Herpes zoster oftalmic

23-02-2007
Adina 13
Nu este medic/terapeut
Adina 13
In luna septembrie 2006 am fost diagnosticata cu Herpes Zoster oftalmic. Dupa tratament, leziunile s-au vindecat. Am ramas cu o nevralgie postherpetica, iar vederea la distanta mi s-a diminuat rapid. Diminuarea vederii poate fi in legatura cu boala sau este numai o consecinta a varstei (am 70 de ani) ?
4 comentarii
0
23-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este bine sa va vada si un oftalmolog si un neurolog!
0
29-04-2007, ora 00:00
Adina 13
Nu este medic/terapeut
Adina 13
Multumesc tuturor. Am facut un control oftalmologic si neurologic la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, ochiul este in regula, dar trebuie sa am rabdare pana se vindeca nervul. Simptomele se diminueaza incet, dar sigur. Iau vitamine din grupa B si in continuare Lyrica 75 mg. - 1cp./zi.
0
02-08-2008, ora 00:00
Adina 13
Nu este medic/terapeut
Adina 13
Sunt aproape 2 ani de cand persista nevralgia postherpetica !!! Intensitatea a mai scazut, dar sunt zile in care devine mai activa. Iau in continuare Lyrica 75 mg - 1cp/zi si am o solutie uleioasa din plante - Neuragen - din Canada, cu care ma ung pe frunte si mai ajuta...
Oare cat o sa mai dureze pana trece complet ? Am citit pe Internet ca in unele cazuri trece dupa...5 ani, alteori poate dura toata viata. Desi ochiul propriu-zis nu e afectat (control oftalmologic la 3 luni), ma supara durerea din spatele ochiului si cateodata se irita si ochiul, e putin rosu, ma ustura, iar cearcanul de sub ochi e mai accentuat decat la celalalt ochi. Utilizez Corneregel - gel oftalmic, cand ma supara. Mai stiti altceva ???
0
16-04-2011, ora 11:47
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Pentru calmarea episoadelor dureroase, poti folosi si un antiinflamtor nesteroidian cum este ibuprofenul de 200mg( Nurofen) -1 tb la nevoie; pentru a atenua senzatia de usturime, roseata, poti folosi si un lubrifiant cu acid hialuronic ( de exemplu, Afomill lubrifiant) -1 picatura in amandoi ochii, la nevoie; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Zona zoster oftalmica herpes zoster

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea împotriva herpes zoster pentru o bătrânețe sănătoasă
  •