Hernie inghinala - operatie?

10-08-2007
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Prietenul meu are hernie inghinala, trebuie neaparat sa se opereze?Din cand in cand il mai doare, exista si alte riscuri daca nu o opereaza?
Va multumesc!
7 comentarii
0
28-10-2007, ora 00:00
florica85
Nu este medic/terapeut
florica85
Din cate scri tu, aeasta nu este o hernie strangulata sau semistrangulata.Il doare la efort, probabil.Exista riscul ca hernia sa devina mai mare, ar trebui sa-si faca curaj si sa mearga la operatie, este o operatie usoarasi scapa din spital in 4-5 zile.Dar timp de un an nu va mai avea voie sa faca nici un fel de efort, ca sa nu i se refaca hernia.Si tatal meu are aceeasa problema si asa a fost sfatuit de medic.
0
16-08-2008, ora 00:00
drAgon_smeu
Nu este medic/terapeut
drAgon_smeu
deci.Am o umflutura.in partea de jos a abdomenulu..Deasupra penisului..nu e ca o nuca nici ca un grepfruit e ca o aluna..ma mai durut pe mine dar a2a zi imi trecea..Si cum sa zic..Nu ma doare.sa zic nu mai pot..defapt cand stau, ma ridic, ma asez, umblu, tusesc nu ma doare deloc...decat atuncia..de exemplu odata...la, cat sa zic 8 10 luni..cand fac un efort foarte mare la antrenamente..incepe..dar ma doare asa surd..deci numai la atingere. Acuma intrebarea este...Pot scapa... fara operatie. daca va trebui sa fac operatie..va fi dezastros pentru mine voi pierde bani foarte multi, cat si ani de antrenamente..un an de repauz..acuma in plin cantonament..ar fi Foarte nasol pentru Mine..va rog sa imi spuneti daca se poate cumva fara operatie.. Va Multumesc...
0
28-03-2009, ora 12:57
bebi0280
Nu este medic/terapeut
bebi0280
salut drAgon,

sa-ti spun direct si fara menajamente. inainte de toate si fara sa te panichezi ca o "muiere" trebuie sa mergi la un medic specialist. lasa-le de antrenamente, sanatatea inainte de toate si vei intelege.
la inceputul lunii ianuarie in urma unui efort deosebit; la cateva zile dupa (3-4 zile), am sesizat o umflatura in partea dreapta a abdomenului, deasupra penisului. mai intai am mers la medicul de familie si mi-a comunicat ca este vb de hernie inghinala, apoi am mers la un medic specialist care a confirmat.
toate "bune" si "frumoase" pana acum. apropo: daca nu te operezi in timp util se mareste si apar alte complicatii; sa-ti cada in scrot.
la 10 zile am mers sa fac interventia, de la data sesizarii umflaturii. medicul mi-a etalat modalitatile prin care se poate face interventia:
1. la laparascop
2. clasic.
am decis sa fac interventia la laparascop deoarece recuperarea este foarte usoara si nu mi-au facut decat 3 incizii micute in abdomen, si a 2-a zi am plecat acasa. toata manevra m-a costat 2100 ron all inclusiv.
MAREA DEZAMAGIRE a fost aceea ca dupa 3 zile a reaparut umflatura si eu m-am simtit tot mai rau, adica, dureri abdominale, cand urinam, cand ma ridicam din pat, cand stateam pe scaun, cand radeam sau numai daca voiam sa tusesc.
astazi suntem in 28.03.09, la 4 zile dupa operatie, aceeasi interventie dar clasic, la "cutit", iar eu ma simt tot mai bine, fara durerile expuse mai inainte. sincer, am mers la wc singur fara ajutorul nimanui chiar dimineata.
=
medicul mi-a spus ca s-ar fi deplasat plasa pe care au pus-o la prima interventie.

AM FACUT INTERVENTIA LA O CLINICA PRIVATA.

sfatul meu este sa nu mai astepti si sa mergi la medic.

MULTA SANATATE.
0
28-03-2009, ora 13:56
bebi0280
Nu este medic/terapeut
bebi0280
inca ceva:
in timpul ambelor interventii nu am simtit nimic; prima=anestezie generala, la laparscopic numai asa se face, iar a 2-a rahie si nu am simtit nimic.
mergi pe interventia clasica, si tot a 2-a zi am plecat acasa pe propriile picioare.
0
25-10-2010, ora 21:40
Mariusik01
Nu este medic/terapeut
Mariusik01
Buna seara! Am fost operat, de hernie inghinala, si mi s-a pus plasa. stiu k nu am voie efort, etc. dar fac fotbal de performanta, cam cand o sa mai pot reveni pe teren? va rog, dak stiti sigur. multumesc frumos! o seara placuta!
0
18-06-2011, ora 15:17
tribalystas
Nu este medic/terapeut
tribalystas
Buna ziua!
Prietenul meu are hernie inghinala. Puteti sa-mi spuneti cat dureaza recuperarea dupa operatie? Munca lui este destul de solicitanta fizic si daca s-ar opera si ar sta mult in concediu medical, risca sa-si piarda slujba. De asta as avea nevoie de un sfat: ce riscuri pot aparea daca se opereaza si isi reia munca si ce riscuri ar avea daca nu se opereaza si continua asa pana o sa se poata?
0
29-07-2011, ora 15:35
spionu
Nu este medic/terapeut
spionu
Doare cand te trezesti din operatia de hernie.si cat trebie sa stai in spital pentru aceasta operatie.Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: