu antibiotice + regim alimentar cam vre-o 4 luni si degeaba ; Endoscopie cu rezultat normal..etc
-extirparea amigdalelor;
-am mai facut tratament cu aerosoli si picaturi volatile in apa inspiratii pt rinita hipertrofica si degeaba ;
-puroi la sinusuri nu am ; dupa rezultatul radiografiei;
-in prezent fac tratament homeopat de aproximativ 4 5 luni ;..la acest trataent imi e greu sa ma pronunt in privinta lui, daca mi-a produs o ameliorare sau ceva..totusi parca este putin o ameliorare dar nu stiu ce sa zic mai mult..inca il continui..
Eu vreau in final sa imi puna diagnosticul bun si sa i-au tratamentu aferent lui si sa scap definitiv d aceeasta frustranta problema, ca pana acum am luat-o pe bajbaite, prin eliminare si nu am rezolvat nimic. Nu pot sa imi dau seama de unde vine atat expectoratie urat mirositoare de culoare maro galbuie..sa imi ramana in gat gen faringe laringe sa mi se imputa acolo ca un fel de puroi..si sa imi miroase saliva ingrozitor.Intodeauna trebuie sa elimin sa elimin expectoratiilee pt ca snt fte abundemntee si ma si deranjeaza la vorbire si nu numai..dar am obs ca daca elimin ttot din gat si curatz bine totusi s mai duce din miros..sau daca mananc ceva paca si at mai dispare din el o 1 2 ore ceva d genu si apoi iar reapare.Si o limba incarcata am albicioasa !!! De hidtratat ma hidratez beau apa intr-o cantitate normala. cateodata fluctueaza mirosul..azi un miros..maine altul, orcium de cele mai mlte ori putred de fecale. De fumat nu fumez decat rar ocazional..si asta fte rar. un regim alimentar adecvat..diversificat..sport fac destul de des. M-am gandit la inca o problema..ar putea oare sa vina din plamani, o afectiune ceva a plamanilor ?! cu plamani nu am avut mari probleme pana acuma..decat o raceala acum ceva ani de zile pe la 16 17, dar atat. Va rog daca este cineva in masura sa imi raspunda ?!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •