Helicobacter pylori pozitiv la copil de 3 ani jumate

12-05-2017
ildiko86
Nu este medic/terapeut
ildiko86
Buna ziua. Am un baietel de 3 ani jumate. In urma efectuarii analizelor ia iesit testul helicobacter pylori pozitiv (din scaun). Alte simptome legate de dureri de stomac, dureri abdominale nu are. Mananca foarte bine, e vioi. As vrea sa stiu daca este neaparata nevoie de tratament cu antibiotice sau exista si alte metode naturiste cu care as putea sa-l tratez. Nu as vrea sa-i administrez antibiotice fiind asa mic. Va multumesc.
7 comentarii
0
13-05-2017, ora 16:55
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
Daca testul s-a facut din scaun, inseamna ca infectia cu Helicobacter pylori este activa.
De multe ori, mai ales la copii, aceasta infectie este inaparenta si descoperita intamplator.
Dar acest lucru nu inseamna ca nu trebuie tratata, dimpotriva. Iar singurul tratament indicat este cel antibiotic impreuna cu cel de protector gastric. In acest caz, eu nu recomand nici un fel de tratament naturist.
Dar recomand in schimb ca toti membrii familiei sa fie testati (antigenul Hp din scaun, nu anticorpii din sange), pentru ca probabilitatea ca si ceilalti sa aiba infectia este relativ mare.
Sanatate!
0
13-05-2017, ora 19:46
ildiko86
Nu este medic/terapeut
ildiko86
. Fiul meu cel mare a fost testat prima data la 4 ani, la 6 ani si la 8 ani rezultatul fiin pozitiv, iar anul trecut slab pozitiv (acuma are 9 ani). De fiecare data am facut tratament cu antibiotice si cu nexium, dar inca tot il are. Sotul a avut tot pozitiv si el a facut tratamentul cu antibiotice, iar testul de acuma fiind negativ. Din cauza ca la cel mare si dupa tratamentele cu antibiotice tot il are pozitiv m-am gandit ca daca se poate sau daca se recomanda ceva naturist. Va multumesc pentru sfat. O seara buna.
0
14-05-2017, ora 00:28
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Va inteleg. Din pacate, datorita rezistentei mari (si in continua crestere) la antibiotice in tara noastra, a diverselor bacterii, cum este si aceasta, uneori tripla terapie clasica recomandata (amoxicilina + claritromicina + inhibitor de pompa de protoni, cum este Nexium) se dovedeste a fi un esec. Prin urmare, este necaesara o alta cura de antibiotice, intr-o combinatie distincta (ex: claritromicina + metronidazol + inhibitor de pompa de protoni sau chiar cvadrupla terapie: amoxicilina + claritromicina + metronidazol + inhibitor de pompa de protoni).
Ramane la latitudinea medicului de familie sau a medicului pediatru sa va indice tratamentul corect. Mentionez ca acesta trebuie facut obligatoriu 7 zile, uneori putant fi prelungit pana la 14 zile.
0
14-05-2017, ora 12:48
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Pentru Ildiko: Uitati de infectia cu HP si adresati-va unui medic pediatru pentru reconsiderarea diagnosticului la copil!!! Pentru Dr.Burza Bianca: Protocoale de diagnostic si tratament in Pediatrie 2017, coordonator Prof.Dr. Mircea Nanulescu, pag.85 -indicatii de testare pentru infectia cu Hp la copil. Succes!
1
15-05-2017, ora 14:29
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
D-le dr. Baciu, punctele noastre de vedere sunt evident diferite. Asa ca am sa va rog sa va adresati direct pacientilor in raspunsuri si nu mie de acum incolo. Nu ma intereseaza sugestiile dumneavoastra sub nici o forma. De multe ori s-a intamplat ca eu sa nu fiu de acord cu sfaturile dumneavoastra oferite pacientilor, insa v-am respectat opinia medicala. As prefera sa faceti si dumneavoastra la fel.
Multumesc!
0
15-05-2017, ora 21:26
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Pentru Ildiko86: "Indicatii de testare pentru infectia cu Hp la copii:
- ulcer gastric sau duodenal diagnosticate endoscopic
- limfom MALT
- copii cu rude de grad I cu cancer gastric
- copii cu anemie feripriva refractara la tratament."
Acestea sunt cazurile in care medicul pediatru se gandeste la investigarea posibilei infectii cu Helicobacter pylori.
In rest cheltuim timp, energie si bani de pomana, dar, ce este cel mai rau, abuzam irational de tratamente antibiotice. Subiectul acesta a mai fost tratat pe site si in 2015. Citatul NU este punctul meu de vedere, el este recomandarea Societatii Romane de Gastroenterologie Pediatrica, in concordanta cu recomandarile omologului european.
0
15-05-2017, ora 22:04
ildiko86
Nu este medic/terapeut
ildiko86
Va multumesc pentru raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul