Hipertensiune care apare brusc

18-06-2018
Constantin1973
Nu este medic/terapeut
Constantin1973
Buna ziua.
In martie anul acesta am suferit un epistaxis cam urat, incheiat cu urgenta la ORL si tampon hemoblocant in nara. Tensiune 17/10. Au urmat control cardiologic (ecografie cardiaca, ekg de efort) si control endocrinologic. Din punct de vedere cardiac totul ok. Analizele de sange au iesit normal (inclusiv metanefrinele si indicatorii de tumoare la suprarenala) inafara de aldosteron - 44 si renine plasmatice directe (133). Am efectuat prin urmare un doppler de artere renale care a iesit bine. Am primit ca tratament Noliprel si Nebilet (am si o tahicardie sinusala). Problema este ca de atunci, la anumite intervale de timp, 1 saptamana sau doua, din senin fac pusee de tensiune de 19/11 pana la 20 care dispar gradual in timp chiar daca iau Captopril sublingual, sau nu. Puseele nu sunt insotite de dureri de cap sau ameteli ci doar de senzatia de neliniste care ma cuprinde, stiind ce inseamna un puseu hipertensiv. Medicul cardiolog care m-a consultat a spus ca nu sunt probleme in sensul asta si sa urmez tratamentul cu Noliprel prescris. O perioada de vreo doua saptamani nu am mai avut si chiar ma linistisem. Apoi puseele au reaparut si ma gandesc mereu la urmatorul care ar putea aparea ceea ce imi creeaza o stare de neliniste.
V-as fi recunoscator daca mi-ati putea spune si parerea dvs.
Va multumesc.
1 comentarii
0
01-07-2018, ora 01:06
Dianara
Nu este medic/terapeut
Dianara
Cam asa ceva a patit si socrul meu, dar se pare ca s-a refacut un pic. A stat internat vreo trei spatamani si luasera tratament de Noliprel si Nebilet. Cred ca l-a ajuta. Mai tarziu sotul meu i-a cumpărat --------* si se pare ca e in regula.

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici