HPV - sfaturi

04-09-2007
carina
Nu este medic/terapeut
carina
Buna seara.
Iata intrebarile mele:
1. Am HPV18, manifestat prin condiloame in martie anul acesta(asa am aflat ca am). Eliminat condiloame de cca4 luni prin tratament cu Condyline, nu au aparut altele. In acest moment, sunt contagioasa sau nu?
2. Ce pot face pt a reda elasticitatea pielii in zona in care am aplicat tratamentul?Apar mereu fisuri in zona perianala, chiar si la inot.
Va multumesc. O seara placuta si multa sanatate!
362 comentarii 12 ..... 12 13 Înainte ›
0
06-09-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
1.Nu.
2. Repair lipobase intr-o singura aplicatie, seara, cateva saptamani, sau Bepanthene in 2 aplicatii zilnice pe aceeasi perioada.
0
12-12-2007, ora 00:00
fumnegru_1
Nu este medic/terapeut
fumnegru_1
esti o norocoasa felicitari ai scapat de hpv
0
13-11-2008, ora 00:39
melaniaaa
Nu este medic/terapeut
melaniaaa
Buna
Sa va povestesc pe scurt ce mi s-a intamplat mie.Acum 2 luni am fost la un control de rutina si am aflat ca am o rana pe col, in urma careia am facut hpv care mi-a iesit pozitiv.Imediat dp doctorul ma programat pt o interventie chirurgicala.Dp cate am inteles eu aceasta interventie consta in luarea unui strat subtire de pe col.
Acum st la 2 sapt dp operatie si dr m-a chemat la control dp 6 saptamani.Astept sa ma duc la control sa vad ce-mi sp.
Intrebarile mele st: am citit pe forum dar nu am vazut pe nimeni ca a facut o operatie, numai tratamente.a mai facut cineva asa ceva???st ffff curioasa, ce s-a intamplat dp?dc s-a "vindecat"?dc tr sa faca si partenerul un hpv????
Problema este ca la hpv mi-au iesit si tulpinile 16, 18, 33, 45 care am auzit ca st cele mai cancerigene.
Problema este ca eu am si imunitatea scazuta.In prezent fac un tratament homeopat si astept sa vad rezultatele referitor la imunitate.
MULTUMESC FRUMOS
0
02-12-2008, ora 16:53
Wynona
Nu este medic/terapeut
Wynona
Sunteti sigura 1000000% ca HPV se poate face si in gat?? Si eu am fost diagnosticata de curand cu HPV - condiloame, sunt la a 3-a sedinta de tratament si trebuie sa fac 10 sedinte, intre timp am luat zanocin si ovule, dar si un imunostimulator puternic. Problema la mine e ca sunt si pe col aceste condiloame. Doctorita a zis sa facem tratamentul mai intai, sa fac intre timp si genotiparea pentru a afla ce tulpini am, si dupa aceea mai vedem. Eu insa de doua luni tusesc in continuu, si tare ma intreb sa nu am si in gat (n-am facut in viata mea sex oral asa ca mi-e greu sa-mi iamginez ca as avea si acolo, dar daca tusea nu mai trece.). Ma rog, si pe mine m-a demoralizat psihic aflarea acestei vesti si pe fond de stres boala se poate agrava si imunitatea sa scada (daca mai are unde, ca si-asa la mine e terminata):((
Deci am rugamintea daca este cineva mai in masura sa ma lamureasca si pe mine daca exista HPV in gat.
Va multumesc
0
02-12-2008, ora 18:08
Wynona
Nu este medic/terapeut
Wynona
Ma scuzati, am vrut sa raspund pe alt forum, nu stiu ce s-a intamplat cum de a ajuns aici. Cu toate acestea v-as ruga daca ma lamureste si pe mine cineva cu condiloamele din gat. Exista asa ceva? Este diferenta intre papiloame si condiloame?
0
04-12-2008, ora 17:55
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Diferenta dintre papiloame si condiloame este numai topografica, condiloamele fiind situate genital si perianal, iar papiloamele in alte regiuni topografice, inclusiv laringeal.
Virusurile care produc papiloamele si condiloamele fac parte din aceeasi familie mare a PAPOVAVIRUSURILOR, familie ce include si HPV.
Referitor la tusea ta, ar fibine sa fii examinata de un medic internist sau pneumolog, respectiv de un ORL-ist.
0
05-12-2008, ora 14:26
Wynona
Nu este medic/terapeut
Wynona
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Momentan doamna dr. nu a pomenit nimic de papiloame, a zis doar de condiloame, si mi-a spus ca acestea nu se pot face in gat. Dar acum, conform celor spuse de dvs, incerc sa-mi gasesc singura o raza de speranta. Dvs. ati spus: "Virusurile care produc papiloamele si condiloamele fac parte din aceeasi familie mare a PAPOVAVIRUSURILOR, familie ce include si HPV." Conform acestei propozitii, imi este permis sa sper ca aceste condiloame sa nu provina de la HPV, ci de la un alt virus de care totusi as putea scapa 100%????
Va multumesc anticipat!
0
07-12-2008, ora 10:26
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Condiloame se numesc cele din regiunea genitala, iar acestea sunt date NUMAI de HPV !
0
07-01-2009, ora 14:56
Smiley**
Nu este medic/terapeut
Smiley**
Domnule doctor, am contactat acum 5 ani o infectie HPV, am avut condiloame doar la exterior, pe care le-am cauterizat, ultima data in primavara 2003. Nu imi incepusem viata sexuala, motiv pt. care nu mi-am putu face un control interior, dar avand in vedere rezultatele papanicolau ulterioare, care au fost numai C1, nu cred sa fi avut ceva in neregula pe col. De atunci nu a mai recidivat. Nu mi s-a explicat prea bine la momentul respectiv ce presupune acest virus, dar in vara 2007 mi-am adus aminte despre problema citind un articol si mi-am facut testul HPV, care a iesit pozitiv, tulpinile cu risc oncogen crescut. Testul Papanicolau il fac de atunci la 6 luni de zile si nu au fost probleme. Pe tot anul 2008 am luat zilnic Imunostim, sirop de echinaceea, propolis, am incercat sa-mi tin imunitatea ridicata gandindu-ma ca poate am noroc sa elimin virusul. Am repetat testul hpv in nov. 2008, dar a iesit din nou pozitiv, tulpina 18. Ma termina psihic frica de acest virus si nu reusesc sa ma incurajez deloc. As vrea sa va intreb: 1. daca un purtator sanatos (cum mi s-a explicat ca sunt) transmite virusul prin contact sexual fara prezervativ; 2. ce sanse am sa elimin acest virus, cum as putea sa lupt impotriva lui mai mult de atat si daca puteti recomanda un medic specialist pe aceasta problema in Bucuresti. Va multumesc anticipat pt raspuns!
0
07-01-2009, ora 21:27
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Parerea mea este sa renuntati la mai face testele atat de des daca nu aveti manifestari clinice ale bolii (respectiv condiloame), deoarece puteti identifica virusul pe mucoase sau piele, dar el sa nu produca nicio boala!! Este exact acelasi lucru cu recoltarea de pe piele a stafilococului sau streptococului (germeni care traiesc pe pielea noastra in mod normal) si administrarea a tot felul de antibiotice incercand sa-i distrugeti, dar fara a avea o infectie aparenta !!!
0
07-01-2009, ora 21:49
Smiley**
Nu este medic/terapeut
Smiley**
ok, o sa tin cont de asta. M-as repeta cu prima intrebare: avand in vedere ca nu mi-au recidivat condiloamele deloc de 5 ani, transmit acest virus prin contact sexual fara prezervativ? ma ingrozeste ideea de a comunica acest lucru partenerului, pt ca, din experienta, reactia lor poate fi fff proasta cand afla ca ai avea asa ceva...
0
09-01-2009, ora 17:59
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
In principiu sunteti sanatoasa si nu ar trebui sa va faceti probleme, insa in biologie nu totdeauna 1+1
=2! Exista si riscul ca partenerul dvs sa se imbolnaveasca, dar nu datorita faptului ca dumneavoastra ati fi bolnava!
0
23-01-2009, ora 15:16
LKiss
Nu este medic/terapeut
LKiss
am si eu o intrebare:
am 23 de ani, in urma unui contact sexual neprotejat am reusit sa "acaparez" acest virus
am facut colposcopie a iesit zona mozaicala iar la biopsie CIN 1, necesitatea de a face odata la 3 luni analizele.
am inceput sa studiez pe net abia dupa aflarea rezultatului despre hpv.
astfel am realizat ca am avut de fapt condiloame (care initial credeam ca sunt iritatii)care au disparut singure, apoi au reaparut 2 dupa ultimul examen ginecologic. acestea tocmai s-au vindecat de asemenea singure
dupa aflarea rezultatului am inceput sa iau imunostimulatoare, catina, q10, echinaceea ginseng, cam de 2 saptamani...

