hemoragie bebelus

12-11-2010
lorena30
Nu este medic/terapeut
lorena30
Am o fetita de un an si 2 saptamani. Din luna august a inceput sa ii curga sange din nas, din senin. Aproape mereu din aceeasi nara, dreapta. Si inca foarte tare, incat ma sperie. A, fost cu ea la medic, mi-a dat tratament Vibrocil si Osteocare, insa nu vad niciun rezultat. Chiar azi dimineata, imediat dupa ce am ridicat-o din patut, a inceput sa ii curga sange din nas. Fara sa se loveasca, fara sa isi bage degetul in nas, fara sa fie bruscata, deci din senin fara vreun motiv aparent. Ati putea sa imi spuneti care ar putea fi cauza, (macar probabila, avand in vedere ca nu e vorba despre un control vizual), caci doctorul O.R.L-ist la care am fost nu m-a lamurit nici tratat. Aceeasi nara este mai mereu infundata cu mucus (deseori uscat), incat abia respira. Astfel ca eu trebuie sa ii umezesc nara cu ser fiziologic si ca ii extrag mucozitatile. Vreau sa precizez ca ii curat nara cu "batista bebelusului", adica cu furtunasul care se pune la aspirator. Poate fi o problema oara acest furtunas? Sa fie din cauza lui? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, caci sunt disperata cand ii vad nasul rosu de sange.
16 comentarii
0
13-11-2010, ora 08:09
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Lorena, mergi cu fetita la un medic homeopat bun si nu vei regreta!
0
13-11-2010, ora 08:38
lorena30
Nu este medic/terapeut
lorena30
Multumesc pentru mesaje! Vreau sa mai adaug ca, fetita are ochii mai mereu umflati, atat pleoapele cat si pungile de sub ochi, deseori cearcane. Pleoapele le avea umflate foarte tare si cand s-a nascut. Mi s-a spus sa o dau cu unguet cu kanamicina cand e umflata. M-am saturat de doctorii astia care te pun sa dai tot felul de tratamente unor copii atat de mici dar nu se vede niciun rezultat.
In ceea ce priveste hemoragia, si aseara a avut una, chiar foarte puternica. Acum iar are nasul plin de sange uscat, as vrea sa ii desfund nasucul, dar imi e frica sa nu inceapa iar sa ii curga sange.
0
13-11-2010, ora 08:49
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Eu zic sa nu mai umbli la nasuc deocamdata, eventual picura-i 2-3 picaturi de ser fiziologic si nu mai folosi acea pompita deloc!!Ia un tampon steril si curata-i nasul usor.
Daca vrei eu iti pot recomanda un homeopat online, care o sa te ajute cu siguranta.
0
13-11-2010, ora 09:05
lorena30
Nu este medic/terapeut
lorena30
I-am pus Vibrocil, 2 picaturi, si astept sa se umezeasca nara respectiva, sa vad daca pot scaote ceva din ea, caci abia respira. Pompita nu am mai folosit-o de vreo saptamana si oricum o folosesc rar, cand nu am alta posibilitate. Chiar te rog, Jaqueline, spune-mi cum pot lua legatura cu acest medic.
0
13-11-2010, ora 09:28
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Am sa iti las un mesaj privat cu datele respective.Sa imi spui cand il primesti te rog!
0
16-11-2010, ora 22:31
lorena30
Nu este medic/terapeut
lorena30
Care ar putea fi cauza cearcanelor pe care le are fetita mea? Chiar azi o cunostinta a remarcat faptul ca fetita mea e tare incercanata. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
0
18-11-2010, ora 23:08
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Deci nu mai folosiţi furtunaşul, la unii oameni există la suprafaţa în nas capilarele care provin din anumite artere (numit generic pata vasculară) care este foarte sensibil şi poate sângera destul de mult, mai ales la copii. De asemenea există mai ales la fete, posibilitatea unor sângerări nazale periodice, până aproape de vârsta pubertăţii - practic când îî vine ciclul. Nu se ştie cauza sau mecanismul, dar sunt multe astfel de cazuri de care am auzit. e posibil chiar să fie un deficit uşor al unui factor implicat în coagulare, fără să cauzeze alte probleme, dacă vreţi să investigaţi pe această cale, cel mai la îndemână ar fi un hematolog pentru nişte analize complete de sânge.- cu testarea aspectelor coagulării şi nu numai, necesari fiind şi mineralele din sânge, respectiv calciul.
Dacă este aşa cum am zis eu, cu trecerea timpului aceste episoade se vor rări până la dispariţia completă.
0
25-11-2010, ora 11:32
lorena30
Nu este medic/terapeut
lorena30
Am fost la un alt doctor o.r.l-ist, care i-a luat exudat nazal. La rezultate s-a gasit STAFILOCOC HEMOLITIC. Sunt motive de ingrijorare? Analize la sange vom face abia peste vreo saptamana, caci suntem inca sub influenta vaccinului de 1 an si e posibil sa iasa valorile modificate din cauza vaccinului. Insa pana atunci, daca puteti sa imi spuneti dna doctor Boia daca am motive de ingrijorare cu acest stafilococ, care este treaba cu el, de unde putea fi luat, daca dispare usor cu tratamentul dat (antibiotic). Va multumesc anticipat.
0
26-11-2010, ora 14:14
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
în principiu dacă tratamentul a fost dat în urma exudatului atunci antibioticul ales este corect şi atunci este eficient în eliminarea acestui microb (e stafilococ auriu sau streptococ hemolitic?- mai uitati-vă vă rog, pentru că contează diferenţa). Microbii sunt peste tot, chiar şi pe piele şi uneori devin patogeni. Dar tot trebuie să răspundă la tratament, nu vă faceţi griji.
0
26-11-2010, ora 20:13
florentinarenata
Nu este medic/terapeut
florentinarenata
aceeasi problema am avut si eu cu fetita tot din cauza batistei bebelusului.am rezolvat o cu tratament homeopat si picaturi de nas uleioase pt refacerea mucoasei nazale.a fost foarte rau deoarece eu o aspiram f des si i am distrus pur si simplu mucoasa nazala.tei ani i a curs sange din nas si nu mai stiam ce sa facem.am ajuns in cele din urma la d na dr samuila careia ii multumim din inima.
0
26-11-2010, ora 20:56
lorena30
Nu este medic/terapeut
lorena30
Antibioticul (AUGMENTIN), i-a fost dat in urma exudatului (antibiograma) facut. Pe rezultatul exudatului scrie STAFILOCOC HEMOLITIC. Respectiva doctorita mi-a spus sa folosesc in continuare batista bebelusului caci are nasucul plin de mucozitati uscate (insa inainte sa ii umezesc nasul cu ser fiziologic). A spus ca are mucoasa foarte uscata, chiar cruste. Tratamentul incs nu l-sm inceput pentru ca, sincera sa fiu, sunt cam reticenta din cauza antibioticului, stiu ca este foarte puternic iar ea este foarte mica. Mai asteptam si raspunsul dumneavoastra, dna doctor. Va multumesc!
0
02-12-2010, ora 13:17
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
este bine de tratat acest stafilococ, ca să nu mai facă neplăceri- localizat acolo poate sa dea şi amigdalite frecvente şi alte probleme- nu vă faceţi probleme, desi augmentin este un antbiotic puternic, doza a fost potrivită pentru nevoile şi ţinând cont de greutatea şi vârsta copilului. de asemenea, dezinfectaţi furtunaşul aparatului după fiecare folosire- e în regulă de folosit acum batista bebeluşului, pentru a îndepărta secreţiile infectate, pe perioada tratamentului.
0
03-12-2010, ora 14:23
lorena30
Nu este medic/terapeut
lorena30
Tocmai am citit ca pentru copiii cu varsta intre 2 si 6 ani doza recomandata de augmentin este de 2, 5 ml. Iar fetitei mele i s-a recomandat 3, 7 ml. Oare nu este cam mult? Insa ceea ce vreau sa spun este ca i-a aparut pe fese, in jurul zonei anale niste pete, ca niste iritatii, unele dintre ele cam urate, de parca ar vrea sa erupa. Am dat-o cu bepanten, cu baneocin, dar degeaba. Sa fie de la augmentin? Pe doctorita care i-a prescris tratamentul nu o pot contacta acum. Ce sa fac? Sa intrerup tratamentul? I-am dat augmentin de trei zile, asta ar fi a patra. Ce ma sfatuiti?
0
05-12-2010, ora 22:39
lorena30
Nu este medic/terapeut
lorena30
Revin cu o noua problema. Ce ciudat:faci tratament pentru ceva si te alegi cu altceva: in urma tratamentului cu antibiotic, fetita are limba "incarcata" cu o crusta alba. Si mereu baga mana in gurita si parca se scarpina pe limba. Banuiesc ca este candida bucal, caci a mai facut asa ceva si asta-vara, tot cand a luat antibiotic. Insa atunci eram in spital si i-a dat tratament, dar nu mai stiu cu ce i-am dat pe libuta, parca glicerina boraxata cu inca ceva. Poate imi spuneti dvs, dna doctor, ce tratament sa ii dau pentru a-i disparea. In ceea ce priveste iritatiile de pe fundulet, au inceput sa se atenueze, o dau in continuare cu unguent. Va multumesc!
0
06-12-2010, ora 10:19
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Doza se calculează în funcţie de greutate şi diferă de la persoană la persoană, la copii mai ales. Ptr limbuţă : glicerină boraxată plus nistatină- dar trebuie să cereţi la farmacie să vă facă acest preparat, ptr că din câte ştiu eu nu există în această formă de la sine.
0
14-12-2010, ora 20:31
alexia sandu
Nu este medic/terapeut
alexia sandu
pentru jaquelinne
as dori sa vorbesc, cu dv pe ad mea de mes; -*
multumesc


(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea copilului de 18 luni
  • Evaluarea copilului de 2 ani
  • Un mediu prosper este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor mici
  •