hepatita cronica b

19-03-2009
meda82
Nu este medic/terapeut
meda82
fetita mea are 5 ani si in urma depistarii tatalui ei cu AgHbs pozitiv, i-am facut si ei o serie de analize si a fost diagnosticata cu hepatita cronica virala b.in urma mai multor investigatii s-a trimis un dosar la bucuresti in vederea aprobarii tratamentului cu interferon. Intrebarile mele sunt daca e posibil sa fi mostenit boala asta din timpul sarcinii dat fiind ca mi s-au facut analize in timpul sarcinii si nu s-a descoperit ca as suferi de vreo boala. In al doilea rind bunica mea cu care locuim impreuna de 7 ani sufera de ciroza hepatica virala b. Are vreo legatura cu asta? am fi putut lua virusul de la ea? Trebuia sa fim avertizati in legatura cu asta? trebuie sa ne izolam de lume? Ne mai vindecam vreodata?
1 comentarii
0
19-03-2009, ora 23:19
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Eu am o nelamurire!Copilul nu a fost vaccinat antihepatitic B la nastere si in primul an de viata??Ca este obligatorie aceasta vaccinare!!Daca ati fost cu analizele la zi in timpul sarcinii, nu avea cum sa se infecteze de la dumneavoastra!!Sigur ca trebuia sa fiti avertizati in leg.cu boala bunicii, pt ca hepatita B, se transmite in general prin sange si contact sexual, dar nu numai!Se mai poate transmite prin contactul cu secretiile umane, bandaje, tampoane, bolnavul de hepatita B trebuie sa isi tina ranile bandajate, se mai poate transmite prin imprumutarea periutelor de dinti, prin aparatele de ras, de epilat, cercei, forfecutele de manichiura, pedichiura, prin acele folosite pentru injectii!Nu trebuie sa mestecati bolul alimentar in locul copilului!Nu imprumutati guma de mestecat, deja mestecata etc.Nu trebuie sa va izolati de lume!Din nefericire, hepatita cronica B se vindeca doar in foarte putine cazuri.
Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul