Hepatita B sau nu?

12-08-2010
piticot20
Nu este medic/terapeut
piticot20
Buna ziua, tocmai am primit o parte din rezultate la analize, fiind suspecta de hepatita B (transaminaze marite - in loc de 31 am 49, deci nu foarte mari).In luna iunie am descoperit prezent Ag HBs (screeaning).Am mers la spital si am mai facut si alte teste si anume:
Ac anti HBc - IgM - NEGATIV
Ag HBs reactivitate - 528.4 (valoare normala 0-1)
Ag HBs calitativ - POZITV
Sotul meu si-a facut si el analizele si au iesit negative (desi nu fol prez).
Acum astept testul de la viremie.Am Uitat sa va spun ca in urma cu 6 ani am facut cele 3 doze contra hepatita B.
Intrebarea mea...este intradevar vorba de hepatita? Este cronica sau abia acum incepe? Ca Dr nu mi-a dat nici un fel de explicatie.Daca da cum a fost posibil fara nici un simptom?

Multumesc.
8 comentarii
0
27-09-2010, ora 13:47
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Sunt medic specialist pe boli infectioase si vreau sa va aduc unele lamuriri: aveti intr-adevar hepatita cronica cu VHB.Daca ar fi fost acuta ati fi avut Ac antiHBc IgM pozitivi. Nu se mai poate stabili momentul infectarii: poate fi anterior vaccinarii, sau dupa si in acest caz nu ati dezvoltat un titru protector de anticorpi postvaccinare. Poate sotul a trecut prin boala, prin forte proprii, sau in urma vaccinarii(daca s-a vaccinat) a facut anticorpi protectori. In ambele cazuri ar avea Ac antiHBs prezenti. Daca nu are nici Ag si nici Ac pt. HBs prezenti, trebuie sa se vaccineze si sa-si dozeze Ac antiHBs ulterior, daca nu apar, mai trebuie facute rapeluri, pe langa cele 3 doze standard.
Ar trebui sa va testati si pt virusul D care traieste doar in prezenta VHB, uneori exista coinfectie. Deciziile terapeutice se iau in functie de viremie, prezenta Ag HBe sau a AcHBe, gradul de afectare hepatica(decelat prin punctie hepatica sau fibrotest/fibromax), eventuala coinfectie cu VHD.
Multa sanatate!
0
27-09-2010, ora 13:55
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Completare: hepatitele cronice pot evolua asimptomatic ani/zeci de ani, in cazul VHB un procent scazut din ele se transforma in ciroza hepatica, iar un procent f mic in hepatocarcinom. Alcoolul, fumatul, stressul, alimentatia nefavorabila influenteaza negativ evolutia bolii.
0
27-09-2010, ora 14:22
piticot20
Nu este medic/terapeut
piticot20
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.

Intre timp am facut si Fibrotestul..rezultatul F2 (0.54%); A1-A2 (0.50%) si Ag Hbe negativ. Impreuna cu doamna doctor care are grija de mine am facut dosarul si in data de 23.09.2010 l-am depus pentru tratamentul cu Interferon Pergylat.
Intre timp iau Esentiale si Langosa.
Ideea e ca de cateva zile m-am ales cu o ameteala permanenta si nu stiu daca este din cauza medicamentelor sau bolii. Inca nu am reusit sa vb cu un medic despre simtomele astea.

O zi buna
0
29-09-2010, ora 15:53
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Scorul F2 A2 e destul de bun, afectarea ficatului nu e mare dar se aproba tratamentul antiviral. Viremia cat a fost? Ameteala poate fi din cauza medicamentelor, daca a aparut dupa ce ati inceput sa le luati. Incercati sa renuntati la unul dintre medicamente, pe rand, ca sa vedeti daca persista. Daca nu dispare, incercati un consult neurologic, orl, poate alta e cauza. Va urez succes in tratamentul cu INF Pegylat, sa va inarmati cu rabdare ca dureaza destul de mult pana se aproba dosarul(uneori 1 an) si sa va informati despre efectele adverse ale INF intre timp(in timpul trat. va puteti simti mai rau, dar este singura cale de a incerca sa scapati de virus). Multa sanatate!
0
29-09-2010, ora 16:47
piticot20
Nu este medic/terapeut
piticot20
Viremia a fost 6010 cu AgHbe negativ.Transaminazele nu sunt chiar ok pentru ca se schimba valoarea lor in fiecare luna, ba cresc, ba scad, chiar in august am avut o valoare in limite normale.
Adevarul e ca dupa cateva zile de cand am inceput sa iau tratamentul cu hepatoprotectoare am inceput sa am ameteli si obosesc foarte repede, nici daca dorm 12 ore pe noapte nu ma odihnesc destul.Ma gandeam sa nu fie vorba de o combinatie intre medicamente, eu iau si un tratament pentru gastrita (Lanzul si Ibutin, Bilichol) si poate totusi sunt prea multe pastile, sunt 7/zi in total.
Multumesc mult pentru urari.
0
30-09-2010, ora 00:26
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Oboseala e de la hepatita, la fel si somnolenta. Cunosc pacienti pe care i-a ajutat homeopatia, chiar acupunctura ca sa dispara aceste simptome. Ati putea primi tratament homeopat si pentru gastrita.
0
31-10-2010, ora 21:17
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Buna ziua, am o mare problema cu hepatita B pe care am descoperit-o acum cateva luni de zile si mi-am facut urmatoarele analize care au iesit : [ 15. 06. 2010 si 06.07.2010 ]

Ag HBs - pozitiv,
Anti HBs - Negativ ; Anti HBs [ cantitativ ] 2 UI/L [ 10 valoarea de referinta ]
Ag HBe - Negativ [ 0, 347 ] - [ Negativ 1 si Pozitiv 1 ]
Anti HBe - Pozitiv [ 0, 02 ] - [ Negativ 1 si Pozitiv 1 ]
Ac Anti HBc - Pozitiv [ 13, 87 ] - [ Negativ 1 si Pozitiv 1 ]. aici estr o valoare destul de mare ceea ce indica dk e o infectie recenta sau veche dar nu stiu sigur dk asa este.
Ag HD - Negativ - [ 0, 90 ]
Ac Anti HD - Negativ - [ 0, 90 ]
HCV - Negativ
TGO - 34
TGP - 64 [ Aici e o valoare destul de mare si ma ingrijoreaza asta foarte mult, va rog sa ma lamuriti ]
ADN VHB [ cantitativ ] - 10663 UI / ml. Este o valoare destul de mare si asat ma ingrijoareaza cel mai mult in momentul de fata si nu stiu dk trebuie sa fac tratament sau nu, va rog sa ma lamuriti si pe mine. Vreau sa va spun ca am fost la control la un dr. si mi-a zis ca trebuie sa fac tratament cu interferon dar nu am curaj inca sa fac acest tratament pt ca este dureros si pe o durata destul de mare am auzit [ 6-12 luni ], am doar 21 de ani si vreau sa stiu dk este activ virusul si se poate multiplica. Va multumesc frumos. Astept raspuns !!!!!!!
0
07-02-2012, ora 09:38
Ja
Nu este medic/terapeut
Ja
buna am facut si eu niste analize si mi-a iesit asa AST-TGO 43, 6U/I si ALT-TGP 55, 6U/I le-am dus la doctorul de familie si el ma pus sa mai fac doua analize Ag. Hbs a iesit pozitiv iar cealalta Anti HCV a iesit negativ.Va rog daca se poate spunetimi mai pe inteles.Eu m-am dus la doctor ca aveam o durere in partea dreapta jos ce ma doare pana in spate si m-am trezit cu altceva cand mi-a iesit analizele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: terapia antivirală care elimină complet virusul hepatic B
  • Hepatita B, combătută de o nouă imunoterapie „extrem de eficientă”
  •