Hernie de disc

29-05-2017
Cipiripi
Nu este medic/terapeut
Cipiripi
In urma IRM ului am fost diagnosticat cu urmatoarele:
La nivel l3 l4 hernie circumferentiala cu rupturi fibrilare recente pe linia mediana si contact radicular bilatwral
La nivel l4l5 hernie mediana si paramediana stanga, cu fragment migrat paramedian inferior stanga pe o distanta de 8 mm cranio-caudal, cu conflict radicular major l5 stanga intracanalar
La nivel l5s1 protruzie discala circumferentiala, cu amprenta pe sacul dural
Con medular cu semnal pastrat
Intrebarea mea este daca operatia este singura optiune si daca da, cat de urgent ar trebui facuta. Mentionez ca sant in vacanta in Romania dupa care urmeaza sa ma intorc in strainatate unde locuiesc in mod normal
Va multumesc
7 comentarii
0
29-05-2017, ora 20:35
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
indicatia pentru operatie nu depinde de RMN ci de problemele Dvs.
indicatia absoluta este incontinenta, impotenta, parapareza
restul este relativ, deobicei parezele (scadere de forta musculara) sunt mai bine de operat
0
29-05-2017, ora 21:16
Cipiripi
Nu este medic/terapeut
Cipiripi
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Nu am nici unul din simptomele enumerate de dumneavoastra. Deocamdata am o durere suportabila care se propaga in soldul stang si care cedeaza in timpul mersului dar care se acutizeaza la sezutul pe scaun. Simptomele au cedat la tratamentul cu antiinflamatoare dar a revenit dupa incetarea efectului lot ceea ce mia dar de gandit si am apelat la RMN in prima faza. Am sa consult un neurolog si un fizioterapeut la noi in oras si voi vedea ce e de facut. Am avut temerea ca leziunile de la nivelul l4l5 si l5s1 necesita un tratament operator cat mai curand(din ce am citit din alte postari) si nu stiam cat de urgent ar trebui facut. Va multumesc pentru opinie.
0
29-05-2017, ora 22:24
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca nu aveti scadere de forta musculara sau cel putin amorteli si durerile sunt suportabile atunci trebuie sa ganditi bine daca va lasati operat. in mod normal numai pentru dureri minore nu ar trebui sa va opereze nimeni pentru ca un disc operat este pentru totdeauna operat. coloana operata rar este fara simptoame mai ales daca este operat clasic cu hemilaminectomie fara microscop (des in romania).
0
30-05-2017, ora 07:14
Cipiripi
Nu este medic/terapeut
Cipiripi
Va multumesc pentru sfat. Operatia nu va fi facuta in Romania. Eu locuiesc in Anglia de 6 ani iar daca medicii de acolo vor cinsidera ca e ultima solutie o voi face acolo. Am fost un pic surprins de rezultatul RMN ului si am vrut doar sa stiu dsca vreuna din leziuni este considerata o urgenta si trebuie intervenit imediat. Va multumesc.
0
30-05-2017, ora 07:18
Cipiripi
Nu este medic/terapeut
Cipiripi
As dori sa intreb daca o centura lombosacrala ar ajuta in activitatea zilnica si unde o pot comanda in Romania. Am o cunostinta care a purtat asa ceva atunci cand a avut hernie de disc. Multumesc.
0
30-05-2017, ora 19:56
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
puteti sa incercati, daunator nu este
0
25-10-2017, ora 16:47
Alex Manu
Nu este medic/terapeut
Alex Manu
Buna ziua,

Tatal meu sufera de Hernie de disc si are niste dureri cumplite. Stim ca cea mai buna solutie este operaratia dar in urma cu trei zile a suferit o alta operatie de indepartare a fierii la paroscop. Problema este ca i s-a recomandat o pauza de cel putin 5 saptamani pana la operatia de hernie de disc... dar durerile sunt atroce. Imi poate cineva recomanda o metoda de calmare a durerilor ?

Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: