hepatita sau nu?

23-01-2012
Amalian
Nu este medic/terapeut
Amalian
Buna ziua!
sora mea a fost diagnosticata cu hep C acum 2 ani, intre timp a urmat tratament si momentan este bine.
Noi am locuit impreuna o perioada inainte de diagnosticarea ei si in timpul tratamentului ei inca vreo 2 luni..
Saptamana trecuta mi-am facut si eu pt prima data analizele in acest sens deoarece mi se pare mie ca obosesc prea repede (gafai cam des de la efort). Sotul zice ca sunt kg acumulate in ultima perioada, am 35 ani, 1, 65m si 70kg (din sept 2011 am pus 5kg). Din lipsa de fonduri am testat doar TGO 41 (limita 35) si TGP 66 (cu limita 55) iar anticorpii HCV si HBs au iesit ambii NEGATIV. Momentan nu vreau sa repet analizele deoarece sunt fff scumpe, m-am gandit sa tin putin regim si sa le repet pete 2-3 luni, credeti ca am motive sa ma tem de hepatita?
Ce as putea sa mai fac intre timp?
Multumesc
3 comentarii
0
23-01-2012, ora 19:16
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca deabea acum cateva zile ai facut testarea pentru hepatita C si e negativa, nu ai de ce sa te temi.S-ar putea ca sotul sa aiba dreptate ; tine regim si repeta testele la 3 luni.
0
24-01-2012, ora 11:35
Amalian
Nu este medic/terapeut
Amalian
Nu va suparti dar nu prea inteleg raspunsul dvs..cum adica daca abea acum am facut testele nu am de ce sa ma tem? adica daca erau mai vechi ce era? poate iesi negativa hepatita C si apoi dupa 3 luni pozitiv sau nu inteleg?
0
24-01-2012, ora 16:30
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Rezultatele testelor sunt recente..sunt negative, si eu cred ca asa vor fi si la examinarea ulterioara...eu nu am facut decat sa te aprob in decizia ta de a face inca o data testarea mai tarziu [ din ratiuni financiare, se intelege ], gandindu-ma la o testare alternativa la alt laborator.Eu am spus ca e bine sa faci din nou testul mai tarziu, gandindu-ma la o conformare ulterioara a absentei infectiei, din partea altui laborator.Cand ai stat o perioada cu cineva infectat cu virurul hepatitic B sau C sau cu alte tipuri de infectii ce se pot transmite e bine sa faci analizele de doua ori, in doua locuri diferite, decat sa pleci de la ideea cum ca nu ai fi infectata - dupa o singura testare -si peste cativa ani sa te trezesti in cine stie ce stadiu al bolii.Repet, eu nu cred ca esti infectata cu virusul hepatitei C ; idea de a repeta analizele este a ta, si eu o aprob, nu pentru ca rezultatul recent ar putea fi fals. ci pentru linistea ta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne de hepatită - cum recunoaștem hepatita
  • Tipurile de hepatită și gravitatea fiecăreia
  • Hepatita - clasificare, tipuri, diferențe și întrebări frecvente
  •