Himen elastic? Poate afecta capacitatea de conceptie?

10-02-2017
adriana57
Nu este medic/terapeut
adriana57
Buna ziua.

Primul contact sexual l-am avut la o varsta tarzie, 29 de ani, cu sotul meu; a fost dureros, si nu mi-a curs sange. De fapt, din cauza durerii abia dupa mai multe incercari (in zile diferite) a reusit o penetrare completa. Acest lucru se intampla cu aproximativ un an in urma, si de atunci la fiecare penetrare resimt dureri de la inceputul actului sexual pana in momentul in care reuseste sa introduca complet penisul in vagin. Atunci facem o pauza de cateva zeci de secunde, penisul sotului ramanand in interior, pentru a-mi reveni oarecum, dupa care continuam actul sexual fara probleme. Dupa ce mi-am inceput viata sexuala am observat ca fluxul menstrual este mai abundent decat pana atunci, ceea ce m-a facut sa presupun ca s-a rupt himenul desi nu a fost nicio sangerare care sa 'ateste' acest lucru. Eu si sotul ne straduim sa facem bebe, insa, desi avem contact sexual destul de des si in perioadele mele fertile nu am reusit pana acum. Recent mi-a 'cazut sub ochi' un articol despre himenul elastic, in care se scria ca femeile care au trecut prin experiente asemanatoare cu ale mele, au fost diagnosticate cu 'himen elastic'. Ma intreb daca este posibil sa fiu in aceeasi situatie, si daca da, acest himen poate reduce sansele de a ramane insarcinata? Mi-am mai oferit o luna de incercari de a ramane insarcinata, si apoi o sa merg la medic. Insa acum, mi-e teama oarecum de 'diagnostic' si de metoda de indepartare a himenului care presupune anestezie locala, despre care nici nu vreau sa imi imaginez cat de dureroasa este.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
5 comentarii
0
10-02-2017, ora 18:00
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, teoretic, pana la varsta de 29 de ani ar fi trebuit sa treceti pe la medicul ginecologic, iar acesta ar fi trebuit sa constate daca este ceva neinregula.
In cazul unei himem elastic nu ar trebui sa existe dureri la atat timp dupa primul act sexual.
Ma intreb daca nu exista alte cauze pentru aceste dureri; poate ca teama de actul sexual era mai devreme acolo...sau, daca debutul sexual nu a fost atat de dureros incat a produs o trauma...avand ca rezultat instalarea unei frici de actul sexul; aceasta poate cauza dificultati in relaxare si pregatire pentru actul sexual, ce duce la dureri si neplacere.
In orice caz, recomandarea mea este sa nu mai prelungiti chinul si sa mergeti la control ginecologic. Asa se va stabili daca exista o cauza organica sau de alta natura. In functie de asta vi se vor recomanda si solutiile.
Teama fata de anestezie pare legata de o teama de orice se intampla "acolo jos". Cum credeti ca o anestezie ar putea durea mai rau decat doare deja, in timpul actului sexual?!
In orice caz, daca se va ajunge pana la o interventie chirurgicala va informez ca procedura este urmatoarea: exista creme anesteziante locale, care permit interventii usoare. Sau, daca teama este prea mare, se utilizeaza crema mentionata pentru a se amorti zona ca sa se faca injectia cu anestezie...si apoi se incizeaza himenul.
Totul este in realitate mult mai simplu decat pare...
0
10-02-2017, ora 18:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Problema poate fi și medicală și psihologică.
Dacă medicul specialist(ginecolog) constată că nu-i o problemă medicală, atunci mergeți la un psiholog, pentru că s-ar putea ca de la primele contacte dureroase să vă fi instalat o anxietate, o teamă de actul sexual, care să vă creeze probleme.
Apoi, nu cumva soțul nu vă pregătește suficient pentru un contact sexual? Preludiul este o etapă esențială în procesul de desfășurare a actului sexual, fără el o femeie nu obține nivelul de excitare dorit pentru a-și pregăti mintea și corpul pentru o activitate sexuală. În timpul preludiului are loc lubrifierea necesară penetrării, astfel încât actul sexual să nu fie dureros.
Informații despre preludiu găsiți pe toate site-urile medicale, inclusiv pe romedic. Despre sexualitate există multe materiale, poate v-ar ajuta să și citiți ca să vă puteți informa, pentru că s-ar putea să nu fi avut acces la anumite informații, mai ales că la noi nu prea s-a făcut educație sexuală.
Himenul elastic nu reduce șansele de-a rămâne însărcinată, și nici nu ar putea fi cauza durerii după atâta timp. Medicul poate decide dacă unul dintre parteneri poate avea o problemă în conceperea unui copil, iar dacă se excude o problemă medicală, mergeți la psiholog.
0
11-02-2017, ora 20:58
adriana57
Nu este medic/terapeut
adriana57
Va multumesc frumos pentru raspuns!

Fara intentia de a va supara, m-as bucura daca as primi un raspuns si de la un medic ginecolog sau de la o persoana care chiar a trecut printr-o situatie asemanatoare. :)

Seara buna in continuare.
0
16-02-2017, ora 22:42
s_cris_89
Nu este medic/terapeut
s_cris_89
@adriana57

Eu consider ca sfaturile domnilor doctori au fost mai mult decat utile si nici un medic ginecolog n-o sa poata sa-ti spuna mai multe 'de la distanta'.
Dar uite, eu de ex ca posesoare de himen elastic (confirmat de ginecolog) iti spun ca acesta nu doare. Un mic disconfort la primele acte exista pt oricine, dar nu se poate compara cu experientele altor fete carora li rupe himenul si sangele le curge siroaie. Daca nu exista cauze medicale, psihologice si te lubrifiezi cum trebuie, actul sexual ar trebui sa decurga fara probleme. De aceea e necesara o vizita la medicul ginecolog care sa excluda eventualele anomalii.

De asemenea, as vrea sa clarificam unele neintelegeri din ce ai scris si anume:
- "Dupa ce mi-am inceput viata sexuala am observat ca fluxul menstrual este mai abundent decat pana atunci, ceea ce m-a facut sa presupun ca s-a rupt himenul desi nu a fost nicio sangerare care sa 'ateste' acest lucru" - fluxul mentrual mai abundent nu are lagatura cu ruperea himenului ci cu modificarile hormonale care au loc dupa inceperea vietii sexuale. In cazul meu, abundenta lor a scazut, la fel ca in alte cazuri, la tine a crescut, cert e ca majoritatea se confrunta cu o modificare a fluxului mentrual. Daca avea loc ruperea himenului cu sangerare, aceasta ar fi fost sesizabila chiar in momentul acela, nu astepta sa curga impreuna cu prima/primele menstruatii de dupa inceperea vietii sexuale. Sper ca m-am facut inteleasa.
- apoi te-ai intrebat daca tipul de himen elastic ar putea impiedica conceptia. Nu vad cum, din moment ce ai spus ca penisul sotului tau a trecut de himen si a fost introdus complet. Cu alte cuvinte, himenul in niciun moment nu a stat in calea spermatozoizilor catre ovul. Intr-adevar, cunosc un caz in care ea a trebuit sa faca himenotomie pt ca el nu reusea s-o penetreze, situatie in care himenul chiar statea in calea conceptiei, dar acolo el avea o semi-erectie iar ea un himen mai 'incapatanat' (rigid), ori la tine din cate ai zis, chiar nu e cazul.
Deci, in speranta ca te-am ajutat un pic in lamurirea unor aspecte, iti doresc sanatate si implinirea dorintei de a concepe un bebelus sanatos.
0
20-02-2017, ora 15:18
oneask
Nu este medic/terapeut
oneask
Salut,
Greu de crezut ca problemele pe care le ai tu se datoreaza himenului elastic.
Iti recomand sa abandonezi ideea de a face sex pentru a ramane insarcinata si adopti ideea de a face dragoste, durerile de la inceput sunt probabil o problema de lubrifiere. Un preludiu mai lung si mai consistent e de ajutor.
Modificarea menstruatiei are legatura cu modificarile hormonale.
Daca nu ramai insarcinata nu esti neaparat tu de vina, amandoi trebuie sa contactati un medic si sa faceti niste analize.
Nu interveni chirurgical pentru a indeparta himenul, o sa va para rau dupa aceea, si tie si sotului!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea sexuală după naștere - ce spun studiile
  •