hepatita cronica, colici abdominali, ciroza, splenomegalie

09-02-2008
lodoletta
Nu este medic/terapeut
lodoletta
in anul 2003 am fost diagnosticata cu hepatita cronica nevirala de catre medicul de familie in urma unor analize ale singelui si a unei ecografii..Am stat cu acest diagnostic pina acum doua saptamini, cind in urma unei colici abdominale am ajuns la Spitalul Floreasca, unde medicul de la ecograf mi-a spus ca am ciroza.Am mers apoi la gastroenterologie la Fundeni, unde am alt diagnostic-splenomegalie.Poate cineva sa imi spuna despre aceste lucruri?Traiesc intr-o incertitudine care ma ucide mai repede decit boala insasi
!Ajutor!
4 comentarii
0
01-03-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Bolile de care spuneti sint in legatura. La inceput este hepatita, care continua cu ciroza, care poate da splenomegalie. Alcoolul si virusii B si C sint cele mai frecvente cauze. Daca la dv. nu este situatia, trebuie cautate alte cauze. Diagnosticul dv. s-ar putea sa fie "Ciroza biliara primitiva" sau "Hepatita autoimuna", care se fac fara virusi. S-ar putea masura niste autoanticorpi in sange, si eventual biopsie hepatica.
Totusi, cam 15% din ciroze raman fara o cauza clara (criptogenice).
Spuneti medicului despre medicamentele pe care le-ati luat inainte ca boala sa inceapa, daca ati lucrat cu substante toxice, pentru ca exista si hepatite toxice, tot fara virusi.
Pe cat posibil, evitati paracetamolul, care este destul de toxic pentru ficat.

Unele forme de ciroza dau osteoporoza, intrebati medicul daca n-ar trebui sa faceti un test DEXA.
In ciroza este foarte importanta o nutritie echilibrata.
Sanatate!
0
02-03-2008, ora 00:00
lodoletta
Nu este medic/terapeut
lodoletta
Multumesc pentru explicatiile dvs., Aveti perfecta dreptate, eu nu am avut virus, am fost la Institutul Matei Bals si mi-am facut antigenul.Diagnosticul pus la Fundeni, este urmatorul:ciroza hepatica criptogenetica (autoimuna?)Ceea ce ma supara pe mine, este faptul ca, in afara de aceasta boala, sufar de ulcer gastric, de hipertiroidism primar, apoi glicemia este de 120,.Tratamentul pe care il urmez, mi-a fost dat de la Fundeni, si dupa 3 -4 luni voi merge la control. Reteta ma costa in jur de 3 milioane lunar, medicamentul de baza fiind ursofalkul.Cam atit.Multumesc pentru urarile de sanatate.Sper ca la control, domnul doctor sa-mi dea vesti bune.
0
08-06-2008, ora 00:00
Gavriloaia Nuti
Nu este medic/terapeut
Gavriloaia Nuti
diagnostic steatoza hepatica hepatita cronica virala b inactiva. Am fost diagnosticata pe 08.01.2008. La masurarea viremiei a iesit nedetectabil. Sotul meu nu are dar urmeza sa faca vaccin peste 2 zile.Imi este foarte frica sa nu explodeze virusul, dearece tin regim strict, nu beau, dar nici nu am baut decit ocazional un vin cu multa apa, nu maninc porc, nu maninc grasimi, beau sucuri naturale din frute facute personal, apa plata, nu fumez, si cam atat. Va rog spuntimi la ce sa ma astept deoarce imi este foarte frica. Am un serviciu cam stresant, dar nu am ce face. Va mulumesc mult.
0
19-02-2009, ora 14:31
anca mihaila
Nu este medic/terapeut
anca mihaila
buna ziua! am si eu o nelamurire si daca ma puteti ajuta ar fi f bn...prietenul meu a fost diagnosticat acum cateva zile in urma cu :steatoza hepatica usoara si splenomegalie grad 1.doctora kre i-a facut ecograful nu i-a explikt ink despre ce este vb, dar eu ma tem pentru el(mi-e frik sa nu fie ceva f grav)!Nu bea si nici nu fumeaza!!as vrea sa stiu in ce consta aceste 2 "boli".cum se manifesta??..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici