helicobacter

18-01-2010
cernovschi andreea
Nu este medic/terapeut
cernovschi andreea
as vrea sa stiu daca valoarea de 0.98 u/ml este pozitiv pentru analiza de helicobacter?
19 comentarii
0
19-01-2010, ora 00:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna,

Valoarea de 0, 98 U/mL (rezultatul testului de depistare a anticorpilor Helicobacter Pylori IgG din sânge) depăşeşte limita superioară a valorii de referinţă, deci valoarea este pozitivă (Valori de referinţă - Anti-Helicobacter pylori IgG: 0.9 U/mL).
Testul serologic (determinarea anticorpilor HP IgG, din sânge) nu este relevant pentru a observa eficienţa unui tratament medicamentos, pentru că anticorpii pot persista în sânge şi 3 luni după tratarea infecţiei. Vă recomand să recurgeţi la următoarea analiză (doar dacă vă încadraţi în ceea ce am spus mai sus; dacă doriţi să vedeţi eficienţa unui tratament): Antigen Helicobacter Pylori din materii fecale (din scaun). Rezultatul testului trebuie să fie negativ.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
19-01-2010, ora 12:23
cernovschi andreea
Nu este medic/terapeut
cernovschi andreea
multumesc mult pentru ajutor.pentru ca medicul meu de familie mi-a zis ca nu am helicobacterul pozitiv.
0
28-02-2010, ora 15:29
costache
Nu este medic/terapeut
costache
Buna ziua.Am 39 de ani si in urma unei analize de sange mi-a iesit helicobacter pozitiv si giardia.Precizez ca nu am avut niciodata dureri de stomac.Medicul internist mi-a spus ca trebuie sa scap de acesti paraziti drept pentru care mi-a prescris urmatorul tratament: controloc 20 mg, 1 dimineata una seara, pansament gastric, un praf pe care-l puneam in apa si-l beam inainte de mese si la culcare ( ambele timp de 20 de zile), fromilid 500, 1 dimineata 1 seara, , flagyl 250, 2 dimineata si 2 seara(timp de 7 zile).Din a 8 a zi thelmox 100, timp de 5 zile, pauza 7 zile si apoi din nou 5 zile, cate 2 comprimate zilnic unul seara si unul dimineata. Problema este ca la un interval de 12 zile le la debutul tratamentului a-nceput sa ma arda pe stomac, motiv pentru care m-am adresat medicului, acest lucru pe fondul faptului ca acel pansament gastric(praf)I imi cam dadea senzatii urat miroasitoare pe gat, medicul inlocuindu-mi-l cu Venter si mentiunea de a mai suplimenta controlocul cu inca 10 zile(in total 30 de zile.)Nu am epuizat inca tratamentul in acest moment, insa am o mare dezamagire pentru faptul ca desi nu ma durea stomacul initial, am inceput sa am arsuri.Nici nu stiu ce sa mai cred.Intrebarea este de ce am ajuns la aceste arsuri si cat o sa mai tina? Este indicata tratarea infectiei helicobacterului in cazul purtatorilor asimptomatici? Am gresit oare cand am urmat sfatul medicului?Astept raspuns din partea cunoscatorilor. Va multumesc.
0
04-05-2010, ora 03:09
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimate d-nule Costache, tratamentul pe care l-aţi luat v-a hipersensibilizat mucoasa gastrică, fapt pentru care vă sugerez să vă adresaţi unui medic fitoterapeut. Aveţi nevoie de o schemă terapeutică naturopată, pentru a vă restabili normofuncţionalitatea gastrică. Cel puţin unul dintre medicamentele luate, v-au produs hiperaciditate şi piroză (arsură...când mai aveţi arsuri luaţi 2 comprimate de Gastrocynesine)...Arsurile vor fi prezente până la suprimarea cauzei producătoare.
Infecţia cu helicobacter trebuie tratată chiar dacă este asimptomatică. Ignorarea infecţiei (sau amânarea tratamentului) se poate solda cu diferite complicaţii foarte grave. Pentru a limita riscul de producere al unor reacţii adverse generate de medicaţia alopată, sau pentru a exlude producerea altei afecţiuni, ar fi indicat să urmaţi un tratament naturist., de aceea v-am sugerat să consultaţi un naturopat (fitoterapeut, homeopat, api-fitoterapeut, etc.)

_
Sugestie de schemă terapeutică:
Algo + Gastrocynesine + Tinctură de propolis 30%
""""""""""""""""""""""""""'

- ARGILĂ ALGO
""""""""""'
Cura de bază este obligatorie pe durata a 5 săptămâni, timp în care se bea apă argiloasă foarte tulbure, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de micul dejun, prânz şi cină.
Argila se prepară numai în recipiente de sticlă sau porţelan. Se amestecă doar cu ustensile de lemn, porţelan sau sticlă. Să nu folosiţi recipiente/ustensile din metal sau plastic!

Mod de preparare:
""""""""""""
Într-un pahar de sticlă sau o cană de porţelan se pun 100-150 ml apă. Se adaugă o linguriţă plină cu argilă sau un bulgăraş de argilă de mărimea unei nuci mici. Argila sub formă de bulgăraşi nu trebuie fărămiţată, deoarece se dizolvă singură in apă. Pregătirea argilei se face din ajun: se lasă de seara până dimineaţa, când este amestecată bine cu o spatulă de lemn şi se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de cele 3 mese principale. Sedimentul (ca un zaţ de cafea) se aruncă şi se pregăteşte apa cu argilă pentru masa următoare. Acest procedeu se repetă de 3 ori pe zi, înaintea meselor importante. Esenţial este să se bea apa argiloasă foarte tulbure înainte de masă, nu după masă.
În timpul curei de argilă există două restricţii alimentare: să nu se consume grăsimi animale, respectiv carne de porc grasă, untură, slănină (se poate consuma carne macră de orice fel, unt, margarină, lactate); să nu se consume alcool.

Cura de întreţinere se continuă în următoarele 4-6 luni luându-se doar o doză dimineaţa, timp de 10 zile consecutiv în fiecare lună. În funcţie de vechimea bolii, de vârstă, de stresul acumulat, de condiţile de muncă şi de viaţă ale fiecăruia, cura de întreţinere poate varia de la 10 zile pe lună la 15-20 de zile sau, în cazurile mai grave, câteva luni la rând făra întrerupere. Supradozarea nu are efecte secundare, dar nu este indicată.

_
Argila nu are nici un efect secundar, deci nu poate face nici un rău. Ca orice cura naturală, poate provoca ca o aparentă deteriorare a stări generale a organismului în prima fază (7-10 zile), ca urmare a eliminări toxinelor din organism. Dacă în primele primele zile de tratament urina şi scaunul vor prezenta modificări (miros urât, uşoară constipaţie sau diaree, urină cu sediment, tulbure şi inchisă la culoare), nu trebuie să se întrerupă tratamentul! Atunci se elimină toxinele şi organismul se purifică, urmând ca după această perioadă să înceapă faza de vindecare.
_
Aceste informaţii pot fi găsite şi pe site-ul producătorului în cauză.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'
ATENŢIE! Este important ca în timpul curei cu argilă să nu se consume deloc antibiotice sintetice.


- GASTROCYNESINE
""""""""""""""'
Mod de administrare: 1-2 comprimate cu un sfert de oră înaintea meselor principale. În cazul în care este necesar, se repetă administrarea şi după mese. Comprimatele se sug! Acest medicament homeopat este indicat să vi-l administraţi doar ocazional, adică la nevoie (când aveţi arsuri, de exemplu), nu în mod constant. Se poate administra şi în mod constant dar nu aveţi nevoie, pentru că argila este suficientă :)


- TINCTURĂ DE PROPOLIS 30%
""""""""""""""""""""""'
Mod de administrare: 30 picături de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de masă, într-o lingură cu miere de salcâm (Luaţi argila şi după 15 minute luaţi şi propolisul aşa cum v-am sugerat. Mai aşteptaţi 15 minute până la luarea mesei). Propolisul vă va ajuta şi în privinţa parazitozei.
Contraindicaţii: Nu consumaţi propolis sau miere dacă ştiţi că sunteţi alergic la produse apicole sau dacă suferiţi de afecţiuni hepatice şi renale foarte grave.
_
SCHEMA TERAPEUTICĂ de mai sus este doar o sugestie. NU sunteţi obligat să ţineţi cont de ea sau să o urmaţi. Consultaţi medicul!


Să fiţi binecuvântat şi să vă însănătoşiţi grabnic!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)

P.S. - Îmi cer scuze, abia în acest moment am văzut mesajul dvs. Cam tardiv, dar mai bine acum decât niciodată.
0
21-05-2010, ora 12:21
leila2
Nu este medic/terapeut
leila2
Ceau!
Tata a fost in Ungaria a fost diagnosticat cu helicobacter, a urmat schema pentru asa ceva doua antibiotice cu doua pansamente, a terminat cu antibioticele si continua numai cu pansamentele, se simnte bine, numai ieri nu s-a simntit bine si a pus starea lui pe faptul ca a facut efort, intrebarea este daca din cauza efortului poti sa ai dureri (il ia cu calduri in stomac), o perioada, cat esti sub tratament!
Va multumesc anticipat!
0
23-05-2010, ora 19:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă,

Efortul susţinut poate să genereze astfel de manifestări sau poate să intensifice manifestările deja prezente, dar chiar şi aşa, tatăl dvs. trebuie să se prezinte la un consult medical de rutină. Consultul este menit să excludă posibile complicaţii!


Toate cele bune şi multe binecuvântări divine :)
Cu multă plăcere şi deferenţă,
Mr. Nick
0
13-10-2010, ora 15:17
contesaalina
Nu este medic/terapeut
contesaalina
buna
vreau sa va impartasesc spaima care am tras-o cand am fost depistata cu aceasta bacteria
imi era asa de rau ca ajunsesem sa cred ca am cancer imi era greata, icneam, stari de voma, moleseala, stare de nervi si dureri de stomac cumplite.
Am facut analize la sange si m-a depistat, am facut un tratament ff puternic, dar durerile se inteteau, am mers din medic in medic, ecografii si ca sa scap de orice dubiu am facut o endoscopie stiti ce inseamna(un furtun cu o camera pe gat pana in stomac sa vada ce probleme sunt)=peretii stomacului sunt iritati si inflamati=helicobacter, sa nu mai mananc prajeala, condimentat, picant, sarat, etc
dar tot imi era rau, nu suportam mancare, mirosuri puternice de parfum de mancare, am slabit 5 kg in 2 sapt, imi era atat de frica ca o sa mor nu mai aveam nici un chef de viata.
Dar m-am imbarbatat mancam la serv covrigi fierti si cu ceai de coada-soricelului, galbenele, sunatoare.
-mancam multe ciorbe de cartof cu multe legume, piept de pui la gratar, peste etc
-am renuntat total la carnea de porc, la prajeala.
Tot chinul a durat un an de zile, si acum nu pot sa manan usturoi, ceapa, sarmale.am ramas cu o sensibilitate la stomac.
dar ceaiul si ciorba m-au adus pe drumul cel bun e greu dar trebuie sa reusim sa luptam cu boala.
-acum de cate ori ma enervez sau sunt obosita ma mai ia cu greata dar nu mereu
asa ca aveti grija
0
18-10-2010, ora 17:58
iustina_florica
Nu este medic/terapeut
iustina_florica
Pt. contesaalina. Buna, as vrea sa stiu daca nu ti-a aparut si urticarie din cauza bacteriei helicobacter. Eu sunt sub tratament homeopat deocamdata pt urticarie, urmand sa incep mai incolo trat pt helicobacter.
0
20-10-2010, ora 16:56
contesaalina
Nu este medic/terapeut
contesaalina
buna florica

nu am avut urticarie, in schimb ma deranjam foarte des la stomac, din cauza atator medicamente
sunt ff suparata pe medicii astia nu prea n-au ajutat mare lucru, si acum am probleme cu acesta ciuperca
ce sa ma mai fac
0
20-10-2010, ora 22:36
iustina_florica
Nu este medic/terapeut
iustina_florica
Buna Alina, imi pare bine ca mi-ai raspuns si iti multumesc. Dupa cum ti-am zis eu am si o urticarie urata care cred eu ca-i pe terminate, oricum naspa, abia dupa vindecarea urticariei trec la tratarea ciupercii de la stomac. Din cate am vazut la tine este o foma destul de urata, eu nu sunt chiar asa de rau. Prima data am avut in timpul sarcinii arsuri la stomac si nu prea am dat importanta, din ce am vb si cu alte gravide aveau si ele asa ca am crezut ca-i normal. Abia acum la 1 an jumate dupa nastere ma deranjat din nou. La analiza mi-a iesit valoarea 2, 69U/ml pozitiv, nu stiu cat e de grav pt ca nu am fost deocamdata la doctor dar nu am simptome asa de urate cum descrii tu. Referitor la medicii nostri care ne trateaza, offfff. dezamagire totala, nu intru in amanunte, mai sunt si oameni intre ei. Iti spun doar ca nu am putut suporta trat pe care mi l-au prescris pt uricarie si regimul alimentar fara sare total, fara produse de origine animala carne - lapte -oua nimic. Nu putem sa tin regimul asta drastic, nu ca as fi vreo gurmanda, dar cu copil mic trebuia sa gust mancarea si din cauza medicatiei ma umflam. Asa ca noroc cu internetu care m-a desteptat si m-am dus la un medic homeopat, care a putut sa stea de vorba cu mine si mi-a explicat pas cu pas tratamentul. Acuma dupa cum ti-am scris fac tratament pt urticarie dupa care am sa-l incep pe cel pt helicobacter. Tratamentul homeopat este de durata mai lunga dar mai benefic pt organism, decat trat sintetic cu tot felul de antibiotice. Nu stiu daca te ajuta dar la mine in familie a mai avut si mama mea acuma vreo 2 ani. A tot tratat si ea cum i-au dat medicii dar fara rezultat, asa ca ea locuieste la tara si s-a tratat babeste cum se zice. Timp de 10 zile a baut dimineata pe stomacul gol 100ml de ceai de marul lupului. Ei i-a dat o femeie din sat, asa ca nu stiu daca aceasta este denumirea corecta a plantei si nici nu pot sa-ti spun de unde ai putea sa o cumperi. Incearca la PLAFAR. Cand si-a repetat analizele nu i-a mai iesit ca ar avea, dar se simte ok nu o deranjeaza deloc. Eu cand am fost la homeopat am uitat ca sa intreb despre planta asta, dar pe sfarsitul saptamanii sper ca ajung la d-na doctor. Oricum, te sfatuiesc sa consulti si tu un homeopat. Tinema la curent. Pana atunci sanatate.
0
17-08-2011, ora 09:41
alina.ap
Nu este medic/terapeut
alina.ap
Buna ziua
I-am facut fetitei mele in varsta de 8 ani testul pentru helicobacter din fecale. Rezultatele sunt urmatoarele:
antigen helicobacter pylori index - 0.70. Imi puteti explica ce inseamna? Multumesc.
0
26-09-2011, ora 02:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Alina.Ap, proba de materii fecale este pozitivă pentru antigenul Hp. Fiica dv. este infectată cu Helicobacter Pylori, cel mai probabil, dacă analiza a fost realizată corect.
Consultaţi un medic gastroenterolog pediatru.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
22-02-2012, ora 13:06
deyutzika
Nu este medic/terapeut
deyutzika
buna ziua! in urma cu o saptamana am facut analizele de sange si am fost depistata de aceasta bacterie numita helicobacter pilory. Problema mea este urmatoarea eu mananc dar imi simt mai mereu stomacul gol ca si cum nu as manca nimic sau uneori mi-e foarte plin asa il simt eu. Pot sa zic ca nu prea am avut varsaturi doar de vreo trei ori inainte sa fiu suspectata de acest microb dar atunci aveam si dureri ingrozitoare de stomac. Simptomele mele sa zic asa cu toate ca mi se pare o absurditate sunt si au fost si acum dupa terminarea tratamentului cu antibiotice : greata de amestecul de mancare din gura, iar toate mancarurile care imi placeau pot sa zic ca acum ma dezgusta. Mentionez ca nu sunt slabuta am 60 de kg dar am dificultati cu mancarea. Practic ma fortez sa mananc. Am urmat un tratament de antibiotice combinate si anume amoxacilina si claritromicina 7 zile si un medicament pt protectia stomacului numit pantoprazol timp de 3 sapt. Acum as vrea sa mai imi fac un text dar din scaun sa vad ce iese pt ca sincer nu cred ca am scapat de acest microb. Astept sfaturi de la voi.
0
28-03-2012, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă deyutzika, vă puteţi trata helicobacterioza (infecţia cu helicobacter), în cazul în care ea mai există, în ciuda antibioterapiei urmate, cu ajutorul suplimentului alimentar Mastic Gum Extract.
Mastic Gum Extract, 2 capsule/zi, luate cu 30 de minute înainte de micul dejun, în regim zilnic, în cure de 3 luni de zile (după cura de 3 luni se face pauză de 7-14 zile şi se poate relua administrarea; faceţi 3 cure consecutive!).
http://forum.romedic.ro/prod/Mastic_Gum_Extract, _o_arma_naturala_contra
_bacteriei_Helicobacter_Pylori, _dar_nu_numai_064946.html

Reconsultaţi-vă cu medicul dv. curant, după realizarea antigenului HP din materia fecală, pentru a vi se revizui starea de sănătate.
_

Ca şi fapt divers, problema suferinţei de orice natură, în lume, a îndurerat şi zbuciumat dintotdeauna conştiinţa omului, în profunzime, indiferent de condiţie socială, naţionalitate, religie, sex şi de alte particularităţi fizico-mentalo-psiho-spiritualo-civice. În ciuda progresului medicinei, bolnavii se înmulţesc şi, mai mult decât atât, apar boli noi, unele incurabile.
Din păcate sau din fericire, pentru unii dintre noi, oamenii, viaţa de pe pământ pare a fi sau este doar o vale a plângerii, o suferinţă continuă. Dar de ce? Există o explicaţie!
Cu răbdare şi în linişte, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe cu privire la cauzele generale ale suferinţei şi la căile prin care se poate ameliora sau trata suferinţa, oricare ar fi ea:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva
_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
22-04-2012, ora 13:00
lacridumi
Nu este medic/terapeut
lacridumi
Hristos a inviat! Am un baietel de 9 ani care in urma cu doua luni acuza dureri de stomac, varsaturi, moleseala, cefalee-dureri mari de cap. Am facut un set de analize medicale luand in calcul trei posibilitati:Helicobacterul, viermi intestinali(a mai avut limbrici)ori altceva de natura organica.In urma analizelor i-a iesit valoarea helicobacter= 5.03, in rest bine.Am mers cu ele la medic si i-a recomandat: ospamox-1000mg, fromilid 250 mg, nexium-20 mg si omez 12 capsule.Aluat 12 zile, timp in care s-a simtit foarte rau varsaturi, cefacee dimineata si seara care ii afecta si ochii, ameteli, stare de rau in general, la trei zile am fost din nou la medic care a spus ca asa e normal si la insistenta medicului am continuat. Am terminat tratamentul, dar el se simtea rau in continuare in special seara.La vreo 20 de zile am facut alt set de analize la care am mai adaugat si ex. urina. Helicobacterul a iesit ca valoarea=5.92. prezent oxalat de calciu in urina, valoarea calciului ionic scazuta, restul analizelor bune.Am fost cu ele la medic si diagnosticul pus de medic a fost :infectie Helicobacter Iintens, infectie urinara, micro calculi renali.mi-a prescris iar acelasi tratament, pe care nu i l-am mai administrat.Am fost la un magazin cu produse naturiste si i-am luat: Calciu coral ionic, Stomac sanatos, Diurosept, Homegast.plus ceai de cozi cires.Cand are dureri de stomac ia o lingurita de seminte de in care il calmeaza sau omez.De doua zile se plange de dureri de stomac si oase.Imi spune ca-l doare in zona abdomenului, , toate organele " asa s-a exprimat. Sunt ingrijorata! Saptamana viitoare am sa fac din nou analizele sa vad valoare helicobacterului.La medic nu mai merg pt ca nu sunt multumita de servicii. Exclud tratamentul cu antibiotice deoarece nu-i ajuta si-i face rau.Mentionez ca are 9 ani si 2 luni, 1, 53 cm si 57 de kg.A avut 65 in februarie dar a slabit, banuiesc ca de la boala. Ce sfat imi puteti da? Dar pentru obezitate in cazul lui? Va multumesc!
0
25-05-2012, ora 18:11
stelianamirela
Nu este medic/terapeut
stelianamirela
si eu am fost diagnosticata cu helicobacter pilory.scaunele cu singe pot fi din cauza asta?mentionez ca analiza fecalelor este negativa.
0
04-07-2012, ora 10:34
simonik86
Nu este medic/terapeut
simonik86
Si mie mi-a iesit HP pozitiv. Dureri de stomac aveam f.f. rar si usoare, insa la mine problema este ca am dureri de cap, grata, voma, palpitatii de la inima. De o luna fac tratament pentru HP insa la o saptamana - o saptamana si ceva imi este din nou rau. Pana acum am luat amoxicilina cu klabax, pantexel, iar de cateva zile am inceput sa iau famotidina 40 care mi-a fost prescrisa pentru inca 2 luni. Este normai sa imi fie in continuare ata de rau? Sau ar putea fii de la altceva starile astea?
0
06-07-2012, ora 23:26
stelianamirela
Nu este medic/terapeut
stelianamirela
din cate am citit hp poate duce la ulcer si chiar la cancer, daca nu este tratat.eu fac tratament cu nexium si ibutin si ma simt mai bine.
0
23-01-2013, ora 13:18
ingeras 93
Nu este medic/terapeut
ingeras 93
am o intrebare cine ma poate ajuta nu ma prea pricep bine.rezultatul cum trebuie sa fie nagativ sau pozitiv?mie m-ia iesit pozitiv...aceasta boala este grava?si de la ce poate aparea?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Influența infecției cu Helicobacter pylori asupra artritei reumatoide
  • Infecția cu Helicobacter pylori ar putea crește riscul apariției ulterioare a bolii Alzheimer
  • Screeningul pentru Helicobacter pylori la nivelul comunității ar putea reduce riscul de cancer gastric
  •