helicobacter pylori

22-03-2010
play01
Nu este medic/terapeut
play01
Buna as dori sa stiu daca helicobacter pylori poate provoca tuse dupa masa si flecama permanenta in gat din cuaza careia nici nu pot inghiti normal.
17 comentarii
0
23-03-2010, ora 16:54
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Helicobacter pylori are abilitatea să producă, printre altele, hiperaciditate gastrică şi, în anumite condiţii favorabile, chiar şi reflux gastro-esofagian. Un astfel de reflux (pătrunderea sucului gastric în zona esofagiană; în funcţie de gravitatea acestuia poate să pătrundă până în zona faringiană, laringiană, etc., chiar mai sus!) vă poate produce tuse şi secreţii (dacă nu le produce prin iritarea ţesuturilor şi inducerea unui catar în zona respiratorie, cu siguranţă le poate transporta de pe esofag şi nu numai).
Vă rog să consultaţi un medic gastroenterolog, pentru a vi se face o endoscopie digestivă superioară şi pentru a se exclude existenţa unui astfel de reflux.
Dificultatea la înghiţire (disfagia) este şi ea un simptom frecvent în tabloul simptomatologic specific refluxului. Până ajungeţi la medic, vă rog să mâncaţi puţin şi des, să evitaţi clinostatismul (aplecările, înclinările corpului) timp de minim 2 ore după mese şi să evitaţi alimentele care pot mări aciditatea gastrică sau care pot produce reflux, de pildă: alimentele acre şi foarte dulci (murături, citrice, ciocolată şi produse de patiserie/cofetărie (dulciuri, în general), sucurile carbonatate, usturoiul, ceapa şi roşiile, grăsimile în exces, lactatele în exces (lactatele produc mucus, un tip de secreţie foarte aderentă), prăjelile şi sosurile, etc.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!
P.S. - Vă rog, nu uitaţi/evitaţi/amânaţi să consultaţi medicul specialist :)

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nickstein;)
0
01-04-2010, ora 19:31
play01
Nu este medic/terapeut
play01
Mulumesc mult pentru raspuns azi am fost la gastrolog si mi-a facut endiscopie plus prelevare de tesut pentru testare helycobacter care a iesit clar pozitiv.Dupa endoscopie nu prea am mai inteles ce mai explicat, eram foate ametit de la anestezie ceea ce am inteles am gaura de la exfoag mai mare decat este normal si ar f inevoie de o operatie simpla pentru rezlovarea problemei.Iimi puteti explica ce inseamna
ca am gaura de la esofag prea mare.
0
01-04-2010, ora 22:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Mă bucur că aţi fost la un consult specializat. "Gura prea mare a esofagului" este, cel mai probabil, un tip de hernie hiatală, iar acea operaţie simplă, la fel de probabil, este fundoplicatura laparoscopică.
Acea mărire a sfincterului cardia, sfincterul inferior al esofagului, favorizează refluxul gastro-esofagian, ceea ce vă produce secreţii permanente în gât şi acea tuse persistentă.

Ţineţi cont de recomandările medicului şi continuaţi terapia.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
0
02-04-2010, ora 17:29
play01
Nu este medic/terapeut
play01
Am uitat sa va intreb ieri medicul mi-a recomandat optional un medicament nou in Romania numit Baclofen
care il primesc gratuit inca este in perioada de proba la noi, am cautat pe internet dar nu am gasit prea multe despre el, ce imi recomandati sa fac.Multumesc mult pentru ajutor si va doresc Sarbatori Fericite.
0
16-04-2010, ora 07:16
dyyana
Nu este medic/terapeut
dyyana
Mr Nick, tot citesc forumul si vad ca dati sfaturi in legatura cu pb de sanatate ale oamenilor, sa inteleg ca sunteti medic;am si eu HP depistat in urma unei analize de sange, deoarece mi-au aparut pe buza superioara cateva punctulete albe asemenea unor lipoame minuscule;am mers la dermatolog si mi-a recomandat aceasta analiza si intr-adevar a fost HP.Am luat tratament cu nexium si oeran vreo 2 sapt si am incercat sa uit de aceasta pb, insa dupa cateva luni au inceput niste stari f urate, in sensul ca in fiecare dimineata de la ora 4-5 ma trezesc in mari lesinuri, stari de gol la stomac si nu imi trec pana nu beau apa;am constatat ca am si gaze abdominale, desi mi se pare o chestie super jenanta la varsta mea(inainte nu mi se intampla);ma lupt cu aceste stari de vreun an de zile si am mai fost odata la medic si mi-a recomandat endoscopia digestiva, motiv pentru care am incetat cu vizitele la medic(ma tem de endoscopie-a facut o prietena si a fost extrem de urat);astept sfaturile d-voastra, multumesc!
0
20-04-2010, ora 04:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimate d-nule Bogdan, pentru ce vi s-a recomandat Baclofenul? Este un antispastic foarte eficient cu acţiune la nivelul măduvei spinării, ceea ce nu-l transformă într-un medicament util pentru simptomatologia precizată de dvs. în cadrul acestui topic; cel puţin nu prin mecanisme directe!
Vă recomand să nu deveniţi un cobai. O fii medicamentul în perioada de probă, dar...dacă diagnosticul nu presupune un tratament cu Baclofen, nu vi-l administraţi nici dacă vă este dăruit pe o perioadă de 10 ani.


Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze :)
P.S. - Mulţumesc pentru urări. Este mult prea tardiv să vă urez şi eu Sărbători fericite :( Îmi cer scuze, abia acum am văzut mesajul dvs.


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
20-04-2010, ora 04:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată d-ră/d-nă Dyyana, tratamentul pe care l-aţi luat nu a avut eficacitatea scontată; nu a avut rezultatele pozitive aşteptate. Flatulenţa (evacuaţia în exces de gaze intestinale) este şi ea produsă, cel mai probabil, de o agravare a stării funcţionale a tractului gastroenterologic. Ar fi indicată o endoscopie digestivă superioară, chiar şi inferioară dar, după cum aţi precizat, refuzaţi orice colaborare cu această metodă de investigaţie. Ce-i drept, recunosc, are un grad de invazivitate foarte mare; produce disconfort fizic şi psihic (păcat că nu există un tip de ecografie şi pentru vizualizarea internă a stomacului).

.
Datorită problemelor dvs., aveţi câteva interdicţii importante atât în alimentaţie, cât şi în comportamentul alimentar şi viaţa de zi cu zi
INTERDICŢII: tutun, alcool, cafea, prăjeli, sosuri, carne de porc, produse afumate, excesul de lactate, carne conservată, sucuri carbonatate, brânză fermentată, alimente foarte sărate, acre, iuţi şi foarte dulci, condimente (delikat, boia de ardei, piper, etc.), dulciuri concentrate (produse de cofetărie, în special), produse de patiserie şi rotiserie, ciocolată, cacao, pâine albă şi...nu aveţi voie să mâncaţi alimente masticate incorect (o masă trebuie să dureze minim 30 de minute, maxim 45-60 de minute, iar masticaţia trebuie să fie făcută corect). Procesul de masticatie trebuie sa fie unul complex, căruia să i se acorde timpul şi atenţia necesară. Trebuie să mestecaţi fiecare înghiţitură de minim 50 de ori, să mâncaţi încet şi să nu consumaţi niciun fel de lichid în timpul meselor. După mese, faceţi puţină mişcare uşoară (ritmic) timp de minim 5 minute.

Sugestii:
- Cura cu argilă este foarte eficientă pentru tratarea problemelor dvs. (argilă bocan (algo) sau algilă albastră de râciu (ambele se administrează intern conform prospectului);
- Cura cu miere de manuka este extrem de utilă. Mierea de manuka este costisitoare! Dacă nu puteţi să v-o procuraţi, o puteţi înlocui cu miere de salcâm (aveţi grijă să fie autentică). Mierea se administrează cu 30 de minute înainte de cele 3 mese principale (o linguriţă în cazul celei de manuka şi o lingură în cazul celei de salcâm);
- Un tratament homeopat vă poate ajuta foarte mult, ca de altfel şi câteva şedinţe de acupunctură. Consultaţi un medic homeopat!!!
.

Cam atât! Să fiţi binecuvântată:)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
24-08-2011, ora 19:41
dani2345
Nu este medic/terapeut
dani2345
Sal Mr.Nick scuze ca te deranjez dar am o problema cu helcobacter pylori numele meu este Dani si am 18 ani si am fost diagnosticat cu hp akuma o luna si avea procentul de 3, 38.De o luna iau antibiotice omeprazol, amoxicilina, claritromicina, astea 3 leam luat o saptamana si akuma iau doar omeprazol si Jarro-Dophilus + FOS pe care il iau de 2 saptamani.Ma mai doare umpic stomacul ce medicamet imi recomanzi sa scap mai repede de el, am citit aici pe site de un medicamet care ar fi bun.Astept un raspuns, sau o sugestie mersi mult.
0
25-08-2011, ora 15:34
play01
Nu este medic/terapeut
play01
Ai putea sa incerci sa consumi cat mai des brocoli contine o substanta numita suflorafan care distruge bacteria helicobacter.
0
25-08-2011, ora 19:38
para
Nu este medic/terapeut
para
buna ziua am 25 de ani si caut niste indrumari, de vre-o 6-7 luni mi-au aparut niste pb de sanatate mai exact niste dureri abdominale de sub stern pe marginea pe lateralele abdomenului pana jos la picoare (paina la nivelul apendicitei dar si pe o parte si pe cealalta )dureri care apar si dispar in diferite locuri pe aceste zone, uneori sunt slabe si de lunga durata alteori sunt ca niste jungiuri mai am si o surere pe care o asociez cu o senzatie ge foame grava dar care nu dispare oricat as manca, gaze, scaune mai dese si mai moi, acum vre- 4 luni am fost la doctor si am facut colonoscopie unde nu mi-a iesit nimic grav o mucoasa putin acida si ceva hemoroizi.am urmat un tratament timp de o luna cu salzopyrin si colospasim sau ceva de genul.pt o perioada sau mai diminuat simptomele dar de ceva timp am inceput din nou sa am aceste dureri o usturime sub stern si am obervat in ultimul timp ca scaunul meu conta in alimente nedigerate si mucus.va rog ma ajutati cu niste explicatii si niste sfaturi, ce analize sa mai fac la ce medic sa mai merg pt ca sunt destul de ingrijorat. va multumesc
0
26-09-2011, ora 23:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Dani2345, gastralgia produsă pe fondul unei helicobacterioze - durerea de stomac apărută din cauza infecţiei cu Helicobacter Pylori - poate fi tratată odată cu infecţia Hp, iar în acest sens aveţi la dispoziţie o paletă largă de variante terapeutice orientative, de la Mierea de manuka UMF 22+ şi Sulforaphane până la Gastro Fix, Mastic Gum Extract şi apa cu argint coloidal DrJuice, printre altele.
Consultaţi un medic care să vă recomande tratamentul adecvat, după realizarea examenului medical.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
26-09-2011, ora 23:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Para, simptomatologia dv. este foarte complexă. Poate să aibă una sau mai multe cauze organice (o posibilă intoleranţă alimentară!), deşi poate fi, în ultimă instanţă, doar expresia psihogenă a unui stres prelungit.
Vă recomand să consultaţi un medic homeopat foarte experimentat.
Accesaţi acest topic pentru a citi ceva ce vă poate ajuta:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
17-04-2012, ora 10:08
Loricel
Nu este medic/terapeut
Loricel
Pentru Mr. Nick,

Am citit cam tot ce ai raspuns despre Helicobacter Pylori. La recomandarea ta, nu am luat acea schema de antibiotice (stomacul meu nu tolereaza anitibioticile) si am luat Sulforaphane din Broccoli. Am senzatii de voma, ameteli, dureri de cap care nu mai trec, ba din contra, se amplifica. Nu am gasit nicaieri care sunt reactiile adverse ale acestui medecament. Daca stiti ca ar avea reactii adverse, va rog sa-mi comunicati si mie. Ma chinuie de 3 saptamani aceasta stare si mi-a cam ajuns. In afara de senzatiile de voma, ameteala si dureri de cap, ma zgarie in gat in mod ingrozitor. Ce ar putea fi?
Va multumesc din tot sufletul meu!
0
30-07-2012, ora 09:21
deschamps
Nu este medic/terapeut
deschamps
pt dl dr Nick
am avut o criza de stomac acum 6 luni, s-a constatat ca am helicobacter, o gadreoduodenita si o mica hernie hiatala, la tranzit baritat, am facut si gastroscopie; am luat tratament cu doua antibiotice si nexium si debridat; stomacul s-a aranjat oarecum, nu mai am dureri, maninc regim, dar am ramas foarte obosita, am tremur de picioare, ametelile au cam disparut si totusi starea generala nu se amelioreaza; oare am pierdut mineralele, nu sunt anemica, helicobacter e negativ; ce pot face in continuare, va rog frumos sa imi spuneti ; cu respect, georgeta deschamps
0
10-09-2012, ora 18:53
gaviota2007
Nu este medic/terapeut
gaviota2007
Am fost diagnostigata cu helicobacter pylori la analiza de sange, am facut tratament cu ospamox 1000 mg, claritromicina 250mg la 12 ore impreuna luate si esomeprazolium 40 mg o tableta seara timp de 7 zile.Dupa 6 luni am repetat analiza si mi-a iesit iar pozitiv.Pana acum am facut de trei ori tratamentul acesta pentru ca tot la 6 luni imi iesea iar pozitiv.Acum am facut din nou analiza si a iesit pozitiv ( + ).V-as ruga mult sa imi spuneti ce tratament sa mai iau pentru a putea scapa de acest microb si cat este de periculos ca stau de atata timp cu el, de doi ani si nu am reusit sa scap.V-as ruga sa imi dati un sfat.
0
22-09-2012, ora 12:38
deschamps
Nu este medic/terapeut
deschamps
Eu am facut tratament cu doua antibiotice erritromicina si claritromicina, am luat nexium si debridat si inca mai iau, dar nu mi-a mai iesit helycobacter; antibioticele le-am luat doar zece zile;
0
02-01-2013, ora 11:37
SUNITA
Nu este medic/terapeut
SUNITA
Eu mi-am calmat durerile cu Miere Manuka si mi-a scazut de la 4.27 la 3.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: