homeopatii au terminat medicina?

21-01-2010
mirelaaprilie
Nu este medic/terapeut
mirelaaprilie
adica chiar au facut medicina si exista specializarea homeopatie sau ce fel de facultate au facut? pt ca am fost la un medic homeopat- ii scria clar medic pe usa...dr. etc. dar dupa cum vorbea... si tanti leana de vizavi de la tara stia mai multe... eh oricum nu am incredere deloc in acest domn.
2 comentarii
0
21-01-2010, ora 22:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
În ţara noastră, pentru a practica homeopatia, diploma de doctor medic este o precondiţie (nu este în toate ţările aşa). Teoretic, pentru a practica homeopatia, diploma de medic şi dreptul de liberă practică sunt suficiente. Dar, ca să scrii pe cabinet şi pe antete "homeopatie", este necesar să fii absolvent al unui curs şi să treci un examen de competenţă (numit uneori şi "supraspecializare"). E normal, deoarece facultatea este săracă în a oferi chiar şi informaţii despre homeopatie, nemaivorbind de pregătire. În facultate se face orice altceva, se vorbeşte despre cum e craniul la şerpi, despre o mie de alte lucruri inutile medicilor, dar mai puţin despre arta vindecării care e homeopatia.

Pe de altă parte, homeopaţii aderă la cu totul alte reguli decât alţi medici şi de aici, poate, impresia de tanti leana. Veţi înţelege imediat dintr-un exemplu: dacă sunt medic "normal", adică internist, chirurg, medic de familie sau ginecolog şi îmi spuneţi la cabinet că "vă junghe ficatu ", am să scriu în fişă ori în foaia de observaţie: "dureri lancinante în hipocondrul drept", fiindcă ar fi o ruşine să nu am un limbaj academic şi cât mai sforăitor, astfel încât bolnavul să nu priceapă o iotă, dar să-i imprim ideea ce mare doctor sunt. În schimb, dacă sunt homeopat, eu chiar aşa am să notez în fişă: "zice că îl înţeapă ficatul". A consemna exact cuvintele pacientului are mare importanţă în practica noastră.
0
22-01-2010, ora 14:06
mirelaaprilie
Nu este medic/terapeut
mirelaaprilie
multumesc mult pentru explicatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.