Helicobacter pylori

19-06-2011
lilidrag
Nu este medic/terapeut
lilidrag
Buna ziua,
Sotul meu a facut astazi o endoscopie la care nu i-a iesit nimic (a avut in urma cu 10 zile o hemoragie digestiva dar, cu tratament in spital, s-a oprit ), nicio rana sau altceva care sa indice un ulcer. Medicul a luat o mostra(probabil a facut o biopsie gastrica) si a introdus-o intr-o eprubeta cu un ser.I-a spus sotului sa urmareasca daca isi schimba culoarea in violaceu...deocamdata are culoarea roz...ce inseamna asta? E posibil sa fie helicobacter?
Multumesc
3 comentarii
0
19-06-2011, ora 19:47
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cel mai concludent este sa faca analiza pentru depistare HP din sange (ca sa vada cantitatea exacta) sau din scaun, care arata clar prezenta sau absenta bacteriei. Din biopsie nu e foarte relevant, ca se poate lua dintr-un loc al stomacului unde poate sa nu fie mai multa decat normal, dar in alt loc sa fie cantitatea peste normal.
Atentie mare daca i se prescriu antibiotice!
Daca nu s-a depistat nimic la endoscopie, sa nu fi fost o hemoragie din alta parte, intestin subtire, colon, etc.
Sanatate!
0
19-06-2011, ora 21:22
lilidrag
Nu este medic/terapeut
lilidrag
Multumesc pt raspuns. Hemoragia a fost digestiva pt ca a avut melena, de la colon sangele este rosu, nu are timp sa innegreasca scaunul. A fost o nisa la stomac, el sufera de o gastrita veche si asta ar fi cauza.Daca mai e si helicobacter suntem bucurosi ca a scapat fara operatie si s-a oprit sangerarea.
0
19-06-2011, ora 22:11
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sa dea Dumnezeu asa sa fie, mare lucru ca o nisa sa se vindece asa frumos. Oricum, ca sa fiti siguri, sa faca si analiza pentru depistare sangerare oculta, din scaun.
Numai Bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: