hipertensiune cred... in ultima perioada stau cam prost cu stresul

05-12-2008
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
am 21 de ani, 1, 56 m si 45 kg... si in ultima perioada stau cam prost cu stress-ul... in ultimele 4 zile am dormit cate 3 ore pe noapte... ziua am examene... fac o facultate f grea. de cateva zile insa, au inceput problemele.. simt pulsatiile sangelui in mai toate arterele corpului, respir greu, si ma inteapa si chiar ma ustura inima in timpul respiratiei.. imi tremura mainile, transpir f mult, sunt slabita, si de 2 zile am o artera hipertensiva.. adik.. pe fatza, a inceput ieri sa mi se zbata artera de pe tampla.. azi a coborat hiperactivitatea ei pana la obraz.. si in seara asta inca din dreptul nasului..si un pic spre gura.. daca cineva se uita la fatza mea, poate observa cum mi se misca. ce pot face...in toate priviintele, dar mai ales in cea a arterei de pe fatza? k e cam enervanta problema.. si sanse sa ma odihnesc/dorm pana pe 20 decembrie cand termin examenele nu prea am... multumesc anticipat.
6 comentarii
0
07-12-2008, ora 07:53
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu te-ai exprimat bine, ca stai prost cu stress-ul, tu stai chiar foarte bine cu stress-ul, il ai din belsug.Mai lasa, draga, examenele, ce daca vei lua un sase sau un sapte, nu va pica cerul peste facultate.Si stii ca mai e si vorba aia, ca nu se ingrasa porcul in ajun.Trebuie citit zilnic doua- trei ore.La 45 kg si doar 3 ore dormite pe noapte, nu stiu ce rezultate vei avea, lasa stress-ul, alimenteaza-te, odihneste-te, mai si invata, dar fa totul cu cap, rational si inteligent, nu exagera si nu depasi limitele cu numic in viata caci nici nu stii cand acel mic vas plesneste si ramai repetenta pe viata la capitolul "arta de a trai".Deci sfatul meu este ca o zi sa intrerupi invatatul, ia un calmant si odihneste-te.Numai bine!
0
09-12-2008, ora 11:14
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
fac facultatea de medicina generala, si.. 2-3 ore de citit pe zi nu sunt de ajuns :) mai ales k de cele mai multe ori sunt plecata de acasa de la 8 dim la 8 seara. asta la cursuri, plus ca mai si trebuie sa invat. nu am cand sa ma odihnesc, cum sa mananc rational... si apropo.. invat in ritmul asta ca sa trec macar examenele, nu ca sa iau 6-7, ceea ce e nota mare.. mi-am mai revenit un pic, am mai dormit, dar tot obosita ma simt.. artera aceea o simt doar uneori.. si calmant.. nu imi da nimeni fara prescriere medicala.
0
10-12-2008, ora 20:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Medicina e o facultate grea si lunga.Sedocalm se da fara prescriptie medicala.Ai grija de tine si numai bine!
0
18-12-2008, ora 20:20
MonaMD
Identitate neconfirmată
MonaMD
Draga Andra, daca faci medicina (felicitari), ar trebui sa stii ca diagnosticul de HTA se pune pe baza valorilor mari ale tensiunii arteriale. Ori tu nu ai precizat daca ti-a masurat cineva tensiunea. Mergi mai bine la medicul de familie si lasa stressul. Simptomatologia ta e destul de polimorfa si un diagnostic nu poate fi pus fara sa te vada un specialist. Si nu te apuca sa iei calmante fara sfatul medicului. Dormi mai mult, nu bea cafea, alimenteaza-te si.mult succes!
0
18-12-2008, ora 21:06
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
eu sunt din tulcea, si fac facultatea la constanta.. deci, nu am cum sa ajung la medicul de familie :) si observ ca si d-voastra ati facut/faceti medicina, deci stiti cum e cu noptile nedormite... in vacanta imi voi lua tensiunea, calmante nu am k stiu k am probl cu inima, am reumatism miocardic si sunt tahicardica... aseara am masurat si aveam 117 batai/minut.. deci, nu stau prea bine. macar am luat vacanta acum, si sper sa ma mai linistesc.. desi azi am aflat k am un deces in familie.. problemele continua sa vina.
0
18-12-2008, ora 22:31
MonaMD
Identitate neconfirmată
MonaMD
Imi pare rau pentru problemele tale, dar.oricat de greu ar fi, trebuie sa ai grija de sanatatea ta. Un medic bolnav nu-i poate ajuta pe cei din jur, nu? Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertensiunea la vârsta adultă poate accelera declinul cognitiv la bătrânețe
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  • Stresul și sistemul imunitar
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  •