hpv, purtator sanatos?!

19-02-2007
mi_lene
Nu este medic/terapeut
mi_lene
ciudat..prietenul meu i-au iesit niste condiloame pe penis. La controlul dermato veneric i s-a recomandat sa le extermine cu laserul. eu(si acum vine partea care ma nelinisteste), mi-am facut un set de analize (secretie vaginala, papanicolau, colposcopie) pt a determina eventula mea infestare cu pacatosul virus, insa toate investigatiile au iesit ok, nu au ridicat nici un semn de intrebare..este normal? ce as putea face? pot fi purtator sanatos? cum ma pot proteja?
148 comentarii 12 3 4 5 Înainte ›
0
19-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Teoretic poti fi infectata, insa analizele pe care le-ai efectuat nu evidentiaza virusul! Din pacate nici alte analize uzuale nu-ti pot recomanda! Ce-ti ramane de facut este un examen periodic (la una doua luni) la medicul ginecolog, pentru depistarea unor eventuale condiloame, precum si protectia prin prezervativ pana ai siguranta ca prietenul tau este sanatos.
0
19-02-2007, ora 00:00
nikita_20
Nu este medic/terapeut
nikita_20
Acum am ajuns de la ginecolog, am fost diagnosticata cu vegetatii venerice, insa am numai langa anus.Nu sunt foarte mari ci cat jumatate de unghie sa zic asa. Mi-a prescris tratament 14 zile cu aciclovir si apoi sa mi le extermine cu laser. Insa inainte cu cateva zile de operatia cu laser pentru vegetatii, o sa mi se faca tot laser pt o rana d p uter din urma infectiei cu trichomonas si gardnerella. Dilema mea este urmatoare: doua operatii cu laser in interval de doua zile nu sunt periculoase? In plus, am auzit k pentru condiloame este f buna podofilina si condilina. Nu as putea sa le extermin (fiindca nu sunt foarte mari) cu podofilina in loc de laser?
Nu am prea mare incredere in medicul la care am fost, nici macar nu mi-a zis de partener. Stiu ca are si el, i-a prescris si lui. Dar nu e necesar sa-si faca intai analizele inainte de a incepe tartamentul? Acum, dupa tratament si dupa ce scap de negi, mai este necesar sa ne mai protejam? Va rog raspundeti-mi ca nu as vrea sa fac laser, stiu ca nu este atat de benefic pt organism.
0
20-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Acyclovirul nu prea are eficienta in condiloamele acuminate. Utilizarea podofilinei sau a podofilotoxinei (Condylin) este recomandabila atunci cand vegetatiile se afla pe mucoase sau semimucoase. Cand se afla pe piele se recomanda excizia lor fie cu electrocauterul, fie cu laserul. Excizia prin laser nu este mai nociva sau mai putin nociva decat cea prin electrocauter! In fond LASER-ul este o lumina amplificata, care produce o arsura la locul de aplicare, in acelasi mod in care se produce si arsura electrica. In concluzie nu este periculos pentru organism sa faci doua interventii cu laserul! Daca partenerul are si el vegetatii este obligatoriu sa se trateze si el! Protectia cu prezervativul este necesara 2-3 luni dupa tratament, deoarece pot exista vegetatii invizibile in momentul tratamentului care ulterior sa se manifeste.
Cat despre increderea in medic... nu este recomandabil sa apelezi la un medic in care nu ai incredere! Cel putin jumatate din succesul unei terapii se bazeaza pe increderea pe care pacientul o are in cel care ii administreaza tratamentul! (A se vedea succesul "vindecatorilor").
0
20-02-2007, ora 00:00
nikita_20
Nu este medic/terapeut
nikita_20
Va multumesc pentru raspuns !
Am inteles in legatura cu laserul. Insa vreau totusi sa va mai intreb ceva: mi-a adus prietenul meu Condylin si m-am dat pe vegetatii (pe prospect scrie sa ma dau numai 3 zile pe saptamana). Cum v-am spus si mai sus, vegetatiile au aparut doar langa anus. Daca dupa 3 zile de tratament cu Condylin, vegetatiile dispar, mai este necesara interventia cu laser?Eu oricum iau si aciclovir 14 zile si cum mi-a spus si medicul, mai "omoara" un pic virusul. Dar daca vegetatiile dispar dupa Condylin, ar tb sa mai merg la laser?
Am vazut pe un topic de pe acest site ca dvs aveti cabinet in Iasi (asta daca nu am inteles gresit). Eu locuiesc tot in Iasi, si dupa tratament as dori sa fac un consult mai amanuntit sa ma asigur ca totul este in regula. Ati putea sa ma programati dvs la un consult?
Va multumesc mult inca o data si sper sa ma ajutati in continuare !
0
20-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Teoretic, daca vegetatiile dispar dupa Condylin, nu mai trebuie sa le ardeti! Problema este daca ele recidiveaza. Oricum, pentru un consult dermatologic va stau la dispozitie cu placere. Am datele de contact pe forum sau puteti apela la 0232 246226 pentru o pragramare.
0
21-02-2007, ora 00:00
mi_lene
Nu este medic/terapeut
mi_lene
Cum as putea stii daca prietenul este tratat? Exista un tratament care sa ma protejeze in continuare de posibila infectare cu hpv? Mi s-a recomandat de curand sa imi fac un test de hpv high risk (destul de costisitor), insa as vrea sa stiu ce ar putea evidentia acesta? Imi va arata dc am?! Eu ma gandesc ca testul ar putea iesi negativ, si a doua zi dupa acesta eu sa contact virusul..si sa fiu infestata..astfel testul nu mi-ar oferi mari satisfactii...gresesc gandind astfel? Va rog mult sa imi raspundeti acestor intrebari...
0
21-02-2007, ora 00:00
mi_lene
Nu este medic/terapeut
mi_lene
Cum as putea stii daca prietenul este tratat? Exista un tratament care sa ma protejeze in continuare de posibila infectare cu hpv? Mi s-a recomandat de curand sa imi fac un test de hpv high risk (destul de costisitor), insa as vrea sa stiu ce ar putea evidentia acesta? Imi va arata dc am?! Eu ma gandesc ca testul ar putea iesi negativ, si a doua zi dupa acesta eu sa contact virusul..si sa fiu infestata..astfel testul nu mi-ar oferi mari satisfactii...gresesc gandind astfel? Va rog mult sa imi raspundeti acestor intrebari...
0
21-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Asa cum am spus mai sus, dupa tratament este necesara o perioada de urmarire de cateva luni, pentru a vedea daca nu se dezvolta noi leziuni. Protectia cea mai buna ramane tot prezervativul!
0
02-03-2007, ora 00:00
INeedAnswers
Nu este medic/terapeut
INeedAnswers
Am o MARE nelamurire. Din pacate nu am gasit pe nicaieri un raspuns. Am facut in aceeasi zi un test Papanicolau si o lama. In cazul lamei, rezultatul a fost Candida. Am citit ca din aceasta cauza, rezultatul Papanicolau nu va fi cel corect... dar intrebarea mea este: eu nu manifest nici o leziune la nivel genital, anal, nicaieri, nu am nici un fel de dureri la contactul sexual si... ma intrebam, daca nu exista nice o evidenta vizibila pe corpul meu a existentei HPV exista vreo posibilitate ca testul Papanicolau sa confirme existenta acestui virus in organism?
0
03-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Testul Papanicolau nu evidentiaza virusul HPV.
Candida prezenta la examenul pe lama al secretiei vaginale poate fi normala, deoarece ea este un saprofit vaginal, adica o levura care traieste in mod normal intravaginal. Daca prezenta ei pe lama se asociaza si cu simptome clinice caracteristice, atunci ea trebuie tratata. Daca nu, nu!
0
03-03-2007, ora 00:00
INeedAnswers
Nu este medic/terapeut
INeedAnswers
Multumesc mult pentru raspuns. Imi imaginez cat de puerila a parut intrebarea dar habar nu am la ce sa ma astept de la acest Papanicolau, este primul pe care il fac. Concluzia este ca el imi va spune sau nu daca exista unele schimbari la nivelul celulelor dar nu va pune punctul pe I, nu va fi si un indicator al cauzei.
0
03-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Cam asa ceva.
0
29-03-2007, ora 00:00
Brunhilda
Nu este medic/terapeut
Brunhilda
Doamna Midorin42, cu riscul de a repeta ce au scris colegele de forum, am si eu o intrebare: la colposcopie s-au vazut niste excrescente mici si roz, dupa care mi-a fost recomandat un test HPV high risk, care a iesit negativ. Mi s-a spus apoi sa-mi cauterizez negii. In final, eu am Papiloma sau doar niste negi fara pericol de a fi cancerigeni? De cele mai multe ori medicii sunt vagi in raspunsuri, iar noi, pacientele-timorate...Va multumesc anticipat pentru raspuns.
0
29-03-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Fa click pe midorin42 si vei vedea ca nu sunt deloc "doamna"!
Nu stiu ce a vazut la colposcopie medicul care te-a examinat, insa este posibil sa fi confundat vegetatiile veneriene cu niste pliuri ale peretelui vaginal. Eu cred ca ar trebui sa te examineze si alt medic!
0
25-11-2007, ora 00:00
anamaria21
Nu este medic/terapeut
anamaria21
buna midorin.am si eu o intrebare.sunt tare nelinistita de cand am aflat ca foarte multe persoane sunt purtatoare ale virusului hpv.desi nu am nici o simptoma, nici eu si nici prietenul meu, totusi sunt tare inspaimantata ca as fi putut contacta si eu acest virus. tin sa precizez k iubitul meu este singurul baiat cu care m-am culcat, deci eu nu as fi putut cum sa am acest virus, insa el a mai avut si alte relatii protejate dupa spusele lui. Lucrand in cadrul armatei, a fost supus mai multor analize de sange, a fost si la medicul dermatolog si totul este in regula.suntem de 6 ani impreuna si in tot acest timp el nu a a avut absolut nimic, ma refer la vreo simptoma sau altceva. dupa parerea ta, care esti medic, crezi ca ar exista posibilitatea sa am virusul chiar daca am fost si la control la ginecolog de cateva ori, mi-a facut si testul papanicolau si totul a fost ok?m-am hotarat ca zilele astea sa merg iar la medic si sa cer setul de analize pentru a stii exact daca am sau nu ceva. stiu ca numai asa pot stii cu siguranta, dar inainte de a merge la medic as vrea sa aflu si parerea ta ca poate imi ridici putin moralul. desi nici macar nu stiu daca am sau nu ceva, sunt extrem de nelinistita, chiar plang in anumite momente.sunt foarte deprimata.ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai raspunde si mie cat de sincer poti.multumesc
0
25-11-2007, ora 00:00
anamaria21
Nu este medic/terapeut
anamaria21
Toti cei care aveti probleme dermatologice, respectiv alergii e bine sa stiti ca sunt determinate de un concurs de factori, care sunt strict legati de modul de viata: stres, alimentatie, oboseala, expunere la frig, consum excesiv de alcool, tutun, cafea, etc.
Incercati o detoxifiere a organismului cu regim alimentar strict si mese cat mai sanatoase. includeti in alimentatie usturoiul, patrunjelul si semintele crude de dovleac pentru parazitoze. un pic de sport va fi ceva in plus. SANATATE!
0
16-12-2007, ora 00:00
bellas
Nu este medic/terapeut
bellas
Buna ziua! Ma numesc Iulia, am 31 de ani si in urma cu 3 luni am fost diagnosticata k avand infectie cu hpv., tulpinile 18, 51, 59, 6, CP 106. Urmez tratament cu Condyline, Cervugid, iau Isoprinosine, Supradyne, Coenzima Q10 in ulei de catina, Echinacea, vitaminele A si E si, peste putin timp voi folosi Aldara. Medicul a descoperit o leziune pe co cu grad scazut, prezenta pe o mica portiune si mi-a recomandat rezectie cu ansa diatermica. Am mai consultat un medic care mi-a spus ca mai am o posibilitate, sa urmaresc evolutia, ca leziunea poate disparea in timp. Mentionez ca nu am copii si nu am facut nici o interventie chirurgicala pana acum. Va rog mult, raspundeti-mi la urmat. intrebari:
1. Exista vreun test care sa ateste prezenta hpv la barbati? Ei cum se trateaza? Partenerul meu e purtator sanatos si nu a primit tratament, iar eu am citit pe prospectul ovulelor Cervugid ca tb. sa ne tratam in acelasi timp;
2. Credeti ca e bine sa mai astept, sa urmaresc evolutia si sa aman rezectia cu ansa diatermica?
3. Ce altceva imi mai puteti recomanda?
0
18-12-2007, ora 00:00
bellas
Nu este medic/terapeut
bellas
Maria77.Mama are HER 2 pozitiv si urmeaza tratamentul cu Herceptin. Sa stii ca nu sunt efecte adverse chiar asa cum scrie in prospect, nu zic ca nu e posibil, dar e posibil totusi sa nu fie cazul.Daca mai vrei alte informatii astept sa ma cauti -
0
08-05-2008, ora 00:00
ana cezara
Nu este medic/terapeut
ana cezara
buna ziua. am si eu o problema. am fost diagnosticata cu hpv. colul nu este afectat. am 3 codiloame intrelabiile interne, aproape de intrarea in vagin. am facut tratament cu wartec dar nu a dat nici un rezultat. ce alte optiuni mai am? va multumesc anticipat.
0
24-07-2008, ora 00:00
ciupic
Nu este medic/terapeut
ciupic
buna ziua domnule doctor, v-am trimis citeva e-mailuri si astept raspuns de la dvs.cu stima.
0
24-07-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Imi pare rau, seherezada, dar am crezut ca sunt spamuri si le-am sters! Mai trimite-le o data.
0
24-07-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
ana cezara, cred ca mai bine le-ai cauteriza!
0
29-10-2008, ora 20:20
anon
Nu este medic/terapeut
anon
Negii genitali sunt cancerigeni???
0
01-11-2008, ora 20:20
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Unele tulpini din virusul HPV sunt implicate in cancerul de col uterin.
0
11-11-2008, ora 22:00
ralucel20
Nu este medic/terapeut
ralucel20
buna seara.as avea si eu nevoie de niste informatii(am programare la medicul meu ginecolog abea in doua saptamani si nu am rabdare pana atunci sunt foarte curioasa si ingrijorata totodata de rezultatul analizei mele la examenul bacteriologic-lama)as vrea sa am de asemenea in egala masura si o a doua parere din partea cuiva care are cunostinta de cauza.mi-a iesit asa: rare celule epiteliale izolate si grupate in placarde / relativ frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile /relativ frecventi bacili gram negativi cu aspect de enterobacterii /absenti lactobacili doederlein /frecvente hematii.si inca ceva daca infectia cu hpv 66- risc crescut imi poate influenta o viitoare sarcina si in ce fel?( la examenul papanicolau mi-a iesit foarte bine acum 6 luni urmeaza sa primesc raspusnul la un alt examen papanicolau facut recent).astept raspuns sper eu cat mai curand posibil...va multumesc anticipat
0
15-11-2008, ora 09:48
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Hematiile nu aveau ce cauta la examenul secretiei vaginale decat daca erati imediat dupa ciclu. In rest, nu sunt probleme!
0
15-11-2008, ora 14:02
bellas
Nu este medic/terapeut
bellas
Buna ziua.v-am adresat cateva intrebari mai sus, dar, din pacate, nu am primit nici un raspuns.voiam sa va anunt ca poimaine sunt programata sa fac o rezectie cu ansa diatermica( diagnostic:LSIL-un mozaic fin, "pe un col perfect-vedere cu ochiul liber"-cum spune dr), dupa un an de zile de chin, in care am incercat orice: aldara, immunoplex n, si o multime de imunostimulatori, spalaturi vaginale cu ceaiuri, etc.nu am inca copii si imi doresc din tot sufletul sa pot face, dupa ac. rezectie. Medicul a zis ca va face o rezectie extinsa, pe o supraf. de 1 cm in jurul canalului endocervival si pe o grosime de 3-4 mm. Sunt ingrijorata speriata, dar tb. sa scap de hpv18.cu Dumnezeu inainte!
0
16-11-2008, ora 09:14
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Nicoelena, nu ati primit raspuns de la mine deoarece problema dvs este de competenta ginecologica, iar eu sunt dermatolog.
0
12-12-2008, ora 01:11
Maria1285
Nu este medic/terapeut
Maria1285
Buna seara,
Ma numesc Maria m 23 de ani si in urma unui control de rutina mi-a iesit in urma testului Papa Nicolau ASC-UV.Am facut cloposcopia, biopsia si testul HPV.Biopsie buna si infectie cu HPV tulpina 51.Urmeaza sa fac cauterizarea.Intrebarea mea este in ce fel este afectat partenerul meu(specific ca suntem impreuna de 6 luni);si cum as putea depista de unde am aceasta infectie(care este perioada de incubatie).
Care este perioada de evolutie de la o leziune la cancer?Medicul meu mi-a spus ca tratament impotriva acestui virus nu exista dar am citit ca in conditiile in care organismul esta suficient de puternic va elimina virusul, este adevarat?
Sincer medicul meu imi spune mereu sa stau linistita ca se va rezolva dar sunt destul de speriata mai ales ca am citit pe forum ca leziunile pot aparea chiar daca ne tot tratam noi cu diverse minuni si se poate ajunge si la ERAD sau Conizatie ceea ce nu prea cred ca e de bine.
Va multumesc din tot sufletul!
0
12-12-2008, ora 01:23
Maria1285
Nu este medic/terapeut
Maria1285
rectificare ASC-US.mii de scuze sunt atat de ametita cu toate denumirile astea si procedurie ca nu mai stiu incotro s-o apuc.
Adaugă un comentariu / răspuns
148 comentarii 12 3 4 5 Înainte ›

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK