Hepatita b.multe necunoscute

25-02-2009
S_nicolaie
Nu este medic/terapeut
S_nicolaie
Bună ziua!
În urmă cu 1 lună de zile am fost depistat cu Ag HBs - pozitiv.
După efectuarea analizelor toate rezultatele mi-au iesit normale, astfel:
VSH - 2 /4 mm/h;
Hb - 15.1 g%;
Ht - 43.9 %;
L - 6, 700 uL;
T - 286, 000 uL;
Glucoză - 78 mg/dl;
Creatinină -1 mg/dl;
Colesterol -215 mg/dl;
Trigliceride -132 mg/dl;
Lipide -705 mg/dl;
G.P.T. -46 u/L;
G.O.T. -30 u/L;
G.G.T. -22 u/L;
B.T. -0, 7 mg/dl;
Colinesteraza -9.024 u/L;
Proteine tot. -8, 2 g/dl;
Ph alcalina -31 mg/dl;

Ag HBs - pozitiv;
Ag HBe - negativ;
anti HBe - pozitiv.

Colecist, ficat, pancreas, splină, rinichi - ecografic normale.

Mi s-a recomandat tratament cu LAGOSA 2x1/ zi, 14 zile/ lună şi apoi HEPAID 3x1/ zi, 14 zile pe lună, iar după 6 luni să mă prezint la un nou control medical.
As dori sa mai aflu cateva pareri avizate, eventual ce ar trebui sa mai fac eu in aceasta faza. daca nu cumva ar trebui sa imi fac si eu viremia sau sa incep tratament cu Beraclude, Lamivudina, Adefovir, etc.
Cu multumiri anticipate !!!!!
5 comentarii
0
25-02-2009, ora 15:15
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Esti purtator cronic de Ag HBs, aparent sanatos.Antigenul e apare odata cu Ag HBs si dispare repede, in cateva saptamani.Persistenta lui nu e un semn bun, indica cronicizare, evolutie nefavorabila.Dar la tine acest Ag HBe este negativ, ceea ce e bine.Prezenta anticorpilor anti HBe este un semn bun, favorabil pentru vindecare.Deocamdata tu esti intr-o faza aparent linistita, cand inca nu e nevoie de ultimile medicamente scrise de tine. acestea se dau in infectii cronice, prelungite, in forme severe [ cu manifestari clinice evidente si multe analize de laborator deviate de la normal], nu in aceasta forma usoara de hepatita B pe care o ai tu. Tu, ca purtator cronic asimptomatic, daca vei face efort fizic in exces, daca nu vei respecta regimul alimentar, vei trai in stress, vei abuza de medicamente, alcool, vei avea o viata dezordonata cu odihna insuficienta, oricand vei putea reactiva boala, cu consecinte grave.Deci depinde de tine mult ca aceasta hepatita B sa o tii sub control.Asculta medicul, nu lua mai multe medicamente decat ti-au fost indicate si du-te la 6 luni la control.Numai bine!
0
26-02-2009, ora 09:00
S_nicolaie
Nu este medic/terapeut
S_nicolaie
Revin cu o intrebare la cazul meu.
La un control periodic (anual), efectuat in decembrie 2008, am fost depistat cu agentul HVb pozitiv iar in urma cu un an, la acelasi tip de control analizele au fost normale, de unde trag concluzia ca am dobandit boala in cursul anului trecut dar nu pot sti exact perioada. In prezent sunt sub medicatie cu LAGOSA si HEPAID. Cam din luna septembrie-octombrie 2008 (inainte de a fi depistat Ag HBs pozitiv)mi-a aparut o punguta mica pe albul ochiului drept si mi se pare ca ambii ochi sunt un pic ingalbeniti, fapt ce persista si in prezent. La acel moment am fost la doctor si mi sa spus ca este de la colesterol. Intrebarea mea este daca nu cumva e posibil ca boala sa fie inca intr-o faza acuta si sa incerc sa imi fac acum vaccinul impotriva virusului.
As dori sa stiu cam ce perioada virusul este in faza acuta, daca as avea vreo sansa sa scap de boala si daca sunt ceva contraindicatii in aceasta faza impotriva vaccinului. Sotia mea si-a facut analizele si i-au iesit normale, asa ca ea sa vaccinat.
0
26-02-2009, ora 19:56
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu pot fi vaccinati decat sotia si celelalte persoane care stau cu tine in aceeasi casa.Vaccinul se face preventiv, profilactic, la cei care inca nu au virusul pentru a fi protejati.Ia in serios regulile ce trebuie respectate si asculta medicul infectionist sau internist care te are in evidenta.
0
17-12-2009, ora 19:42
navioni
Nu este medic/terapeut
navioni
Buna seara!As vrea sa aflu si eu mai multe despre hepatita tip B.In martie anul acesta am fost depistat ca fiind purtator al virusului hepatitei tip B.TGO si TGP erau putin peste limita normala si mi s-a spus sa-mi fac analizele acestea cel putin o data la trei luni.Acum am constatat ca TGO si TGP sunt tot peste limita maxima, dar la antigen HBs scria reactiv , recomandandu-mi-se Lagosa.Ce trebuie sa fac mai departe? Alte investigatii si ce anume?Sunt neinformat in legatura cu aceasta boala si nu stiu nici macar ce regim trebuie sa urmez.
Astept un raspuns avizat si va multumesc anticipat.
0
02-11-2018, ora 17:48
alina valceanu
Nu este medic/terapeut
alina valceanu
Buna seara, suntem un cuplu de 39/41 ani, cu 2 sarcini extrauterine, ne dorim enorm un copil... singura solutie e FIV, am inceput sa facem demersurile, totul ok pina am primit rezultatul analizelor, marea majoritate sunt bune si in limite normale, inclusiv transaminazele, problema a aparut la cele virale, (la sot totul e perfect), la mine insa:
antigen HBs-ser-Elisa=0, 11
anti-HCV-ser-Elisa=0, 07
anti-HBc-Igm-ser-chemiluminiscenta(CLIA) mai mic 2.00u/ml
HBc:Anticorpi totali :5.85
anti HBs(cantitativ):3276 ui/l
de vaccinat nu am fost vaccinata(la 2 ani am pe fisa mea un vaccin AV dar cred ca e altceva, nu antiviral..)
Deci cu alte cuvinte eu am avut hepatita b, dar am devenit imuna.eu nu stiu cand am avut o, nici un semn, nici un simptom nimic, si nici sotul nu a avut o, nici parintii mei...pot sa aflu cumva cand am avut acest virus?In asteptarea unui raspuns, va multumesc din suflet anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: terapia antivirală care elimină complet virusul hepatic B
  • Hepatita B, combătută de o nouă imunoterapie „extrem de eficientă”
  •