hematom subunghial

04-08-2008
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
as dori daca se poate sfaturi de specialitate, nu pareri va rog :( acum cateva zile mi-am prins degetul inelar de la mana dreapta la usa de la masina, si pe langa un hematom subunghial (unghie neagra) mi-au plesnit si cateva capilare pe jumatate din degent, si a iesit sangele prin anumite zone. degetul nu il mai pot misca, unghia s-a ridicat, sub presiunea hematomului care s-a marit, si care isi s=schimba pozitia. unghia este alba, nu mai are pozitia initiala, e ridicata si un pic la stanga. e posibil sa cada? si ma dor si cele doua degete de langa inelar, respectiv mijlociu si mic. plus k am mai observat ceva ciudat. cand misca degetele, in special cand se misca oasele metacarpiene, artera care iriga degetele, arcada palmara, mi se misca si e foarte incomod. se misca, cand in stanga, cand in dreapta metacarpianului care corespunde degetului inelar. as dori sa stiu daca unghia va cadea, in cat timp va trece hematomul, cand voi putea sa scriu iar, si daca problema cu artera se va putea se va rezolva de la sine? pt hematom am folosit Lasonil N, insa hematomul mi s-a spart sub unghie si imi curge sange din el de vreo 2 zile.
4 comentarii
0
04-08-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
In mod normal hematomul trebuia evacuat pentru a nu decola unghia. Daca sunteti din Bucuresti vizitati Spitalul de Chirurgie Plastica si Arsuri (Calea Grivitei 218) si rugati medicul de garda sa va evacueze hematomul. Pana atunci tineti degetul in pozitie elevata.
Nu este nimic grav probabil dar este bine sa fiti prevazatoare.
Multa sanatate!
0
05-08-2008, ora 00:00
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
il am deja de o saptamana... si a inceput sa ma doara rau degetul... se poate cumva sa se formeze uncheag de sange sub piele, adik in deget? degetul e tot timpul fierbinte, si artera care iriga degetele mise tot misca..
0
05-08-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
...poate fi vorba de infectie sau de fractura falangei distale. Urmati-mi sfatul si duceti-va la un specialist in chirurgia mainii.
0
02-09-2011, ora 12:43
Andreiia02
Nu este medic/terapeut
Andreiia02
Buna ziua.
Am si eu un mic hematon subunghial la degetul mare de la mana..
Nu mi-am prins degetul undeva sau lovit puternic, din cate imi aduc eu aminte.
Insa, uneori are tendinta sa ma doara cand apas pe unghie.
Este posibil sa imi cada unghia?
Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Hematomul subdural

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: