hipocalcemie

12-11-2017
marcela c
Nu este medic/terapeut
marcela c
Buna ziua, cer un sfat, o parere din partea uni specialist in legatura cu calciul foarte scazut alaturi de vit D3. De doi ani si ceva ma confrunt lunu de lunca cu calciul scazut oricate suplimente alimentare as lua si oricat de sanatos as manca, totul in zadar. La menstruatie imi scade calciul drastic ma confrunt cu stari de lesin de doua ori am lesinat din aceasta cauza nustiu ce sa mai fac, singurul caciu pe care nu l amincercat inca este cel injectabil in rest toate am incerca.
3 comentarii
0
15-11-2017, ora 16:14
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Daca nu ati facut pana in prezent, incercati si o evaluare a functiei paratiroidelor și tiroidei. Parathormonul are rolul de a mentine echilibrul fosfocalcic in organism, la fel si calcitonina secretata de tiroida este influentata si influenteaza la randul ei concentratiile serice ale calciului.

Un consult endocrinologic ar fi util in acest sens. Identificarea cauzei si tratarea ei trebuie urmarita. Dupa cum ati observat si dvs. terapia simptomatica nu a fost eficienta pana in prezent.

Multa sanatate va doresc! Sper sa va fie util raspunsul si sa ne tineti la curent cu evolutia starii dvs.

Cu stima,
Mihaela Acasandrei,
Nutritionist-dietetician
0
16-11-2017, ora 14:15
marcela c
Nu este medic/terapeut
marcela c
Buna ziua, multumesc mult pt rasp d.na dr. O intrebare inca as avea, cum se numesc analizele mai sus mentionate, sa stiu ce sa cer când merg la laborator, cu siguranta le voi face numai sa le stiu denumirea la toate, multumesc.
0
17-11-2017, ora 11:07
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua din nou,

Recomandarea mea este sa va adresati unui medic endocrinolog care sa va consulte, iar in urma unei anamneze complete si a examenului clinic, sa prescrie aceste analize pentru evaluarea functiei tiroidei si a paratiroidelor (determinari ale hormonilor - parathormon, calcitonina etc. secretati de glandele endocrine care va intereseaza). Nu este competenta mea sa sugerez analize, ci sa va indrum catre un consult de specialitate. Medicul specialist va va ajuta ulterior cu interpretarea rezultatelor si initierea unui tratament daca probleme vor fi gasite la acest nivel sau va vor indruma catre alt specialist.

Secretia hormonilor prezinta anumite variatii in functie de momentul zilei, suplimentele pe care le luati, iar medicul endocrinolog va sti cel mai bine sa va spuna care trebuie sa fie conduita dvs. inainte de a efectua analizele pentru a nu influenta rezultatele lor si sa ia in calcul variatiile fiziologice ale acestor determinari.

Indrumarea unui specialist este esentiala atat pentru identificarea cauzei, cat si pentru tratarea ei.

Multa sanatate!

Cu stima,
Mihaela Acasandrei,
Nutritionist-dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Calciu scăzut în sânge - de ce și cum se manifestă
  •