Hipotiroidie cu mixedem in urma tratamentului cu iod radioactiv

12-09-2016
Otilia 1958
Nu este medic/terapeut
Otilia 1958
Buna seara ! Sunt in situatia cand nu stiu ce trebuie sa mai fac si de aceea va cer ajutorul.Situatia mea este urmatoarea: in octombrie 2013 am facut un infact miocardic cu montare de stend , in iulie 2014 am facut tratament ciu iod radioactiv ptr ca aveam un nodul cald de 2, 8cm, care ar fi putut duce la cancer(cel putin asa mi s-a explicat la Parhon ).In ianuarie 2015 am avut o crestere brusca a TSH-ului ajungand la 66, atunci a inceput sa mi se administreze eutirox din poze mici pana s-a ajuns la doxa de 62, 5 trei zile pe saptamana si 50 mg, patru zile .Pana la aceasta doza am reusit sa ajung cu TSH-UL la valoarea de 11-12, apoi in vara asta am avut o crestere de pana la 28, 95, creandu-mi niste stari f mari de disconfort si de rau general, cu anixietate, transpiratii, dureri in piept, insomnii.Am consultat alt medic endocrinolog si mi-a spus in urma ecografului ca glanda este f atrofiata (a ramas numai un ciot) si mi-a recomandat tratament cu eutirox 75 de mg si tironorm forte.Am inceput tratamentul de 10 zile, dar acum imi este teama ca nu imi rezista inima la acest tratament si apoi nu stiu daca este bine sa iau si tironorm ptr ca am citit ca este recomandat ptr hipertiroidie, ceea ce nu este cazul meu.
Astept cu nerabdare un raspuns si o parere !
4 comentarii
0
12-09-2016, ora 22:36
Otilia 1958
Nu este medic/terapeut
Otilia 1958
Revin cu inca o intrebare...daca poate sa imi recomnde cineva un medic endocrinolog in care sa pot avea incredere deplina si sa imi dea un tratament adecvat si mai ales sa imi analizeze toate problemele de sanatate care sunt interdependente unele de altele.
Va multumesc, anticipat !
0
13-09-2016, ora 10:37
Dr. Danciu Cristina
Endocrinologie, Cluj Napoca
Dr. Danciu Cristina
Buna ziua,

In urma tratamentului cu iod radioactiv glanda tiroida se atrofiaza, nu mai secreta o cantitate adecvata de hormoni tiroidieni si apare hipotiroidismul.
Avand in vedere valoarea TSH-ului dar si afectiunea cardiaca se recomanda cresterea progresiva a dozei de euthyrox. Daca in urma tratamentului cu euthyrox 75 ug nu ati avut palpitatii si dureri precordiale puteti sa continuati cu aceasta doza. Peste 6 saptamani se recomanda repetarea TSH-ului in functie de care se regleaza doza in continuare.
Tratamentul cu tironorm nu este necesar.

Cu stima,
Dr. Danciu Cristina, medic specialist endocrinolog
0
03-11-2016, ora 11:08
Otilia 1958
Nu este medic/terapeut
Otilia 1958
Multumesc mult, pentru raspuns ! Intradevar au trecut 2 luni de la debutul tratamentului cu eutirox(doza -75mg)si ma simt mult mai bine, TSH-ul a scazut la jumatate si dl.doctor, chiar a inceput progresiv sa imi mareasca doza.Sper sa fie bine.sunt mult mai optimista !
0
23-04-2017, ora 18:17
anisi
Nu este medic/terapeut
anisi
Buna ziua. Am hipertiroidie. Am primit recomandare cu thyrozol 5 mg. Am si aslo putin mărit 292. Intrebarare as putea urma tratamentul si sa fac in acelasi timp si moldamin? Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu hipotiroidism
  • Hipotiroidismul și autoimunitatea tiroidiană pot crește riscul de infertilitate feminină
  • Probleme tiroidiene au fost asociate riscului crescut de demență
  • Insuficiența tiroidiană
  • Cercetările indică o relație de cauzalitate între microbiomul intestinal și hipotiroidism
  •