as avea cateva intrebari:
1.avand in vedere ca tocmai au disparut condiloamele, as putea intretine relatii sexuale protejate fara riscul de a imbolnavi partenerul? dar neprotejate?
2.avand in vedere ca am zona mozaicala, aia inseamna ca virusul este totusi activ?
3.se poate transmite si prin sexul oral?
0
23-02-2009, ora 12:12
Laura Old
Nu este medic/terapeut
Laura Old
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri in privinta HPV-ului! In urma unui control ginecologic mi s-a spus ca sunt infectata cu hpv in conditiile in care am avut un singur partener timp de 8 ani de zile. Mentionez ca in ultimii doi ani intretineam relatii sexuale numai cu prezervativul. Medicul ginecolog m-a trimis sa fac genotiparea hpv si acum astept rezultatul. Intre timp mi s-a dat tratament cu Wartec pt. zonele afectate ( mici bubite care sunt in piele, ca un fel de iritatie). Mi s-a mai dat si Cervugid ovule, spalaturi cu tantum rosa si pastile Zanocid pentru inca o afectiune descoperita.
Vreau sa stiu daca acest hpv se poate lua in urma epilarii toatale a zonei intime cu ceara reincalzita intr-un salon de cosmetica? Sau daca se poate contacta in urma folosirii a mai multor toalete publice ?
Va multumesc !
0
24-02-2009, ora 18:52
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Virusul se poate transmite pe zona neprotejata de prezervativ.
Sexul oral poate produce la nivelul pielii mici leziuni prin care virusul se poate inocula.
Epilarea cu ceara poate produce infectarea cu hpv, la fel si epilarea cu lama de ras.
0
28-02-2009, ora 13:44
alinutzaaa1
Nu este medic/terapeut
alinutzaaa1
buna ziua.mi-am facut si eu testul babes papa nicolau si am urmatorul rezultat:satisfacator pentru evaluare, celule endocervicale prezente, negativ pentru o leziune interepiteliala maligna, gardnerella, descriere citologica :celule superficiale cianofile si orangeofile frecvente cu aspect, , clue-cells, , Celule endocervicale rare;PMN rare.Am urmat tratament cu doxiciclina, flagyl, betadine ovule si medacter crema timp de 14zile si dupa ce am fost la medic la control mi-a spus ca sunt suspecta de hpv.imi poate spune cineva daca poate fi vorba despre acest virus ?
Medicul mi-a spus ca nu am leziuni pe col, sunt disperata nu stiu ce sa mai cred, va rog sa-mi raspundeti, va multumesc
0
27-03-2009, ora 20:04
metyana
Nu este medic/terapeut
metyana
buna seara !! indraznesc si eu sa va pun cateva intrebari despre o problema care ma macina in ultimul timp, si v-as ruga anticipat cand aveti timp sa-mi raspundeti.Anul trecut la un control de rutina mi s-a spus ca am o rana pe col.care la momentul respectiv era "cam urata" din cauza unei candide..si urma sa fac o colposcopie dupa tratament..dar nu m-am mai dus atunci la medic.tot in aceasi perioada papanicolau a fost C II.Acum in martie am fost din nou la control cu biletul de la controlul trecut si mi-a facut direct colposcopia.Acu insa apar nelamuririle mele..inainte de a pune colposcopul mi-a spus ca am o infectie cu papiloma virus (afirmatie facuta doar uitandu-se si palpandu-mi organele genitale, cu observatia ca " labile mici sunt asa un pic aspre, la fel si orificiul " dar ca nu e grav, totul se poate vindeca.Nu trebuie totusi alt fel de teste ptr a depista infectia asta????Mi-a mai spus ca "uterul are tendinta sa dezvolte fibroame si ca ovarele sunt in "parametri", polichistice...dar nu exagerat, repet..sunt normale.( asta dupa colposcopie)"Dupa menstruatie ar trebui sa ma duc la electrocauterizarea ranii de pe col..si probabil sa-mi aplice o solutie pe zona "mai aspra" a organelor genitale.intre timp mi-a dat tratament cu zanocin od si cervucid.Sunt totusi speriata de acest hpv ptr ca nu mi-a dat alte detalii iar ce am citit eu pe net despre asta e totusi infricosator..mai ales ca nu stiu cu ce fel de tulpini am infectia., nu mi-a spus daca ar trebui tratat si sotul meu si nici nu mi-a dat alte detalii. Mi-a spus in schimb sa ma gandesc serios la vaccinare.dar mentionez ca am 26 de ani, o nastere...si fiind deja infestata cu hpv..nu stiu ce rost mai are vaccinarea. Daca ma puteti sfatui sau ajuta in vreun fel v-as fi recunoscatoare. va multumesc anticipat !!!
0
27-03-2009, ora 22:00
adina.b
Nu este medic/terapeut
adina.b
Buna metyana,

1. condiloamele se vad cu okilu' liber pe exterior si un medic vede asta fara "lupa"
2. test genotipare IMEDIAT -depisteaza tipul de HPV
3. daca nu e cancerigen FACI VACCINUL!!!!!! E UN ORDIN! daca e cancerigen, nu stiu ce sa zic, trebuie sa spuna medicul (la mine nu a fost cazul dar desi am HPV, nu e cancerigen, am 29 de ani deci sunt destul de "mare", am facut vaccinul, te protejeaza de o posibila contaminare cu radacinile cancerigene)
4. la colposcopie (instrumnetul mareste foarte mult) ar trebui sa existe si un monitor si sa vezi si tu ce e acolo si medicul trebuie sa ITI ARATE SI SA ITI EXPLICE !!!!!DACA NU VREA IL SCHIMIBI!!!!
5. si eu am niste chishti pe ovare- iau tratament hormonal PRESCRIS DE MEDIC!!!- trebuie sa intrebi ce fel si cum sunt chistii, eu am facut ECHOGRAFIE TRANSVAGINALA - asa se cheama procedura si nu prin colposcopie si atunci la fel pe un monitor o sa vezi ce e acolo si medicul TREBUIE SI ITI VA SPUNE DESPRE CE E VORBA si ce trebuie sa faci mai departe!!!
6. condiloamele exterioare daca nu sunt cancerigene- ASTA FACI NUMAI DUPA GENOTIPARE, analiza dureaza maxim 10 zile la o clinica buna - e bine nu sa le cauterizeri sau sa faci orice interventie de genul asta ci SA APLICI ALDARA - este un unguient CARE CONTINE CONDILYNE USUCA CONDILOAMELE SI FOARTE IMPORTANT CRESTE IMUNITATEA MUCOASEI SI NU MAI APAR CEL PUTIN PENTRU INDEAJUNS DE MULT TIMP DACA AI GRIJA DE TINE SI IMUNITATEA TA! DACA le cauterizezi sau in fine sunt indepartate prin alte metode similare DUPA ACEEA ITI APAR IN SCURT TIMP LA LOC PT CA LOCUL NU ESTE IMUNIZAT si pe deasupra si ranit! ATENTIE DACA ZAGRII MUCOASA sa zicem ca te speli si din greseala te zgarii in leziunea respectiva rasar ca ciupercile dupa ploaie aceste condiloame! Deci atentie si delicatete!!!!
ALDARA ESTE CAM SCUMPA adca in jur de 100 €, este sub forma de pliculete mici 12 intr-o cutie, se aplica de trei ori pe saptamana timp de o luna(scrie in prospect: luni, miercuri, vineri si pe urma marti, joi, smabata si tot asa pana termini cutia, daca nu au CAZUT CONDILOAMELE, MAI IA O CUTIE IN ACELASI REGIM) - asta am facut eu dar nu am HPV CANCERIGEN SUBLINIEZ- ALDARA SE RECOMANDA DE MEDIC INSA SI PT CAZURILE IN CARE HPV ESTE CANCERIGEN DECI NU PIERZI NIMIC DOAR CA FRECVENTA TRATAMENTULUI VA FI ALTA SI MEDICUL TREBUIE SA ITI SPUN CUM ! Trebuie sa stii ca respectiva crema se aplica toata, un plic are 250 MILIGRAME (mie imi lua 30 min ca sa intre toata in piele, se aplica NUMAI PE CONDILOAME), se aplica seara inainte de culcare IGIENA MAXIMA INAINTE SI DUPA! Te speli f bine pe maini INAINTE SI dupa aplicare!! O SA AI NISTE MANCARIMI INGROZITOARE! Eu am rezistat sper sa rezisti si tu PT CA EU O CONSIDER O CREMA MIRACULOASA altecva nu cred ca exista in domeniu cel putin medicul mi-ar fi spus! Trebuie sa dormi daca poti fara lenjerie intima sau niste pantaloni f subtiri si largi, altfel daca locul nu este bine "aerisit" (suna ilar, stiu) o sa fie crunte mancarimile!!! Asta scrie si in prospect daca nu ma insel, inca o data FACI ASTA DUPA GENOTIPARE PT A STI DOZAJUL!!! NU LE CAUTERIZA O SA TE RANESTI SI TE CHINUI DEGEABA SI FARA REZULTAT!!!!
7. rana d epe col: CURAJ, nu doare pt ca colul nu este inervat!!!! CERVUGID POTI SA IEI NON STOP, CU 7 ZILE PAUZA INTRE CUTII, eu am luat 3 cutii de exemplu!cERVUGIDUL ESTE IARASI UN MEDICAMENT MIRACOL, este inventat de un roman si combate cancerul!!!!!
8. sotul tau ESTE SIGUR CONTAMINAT, nu se ia neparat daca faci sex neprotejat, unele radacini sunt f contagioase! daca e cancerigen TREBUIE SA MERGETI IMPREUNA LA MEDIC si evident tratament!!!!!
9. ia echinaceea cat d emulta poti, asta fara medic, eu iau cate 3 pe zi acum, imunostim la fel 3 pe zi, sunt NUMAI DIN PLANTE, sa iei si tu si sotul tau, sa te astepti la cheltuieli mari pt ca la unele persoane nu trece usor! la unele da, in 2 ani au scapat, eu una nu am scapat! medicul o sa iti dea si Isoprinosine, nu e rau si e bun de luat dar nu mult timp pt ca nu are efect intr-un final dar repet DEPINDE DE FIECARE ORGANISM IN PARTE. La mine nu a functionat! Si am trecut pe naturist!
10. ATENTIE LA COPILUL TAU!!! sa nu folositi aceleasi prosoape, sa nu il ia si el!si mare atentie in general! cu capitolul fibroame nu am avut de-a face dar cred ca se poate rezolva, medic bun sa ai !!
11. indiferent de rezultat, poate sa fie si negativ: ideea de cancer e mai periculoasa decat boala in sine: stare psihica buna si fara nervi si griji aiurea, DACA stai prost cu nervii, te duci la medic si iei ce trebuie, ii explici situatia si el are ce sa iti dea, dar FARA STRES!!!!! mie mi-a fost mai greu pana m-am obisnuit cu ideea ca am asa ceva, pe urma dai batai si bani cu nemiluita!!! DIN PACATE!!!!
12. am corespondat o data cu o doamna care avusese asa ceva, doamna in etate de acum, iti dai seama ce aiurea suna, luase HPV de la ginecolog si traia in alta tara si cumpara tratamentul din Romania inclusiv Cervugid, si mi-a spus ceva interesant: acest gen de boala mai ales stupidele boli cu transmisie sexuala spun ceva! Dincolo de bolile de genul asta exista un motiv! ! BTS-urile sunt niste boli stupide, de-a dreptul stupide si cine le ia...nu le ia degeaba...in cazul meu.stiu de ce sau cel putin cred ca stiu de ce mi s-a intamplat...Mare grija si SPOR LA TREABA SI RABDARE ca o sa ai de umblat!!! SUCCES!!!!!!
p.s. daca MEDICUL NU TE AJUTA, spune de unde esti, daca esti aproape de Bucuresti te poti duce la MICOMI - cabinet care se ocupa MAI ALES DE HPV!
