Hemoroizii astia..

15-12-2008
Seby123
Nu este medic/terapeut
Seby123
Salut, am 16 ani si am fost si eu atins de hemoroizi.Am scaun rar cam la 4 zile, evident nu ma simt deloc prea bine, ce imi recomandati, tin sa precizez ca hemoroidul este foarte mic si poate imi puteti da un tratament acasa fara sa ma duc la doctor.

Am auzit ca dulocolax e o sugestie pentru a avea scaune moi si dese, dar nu pentru mult timp, se poate lua din farmacie sau necesita reteta medicala ? Pe langa ducoloax ca sa pot avea scaune moi si dese, sa numai pun presiune pe anus ce imi recomandati sa fac ? :(
13 comentarii
0
16-12-2008, ora 08:18
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Hemoroizii au si o componenta genetica, deci pot fi din familie, se produc si datorita unei alimentatii sarace in lichide, cu alimente prea condimentate [pizza, prea iute, alimentele de fast-food ].Intra intr-o farmacie naturista si ia-ti plante pentru bai de sezut [coada soricelului, lumanarica ] si apoi intr-o farmacie uzuala si cere Hemorsal unguent sau supozitoare sau Procto-Glyvenol crema sau supozitoare, ce-ti convine tie si incepe tratamentul.Consuma mai multe lichide, sucuri de fructe neacidulate, supe, ciorbe, fructe si legume.Mierea de albine si uleiul de masline crud [1-2 linguri] ajuta la usurarea defecatiei.Fa mai multa miscare, mersul pe jos si " abdominalele" combat colonul lenes.Tine cont de ce ti-am spus eu.Sarbatori fericite!
0
16-12-2008, ora 11:19
Seby123
Nu este medic/terapeut
Seby123
dar o sa imi treaca hemoroizii cu acest tratament sau e doar o amanare pentru a merge la doctor ? Din cate stiu interventia chirurgicala la hemoroizi e foarte rara deci ?
0
16-12-2008, ora 19:16
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca o sa aplici cate ceva din ceea ce am scris hemoroizii se vor retrage, caci esti tanar.Si din ce ai spus tu, inteleg ca inca nu sunt inflamati.Operatia se face cand acestia sunt mai multi, sangereaza si nu mai cedeaza la tratament.
0
17-12-2008, ora 23:21
mire1
Nu este medic/terapeut
mire1
Salutare Seby, iti recomand ca tratament local Lasonil N, este un antiinflamator, pentru ca de fapt hemoroizii sunt niste vase de sange ingrosate si trombozate. Dimineata inainte de masa, ia o lingurita de miere cu un pahar de apa pus de seara in pahar. Te pot ajuta si iaurtul cu tarate de ovaz, sunt bune si ajuta la digestie. Pentru evitarea constipatiei poti sa-ti iei din plafar ceaiul antiadipos, dar iti poate da scaun diareeic si nu este prea bine. Local, spalare dupa fiecare scaun si bai locale cu apa aproape rece, cate 10 minute, daca rezisti, sau dusul rece, direct pe orificiul anal...sa nu-ti fie teama ca nu-i asa rau.Daca chiar nu scapi, ia Detralex, cate o capsula dimineata si seara, este un tratament pentru circulaia sangelui, e foarte bun.Evita mancarurile care te pot constipa, bauturile carbogazoase, fast- food. Sanatate multa, ai grija de tine, sper sa-ti treaca!
1
18-12-2008, ora 10:20
Seby123
Nu este medic/terapeut
Seby123
deci pana la urma ce sa iau ? :)) sa va mai spun cate ceva, am scaun moale acum, dar tot il elimin la 3-4 zile, dar e moale, adica nu pun deloc presiune cand il elimin, dar acum am si unele dureri abdominale :-s ce viata wouf.
0
18-12-2008, ora 21:06
mire1
Nu este medic/terapeut
mire1
Buna Seby, iti recomand doar tratament local, tu hotarasti ce unguent iei, cu baile locale sau dusul rece...cat despre durerile abdominale nu stiu ce sa zic.aminteste-ti ce ai mancat atunci cand ai avut dureri, poate alimentatia este de vina! Sanatate..tinem legatura!
0
19-12-2008, ora 00:16
Seby123
Nu este medic/terapeut
Seby123
dar cald nu e bine ? sau chiar fierbinte ?
0
19-12-2008, ora 19:40
mire1
Nu este medic/terapeut
mire1
Nuuuuuuuuuu, vasele de sange se dilata la cald, ori tu vrei sa se reduca inflamatia pe care o ai deja.ai grija de tine, chiar si baile de sezut sa fie cu apa aproape calduta spre rece! Sanatate multa!
0
21-03-2009, ora 15:43
ionelaganescu
Nu este medic/terapeut
ionelaganescu
Buna ziua! Nu stiu daca e bine ca postez aici acest mesaj si va rog sa ma scuzati. Fetita mea a facut hemoroizi la varsta de 1 an si 5 luni. Acum are 2 ani si 4 luni si tot avem probleme. Stiu ca e genetic deoarece toi din familia mea avem dar nu ma asteptam ca la ea sa apara la o varsta asa de frageda. Am fost la Bucuresti si mi-au dat supozitoare pentru hemoroizi dar pentru adulti ca pentru copii nu se fabrica insa nu au dat rezultate. Mentionez ca fetita mea bea foarte multe lichide dar din cand in cand tot apar si se chinuie foarte tare. Aproape ca refuza sa faca treaba mare de frica. Nu mai stiu cu ce sa incerc. Nici nu stiu ce s-ar putea face in cazul ei fiind asa mica. Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat...
0
21-10-2010, ora 17:48
cgvlad
Nu este medic/terapeut
cgvlad
Buna ziua ! Am 17 ani si doctorul mi-a spus ca am hemoroizi. Mi-a prescris un tratament pe care il urmez, dar am uitat sa intreb daca dupa finalizarea tratamentului am voie sa ma intorc la antrenamentele de kickbox.V-as ruga sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare.Multumesc anticipat!
0
08-08-2018, ora 11:19
Sergiut
Nu este medic/terapeut
Sergiut
Am facut si eu acum 3 ani hemoroizi am fost la urgentza si mia gasit 4 interiori mari si imi iesise si vreo 2 externi. Am luat la inceput supozitoare ce face reclama la TV (in romania pt ca eu sunt plecat in Spania de multi ani) si ceva creme dar nu post sa zic ca m-au ajutat mult. Insa ce iti recomad este fara medicamente si fara tratamente, spalari sau altele. Eu am scapat simplu si natural 100% am probat pe pielea mea si merge, nu mai am dureri nu mai am nici mici sangerari. Ce va recomand: Inainte de masa mancati 1 Kiwi (sa fie copt adica putin moale " e dulce" sa nu fie crud este acru) iar pe timpul zilei si seara daca mananc ceva ca in general sunt la munca toata ziua, mananc DATILES (aici asa se numesc) in romana sunt CURMALE. Mancati cate 2 sau 3 inainte de masa (cand nu ati mancat kiwi) si daca vreti 1-2 dupa masa. Cumparati CURMALE cele cu os de la fruterie (aprozar - daca se gases acolo) sau de la supermarket ca se gases sigur si acolo sunt la punga de cateva sute de grame. Cele fara os la punga sunt cu zahar in ele deci nu cred ca sunt bune. Puteti cauta pe net despre DATILES-CURMALE sa vedeti ca sunt foarte bogate in fibre. Incercati si dupa 2 -3 zile o sa vedeti ca iesi super usor la baie fara dureri sau arsuri. Porbabil o sa dureze ceva vreme pana ce hemoroizi se retrag. O zi buna va doresc.
0
15-08-2018, ora 23:18
Irinel_I
Nu este medic/terapeut
Irinel_I
Seby, incearca o cura de gel de aloe si adauga niste fibre si fructe si legume crude in dieta ta.
La varsta ta sper ca faci si ceva miscare - mersul pe jos 30 de minute face minuni.
Vei rezolva problema pe cai naturiste.
Sanatate!
0
19-06-2021, ora 02:18
Mariapopescumaria
Nu este medic/terapeut
Mariapopescumaria
Buna ziua !
Sunt însărcinată in sapt 17!
Am pornit cu stângul in sarcina, deoarece aveam deja hemoroizi de la sarcinile anterioare, 2 la Nr, acum au apărut sângerări grave la defecație !
Va rog sa ma ajutați cu un stat !
Folosesc cicatridina supozitoare sj crema după baie, și șervețele umede pt zona anorectală după fiecare defecatie !
Sângerarea este foarte abundentă când hemoroizii ies la defecatie împreuna cu bolul fecaloid, va rog sa îmi Spuneti ce se întâmpla când ii introduc înapoi in anus ? Încă mai curge sânge in interior ? Cum pot face sa opresc sângerarea, pot lua detralex din sapt 17 ?
Am și 2 polipi pe colon pe care trebuie sa ii scot după naștere !
Ce riscuri am dacă sângerez in continuare !
Ajutați ma va rog cu un sfat !
Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce sunt hemoroizii, de ce apar și alte întrebări frecvente despre hemoroizi
  • Discuție: cea mai bună intervenție pentru hemoroizi (ligatura, scleroterapia, capsarea, extirpare chirurgicala, etc.)
  • Hemoroizii se pot vindeca spontan (fără tratament)?
  • Sunt cremele pentru hemoroizi eficiente?
  •