Halucinatii hipnagogice?

24-12-2011
nustiucinesunt
Nu este medic/terapeut
nustiucinesunt
Nu stiu ce se intampla cu mine! Va rog sa-mi dati un sfat!
Patesc ceva foarte ciudat de un timp, daca peste zi ma concentrez intens la ceva sau ma cert cu cineva, noaptea, cand ma aflu intre starea de veghe si somn, ma trezesc gandind, imi trec tot felul de imagini prin cap care se deruleaza cu o viteza foarte mare si pe care nu le pot opri, apoi incerc sa ma consolez in gand ca nu e nimic, ca nu am innebunit. Insa dupa ce adorm iar, creierul o ia razna. Mentionez ca in stare lucida nu am halucinatii, nu am auzenii si nici nu am avut probleme de genul. Ma ingrozeste gandul ca intr-o zi nu o sa mai pot face distinctia dintre realitate si vis si o sa o iau ranza de-a binelea.
A mai patit cineva asa ceva?
4 comentarii
0
24-12-2011, ora 20:49
nustiucinesunt
Nu este medic/terapeut
nustiucinesunt
Nu stiu de ce de fiecare data cand cer ajutor pe forumul asta, rareori primesc raspuns ori foarte nesatisfacatoare.
Halal forum...
0
24-12-2011, ora 22:41
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Draga nustiucinesunt, imi pare rau, dar nu esti foarte clara. Daca aceste imagini de care vorbesti se deruleaza in mintea ta doar in somn, atunci nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme. Daca insa au loc cand esti in stare de veghe incearca sa-ti dai seama ce anume le provoaca - poate surescitarea nervoasa, poate emotiile si impresiile prea puternice, si incearca sa te detasezi emotional de factorul declansator.

Si ca sa iti raspund la intrebare - da, mi s-a intamplat si mie, insa cand eram in episod psihotic si imi creasem o lume imaginara infricosatoare si gotica si toate gandurile imi erau insotie de imagini. Dar nu cred sa fie cazul tau. Daca ti s-ar intampla la un moment dat sa pierzi contactul cu realitatea, oricum nu ti-ai da seama si nu te-ai intreba daca asta este ceea ce intr-adevar ti se intampla. De obicei ceilalti (cei din jurul tau, cei cu care interactionezi frecvent) observa primii ca ceva este in neregula cu tine.

Sarbatori fericite si un An nou mai bun!
0
25-12-2011, ora 12:19
nustiucinesunt
Nu este medic/terapeut
nustiucinesunt
Pai si eu imi imaginez toata ziua o multime de lucruri si citesc o multime de chestii, iar noaptea cand dorm imi dau rafala o multime de ganduri. Dar vad cand stau linistita nu patesc nimic. Oare nu mai fac fata la cumulul de informatii?
Mentionez ca stau o multime pe calculator, nu prea ma relaxez in timpul zilei.
0
25-12-2011, ora 14:37
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Daca va bombardati creierul cu prea multe informatii, se poate sa resimtiti astfel de efecte. Si eu, acum mai multi ani, cand urma sa am examen la algebra si incercam sa acumulez foarte multa informatie intr-un timp scurt, incepusem si noaptea, timp de mai multe zile, sa visez numai vectori si sisteme algebrice. Incercati sa va relaxati si sa va faceti timp si pentru odihna creierului!

Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hărți corporale ale halucinațiilor, create de psihologii britanici
  •