hidrosandenita supurativa

08-05-2009
mihaimarius_3
Nu este medic/terapeut
mihaimarius_3
Tatal meu in varsta de 56 de ani a fost diagnosticat cu acesta boala. Prezinta aceste cosuri purulente in zona anala de aproximativ 20 de ani. In ultimii 5 ani a facut diverse tratamente cu antibiotice, starea lui s-a ameliorat, dar doar pe timpul tratamentului. A fost internat si in Iasi la Spitalul de boli infectioase, i s-a dat un tratament, dupa care medicii au spus ca este o boala veche si sa incerce cu antibiotice. Acest tratament nu a dat rezultate complete. Va rog sa ne raspundeti. Ce ar trebui sa facem. Operatia, avand in vedere gravitatea, este o solutie???? Va multumim!!!
4 comentarii
0
09-05-2009, ora 11:40
omidee
Nu este medic/terapeut
omidee
Operatia este o solutie.temporara, din pacate, in majoritatea cazurilor.Aceasta boala are un procent foarte ridicat de recidivitate.
0
09-05-2009, ora 20:23
mihaimarius_3
Nu este medic/terapeut
mihaimarius_3
SI CE-I DE FACUT ?MULTUMESC.
0
10-05-2009, ora 10:59
omidee
Nu este medic/terapeut
omidee
Intai ar trebui discutate toate posibilitatile.daca tatal tau e fumator-sa renunte la tigari/sau sa le reduca.sport si dieta in cazul in care e supraponderal.stresul e un factor foarte important in majoritatea cazurilor-daca e posibil, sa se reduca factorii de stres.lenjeria intima sa fie din fibre naturale(bumbac de ex.).pantalonii sa nu fie prea stransi pe corp/fund.
Acum despre operatie.poate fi efectuata in doua moduri.Indepartat tesutul afectat si lasata rana sa se vindece singura( adica rana va fi lasata deschisa--cu cel mai mare procent de reusita).sau dupa indepartarea tesutului se va aplica o mesa de piele de pe o portiune de piele neafectata(mai mari sanse de recidiva).
Daca boala nu e foarte avansata(nu sunt prea multe abcese), se poate interveni prin incizie('curatarea' fiecarui abces in parte).

Daca intelegi engleza ai aici un link:
http://www.asylumeclectica.com/asylum/malady/archives/acne.htm
ca sa-ti faci o idee despre cum poate arata aceasta afectiune in cazuri grave.

In orice caz...::orice metoda o va discuta Doctorul cu tatal tau, si impreuna vor decide ce e cel mai bine de facut.

Multa sanatate tatalui tau, omidee
0
10-05-2009, ora 14:06
mihaimarius_3
Nu este medic/terapeut
mihaimarius_3
multumesc mult pentru ajutor.multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.