1
27-03-2009, ora 22:12
adina.b
Nu este medic/terapeut
adina.b
tot pt metyana

la COLPOSCOPIE SPUI MEDICULUI SA ITI ARATE EXACT UNDE SUNT CONDILOAMELE, se vad foarte bine la colposcop pe ecran, le tii minte si acasa cu o oglinda CARE MARESTE, aplici ALDARA; pui pe deget crema cat un bob de orez si masezi locul PANA INTRA TOATA IN PIELE! O SA ITI BLESTEMI ZILELE DAR SA NU RENUNTI !!!!! SA NU RENUNTI!!!! SI SA NU LASI SA TI LE CAUTERIZEZE CAREVA!!!! ESTE GRESIT!!!!! Eu le-am avut DOAR PE MUCOASA (conteaza unde sunt, le poti avea si pe pilea inghinala de ex, atunci nu stiu cum s eprocedeaza ) pe labiile mici si la intrarea in vagin, erau 3 puncte si se vad in oglinda cu lupa si sa ai o lumina f puternica pt ca se vad!! A doua zi dimineata te speli usor dar bine cu sapun cat vrei tu DAR FARA SA TE SCARPINI!!!!!!!!!! Dupa care aplici ulei de catina!! In zilele de pauza seara si daca poti si dimineata dai cu putin ulei de catina, dai peste tot ca nu conteaza numai vezi ca pateaza tare uleiul de catina! Bafta!!!!!!!!!!!!!!!!
0
30-03-2009, ora 15:01
metyana
Nu este medic/terapeut
metyana
ptr rominabad.
in primul rand iti multumesc frumos ptr raspunsul promt.
1.chiar am de gand sa fac genotiparea hpv...dar (ptr ca n-am stiut prea multe despre virusul asta cand am fost ultima data ) trebuie sa ma mai duc o data la aceeasi doctorita sa-mi raspunda la niste intrebari sa mai stam de vorba...apoi trecem la cauterizare...la solutii ptr zona exterioara..si alte alea.daca nu mi se pare ok...am sa mai cer o parere.
2.dupa colposcopie mi-a facut si echo transvaginal...acolo a vazut ovarele ca ar fi polichistice...si tendinta uterului de a dezvolta fibroame.
3. despre ALDARA si alte tratamente inca nu stiu ce sa zic.toate astea o sa le hotaram impreuna cu medicul..dupa eventuale consultatii si diagnostice mai concrete
4.cat despre suplimenti si alte vitamine (echinacee, imunostim)...o sa iau de pe acum ca n-are la ce sa strice
multumesc foarte mult ca mi-ai raspuns..si sper sa auzim de bine !!
0
30-03-2009, ora 15:51
adina.b
Nu este medic/terapeut
adina.b
pt metyana

Am citit din nou primul tau mesaj: genotiparea este mai mult ca vitala, altfel nu stii cum stai si ce radacina este. Daca un asemenea medic NU A SPUS ASTA DIN PRIMA, eu una nu m-as mai duce la el. Eu am ani de zile de cand citesc despre asa ceva iar UNII MEDICI profita de pe urma unor pacienti cu asemenea boli pt ca asta reprezinta investitii pe termen lung pt buzunarele domniilor lor!!!! Eu am patit si asa ceva si am trecut la documentare pe cont propriu si am apelat la alti medici pana l-am gasit pe cel potrivit. Nu toti medicii se ocupa de asa ceva si nu toti au habar cu adevarat despre asa ceva. Cat despre cauterizarea exterioara.te vei convinge singura! Eu am refuzat asta fara sa stiu ce radacini am si am facut bine! Tu ai nascut si probabil ca stii ce inseamna durerea in zona respectiva mai mult decat mine...dar oricum.eu nu sunt pentru si stiu ce spun! Succes!
0
31-03-2009, ora 10:11
metyana
Nu este medic/terapeut
metyana
ptr adina
multumesc si tie de raspuns.dar cand am zis despre cauterizare era vorba despre rana de pe col...nu despre eventualele condiloame. in legatura cu asta nu fac nimik pana nu aflu despre ce fel de tulpini sunt..si alte date importante. in vestul tarii trebuie sa ma documentez cam unde as putea sa fac genotiparea hpv.
multumesc tuturor de raspunsuri!! sa auzim de bine
0
06-04-2009, ora 15:36
nicoleta1983
Nu este medic/terapeut
nicoleta1983
Buna ziua!

Am 25 ani si in urma unui control al testului papanicolau am primit diagnosticul: celule endocervicale prezente (descriere citologica: frecvente celule superficiale cianofile si orangeofile, frecvente celule endocervicale, pmn frecvente).
Va rog sa-mi spuneti cat de grava este situatia mea?
Mentionez k mi s-a prescris tratament timp de 3 luni cu Cerviron ovule.

Va multumesc din suflet si astept un raspuns de la dvs!
Nicoleta
0
14-04-2009, ora 13:32
Yxa
Nu este medic/terapeut
Yxa
Buna ziua!
Am 31 ani, iar la Buletinul Histopatologic, despre secretia vaginala a rezultat : Papanicolau C2 - modificari reactive asociate inflamatiei - foarte frecvente PMR; citoliza, Spuneti-mi va rog, ce reprezinta acest rezultat? 1.ce este PRM? 2.citoliza? 3. Reiese de aici infectie HPV? Sunt speriata! ASTEPT CU NERABADRE RASPUNS. MULTUMESC ANTICIPAT!
0
20-04-2009, ora 09:15
ramona arad
Nu este medic/terapeut
ramona arad
Buna ziua! Am 26 de ani, de curand am nascut o fetita. La ultimul consult ginecologic in urma unor dureri de san si stiind ca am 3 chisturi vazute in urma ecografiei am solicitat un test PAP. Raspunsul a fost II P cu repetare peste 6 luni, suspect de HPV. Mi s-a recomandat inca un test pentru HPV, sincer nu stiu despre ce test e vorba. Sunt programata sa merg atat la Szeged pt acea analiZa cat si la Cluj pt a-mi repeta toate testele inclusiv testul PAP. Medicul de la Cluj mi-a spus telefonic, inca nu am ajuns la el ca abia la zeci de ani de la infectare cu HPV acesta se transforma in cancer. Sunt foarte speriata deoarece nu stiu cand am fost infectata. Singurul lucru iesit din comun a fost ca am avut mancarimi jos. Dar am luat tratament pt asa zisa infectie si m-am scapat de ele, ca ulterior sa mi se spuna ca sunt suspecta de HPV. Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un sfat. Multumesc.
0
28-04-2009, ora 17:14
ramona arad
Nu este medic/terapeut
ramona arad
Am fost la medic oncolog pt consult. Mi-a repetat testul pap si abia dupa ce e gata imi poate da un raspuns cu ce facem mai departe. Mi-a spus doar ca am o ruptura de col, probabil de la nastere. Mi-a mai spus sa nu ma sperii daca la pap imi va iesi 3 deoarece el suspecteaza o displazie usoara pt care imi va da tratament. Sunt foarte speriata pana imi vine raspunsul la test pt a vedea ce fac pe urma, ce tratament mi se va prescrie.
0
01-05-2009, ora 21:26
alinuttzzaa
Nu este medic/terapeut
alinuttzzaa
acum 1 an jum in urma unor mancarimi ingrozitoare jos, am aflat ca am papiloma virus CIII.am facut tratamente cu diverse ovule, spalaturi cu apa cu bicarbonat, pastile cuminol si nici un rezultat.am repetat testul papanicolau o data la doua luni si o singura data a disparut virusul fiind prezenta doar candida dar a reaparut la ultimul test.am urmat tot ce mi-a zis medicul, am luat 3 luni imunostim ca sunt cu imunitatea la pamant, nu stiu ce sa mai fac.va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1 credeti ca ar trebui sa mai consult si alt medic ginecolog?
2.in cat timp dispare acest virus, avand in vedere ca il am de 1 an jumate
3.pot transmite acest virus partenerului chiar si prin sex protejat?
0
12-07-2009, ora 16:33
ela2009
Nu este medic/terapeut
ela2009
ma confrunt si eu cu aceeasi problema.. sunt infectata cu HPV de aprox 1 an si nu stiu cum sa scap... am negi atat la exterior cat si in interior, pe col... am fost la 2 medici, am urmat diverse tratamente prescrise dar fara rezultat + echinaceea, coenzima Q10 in ulei de catina... problema este ca am si colul plin de rani iar o doctora mi-a recomandat electrorezectia + cauterizare iar cealalta doctora conizatia... nu stiu ce sa fac... as vrea sa mai incerc si alte tratamente inainte de a ajunge la operatie... nu stiu daca e normal sa ma operez atat timp cat am negii... dispar pt scurt timp dupa care apar iar... stie cineva un tratament eficient? mentionez ca si prietenului meu ii apar desi a luat si el de 2 ori isoprinosine... inca ceva o parte din negi ii rup cu unghia, curge ceva sange iar pe altii ii ard cu condilyne, am folosit si wartec dar degeaba...
cum ati tratat rana de pe col..??. am si eu astfel de rani iar doctora mi-a recomandat electrorezectia... cred ca de la HPv mi-au aparut ranile pt ca inainte de a afla de aceste rani nu ma spalam in interior... abia dupa ce mi-a recomandat doctora tantum rosa si niste ovule am folosit irigatorul... nici viata sexuala nu e prea activa cu toate ca am un partener stabil de 3 ani... nu stiu daca electrorezectia duce la exterminarea condiloamelor de pe col... din cand in cand mai fac spalaturi cu ceai de galbenele si de pelin, am citit ca ajuta la vindecarea ranilor... poate ne raspunde la intrebarile astea domnul doctor miodrin, daca citeste aceste randuri... numai bine!
0
13-07-2009, ora 09:11
Ada28
Nu este medic/terapeut
Ada28
Buna,
Am si eu o mare problema si daca mi-ar putea raspunde dl.doctor. Acum 1 saptamana am fost la un control ginecologic de rutina ca urmare a unor dureri in zona pelviana. Medicul a decis sa-mi faca un ecograf din care mi-a iesit ca am o inflamatie la ovare ca urmare a unei raceli si mi-a prescris un tratament timp de 10 zile, urmanda ca dupa aceea sa merg sa-mi recolteze probe pentru un examen amanuntit. Precizez ca acum sunt in timpul tratamentului. Insa dupa aceasta am observat la prietenul meu in zona intima 2 bubite albe si am insistat sa mergem la doctor. Ne-am programat la un medic in TM si in urma consultatiei a reiesit ca are condiloame si i-a prscris VIUSID timp de o luna jumate.( Precizez ca prietenul meu avea pe mana 2 negi pe care frecvent ii taia cu forfecuta, exista vreo legatura intre acesti negi de pe mana si cei din zona intima? Exista vreo posibilitate ca sa fi transmis virusul in zona intima?Medicul a zis ca ar putea fii frati. Prin ce cai se mai poate transmite acest virus? Poate fi transmis si prin folosirea toaletelor publice, celor din camere de hotel?) Intrebarea mea este :nu ar fi trebuit ca medicul sa-i determine prima data tulpina din care face parte virusul si sa-i prescrie si ceva antibiotice pentru o mai mare eficienta a tratamentului? Urmeaza sa-mi fac si eu control fiindca sunt sigura ca am si eu, mai ales ca am dureri pelviene care am crezut ca sunt datorita racelii. Va rog spuneti-mi cum putem lupta cu acest virus care de la aflarea vestii m-a distrus psihic, am ajuns sa am insomnii. Ce probabilitate este ca sa ne vindecam? In aceasta toamna avem nunta, imi doresc foarte mult un copil si nu as vrea sa-i transmit acest virus.( Exista posibilitatea sa-i transmit copilului virusul chiar daca nasc prin cezariana?) Si inca ceva, precizez ca sunt impreuna cu prietenul meu de peste 3 ani si in tot acest timp nu s-a pus problema sa ne inselam si totus nu stiu de unde am contactat acest nenorocit virus.
Astept raspunsul dumneavoastra.
0
31-07-2009, ora 23:48
Furni
Nu este medic/terapeut
Furni
Buna seara tuturor!
Nici nu stiu cum sa incep...sunt atat de speriata:(((( acum vreo luna de zile am facut Papanicolau si mi-a iesi ASC-US.Doctorul mi-a recomandat sa fac un genotipare hpv.Habar nu aveam cu ce ma confrunt.Nici nu uzisem de asa ceva.Pana am inceput sa ma documentez.Am ajuns sa nu dorm noptile gandindu-ma la tesul asta:((((((((((((( sunt atat de panicata incat i-am speriat pe cei apropiati.Deci...am inteles ca procedura in sine doare, ca e posibil sa nu mai pot avea copii si ca ar trebui deja sa ma gandesc la moarte!!!pff.pana la urma cum e?genotipare hpv doare?si ce e periuta aia cervex-brush ca de cand am vazut niste imagini pe google am numai cosmaruri...cat de mare e??si ce se intampla daca rezulta ca am hpv?am citit de tratamente specifice lui dar ce inseamna toate alea?????????HELP ME OUT!:(((((((((((
Adaugă un comentariu / răspuns
362 comentarii 12 ..... 12 13 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •