HPV - sfaturi

362 comentarii 1 2 ..... 101112 13 Înainte ›
0
09-02-2012, ora 19:32
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
Isoprinosine e un compus chimic si ca orice compus chimic, face bine intr-o parte si rau in alta parte. Totusi, s-ar putea ca la capitolul imunitate sa fie mai puternic decat remediile naturale. Poti sa incerci si sa vezi daca da rezultate.

Eu cred ca-ti faci prea multe probleme in legatura cu negii micuti. Oamenii au negi de cand lumea si probabil toti sunt cauzati de HPV. Numai ca sunt niste tulpini care nu au nicio treaba cu partea genitala. Poate mai bine ar fi sa mergi la un dermatolog sa te lamureasca. Cine stie, poate aflii ca e vorba de altceva, nu de HPV si negi. Oricum, pe la tara negii se trateaza cu suc proaspat de rostopasca. E posibil sa fie mai puternic decat unguentul pe care l-ai folosit. Pentru ca nu e chiar la indemana sa faci rost de suc, incearca tinctura de rostopasca. Pe de alta parte, daca nu trece cu rostopasca, s-ar putea sa nu fie negi. Si eu am crezut ca am condiloame in zona genitala si am dat in prostie cu tinctura de rostopasca, fara niciun efect. Ca sa imi zica doctorita ca e vorba de niste incretituri ale pielii care asa sunt acolo. Deci nici vorba de leziuni de la HPV.
0
10-02-2012, ora 08:22
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
michidoo, de curiozitate, ce remedii naturale ai folosit pana acum? Eu am luat spirulina si dropsuri de vitamina C + propolis si echinaceea.

Chiar as vrea sa incerc Isoprinosine, problema este ca nu stiu cum sa o iau. Am citit de mai multe variante: ori de 3 ori pe zi, cate 2 pastile, timp de 2 saptamani pe luna si repetare timp de 3 luni consecutive. Ori cate o pastila de 3 ori pe zi de luni pana vineri cu pauza in week-end, timp de o luna, apoi pauza o luna si apoi iar cate 3 pe zi de luni pana vineri.

Eu as fi incercat sa iau 3 pe zi timp de o luna fara pauza in week-end si la sfarsit sa vad daca este vreo imbunatatire in aspectul negilor astora care ma streseaza.

O sa incerc si cu tinctura de rostopasca, sa vad cum merge. Tu cum o foloseai? Cumva cu un betisor de ureche dadeai pe piele si apoi lasai sa se usuce?

Multumesc ca esti alaturi de mine si ma mai incurajezi, cateodata simt ca ma lasa puterile...
0
12-02-2012, ora 22:09
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
propolis, Betacaroten, Ganoderma, usturoi (capsule), vitamina C (in continuu), Spirulina, Anticarcelin, acid folic, Imunostim, ulei de catina (capsule), Baraka. Cred ca mai sunt cateva care mi-au scapat, dar iti spun cand imi aduc aminte.

nu stiu cum ar fi mai bine sa iei Isoprinosine. Poate ar fi mai bine sa intrebi un doctor. Am citit si eu despre mai multe modalitati de dozare, in functie de doctor. Probabil ca ei stiu mai multe ca noi. E totusi un medicament puternic, folosit in tratamentul celor care au cancer deja, pentru stimularea sistemului imunitar dupa chimioterapie.

Cu tinctura de rostopasca nu ma formalizam. Picuram pe deget si masam pe locul unde credeam eu ca am condiloame. Am mai folosit si tinctura de pelin si de tuia. Si ulei de catina, dar acesta ar fi de folosit mai degraba dupa ce negii sunt arsi (cu acid sau laser), pentru ca e un cicatrizant bun. Dar nici la tine, nici la mine nu e cazul si sa speram ca n-o sa fie cazul vreodata.

Sfatul meu e sa renunti la grija si sa te relaxezi un pic. Sistemul imunitar e influentat si de starea ta psihica si sa stii ca o gandire pozitiva poate face minuni. Gandeste-te cate femei din jurul tau traiesc cu HPV-ul, chiar nestiind ca-l au, si la care nu apar simptome poate niciodata. De ce? pentru ca nestiind ca au HPV, nu constientizeaza nici pericolul cancerului si sunt mult mai linistite. Sigur ca e bine sa stii ce se intampla cu organismul tau, dar exagerarea gravitatii situatiei nu te ajuta cu nimic.
0
13-02-2012, ora 08:50
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Ok michidoo, voi incerca sa stau linistita.

Referitor la suplimentele pentru imunitate, cum le luai? Banuiesc ca nu toate odata :P Le alternai? Gen o luna baraka, o luna imunostim, etc?

Tu cum te mai simti? Cand mai mergi la control?
0
13-02-2012, ora 10:38
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
la inceput le-am luat in disperare pe toate odata :) inclusiv Isoprinosine. Apoi am inceput sa le iau conform prospectului si mai tarziu, dupa recomandarea doctoritei (ea mi-a dat Betacarotenul). Vitamina C in schimb am luat-o in continuu, cu mici pauze atunci cand se termina si pana ajungeam sa cumpar. Am intrebat o farmacista, mi-a spus ca nu e problema daca iau timp indelungat, atata timp cat nu depasesc doza zilnica recomandata (iau 2-5 pastile pe zi). Pentru ca mi-e mai greu cu restul compusilor din propolis (tinctura si propolisul de mestecat), iau vitamina C cu propolis. Macar sa stiu ca am o doza mica de propolis inclusa. In general, pe prospectul medicamentelor naturiste se recomanda sa se ia 3-4 luni, cu pauza si apoi iara. Vezi si tu cum le combini. Cat timp am pus ovulele Superforte am luat si acel tonic imunitar E-lite.

Eu astept sa se mai linisteasca zapada ca sa merg la un set complet de analize (Pap+secretie+culturi pe col). Mi-ar fi placut sa refac si genotiparea HPV, pentru ca au trecut 3 ani de la infectare si tare mi-ar placea sa aud ca nu mai apare in analiza, dar...nu cred ca am bani in momentul de fata :( Apoi, dupa ce am rezultatul analizelor (sper din tot sufletul ca Pap o sa fie bun), merg la colposcopie si de-acolo...vedem ce zice doctorita.
0
13-02-2012, ora 11:33
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Sincera sa fiu, si eu stau cam prost cu banii, motiv pentru care momentan nu mai luam nimic pentru imunitate. :(

Tonicul imunitar l-ai luat timp de 3 luni cat se face cura cu ovule superforte? Recipientul de 500 ml ti-a ajuns pentru 3 luni sau trebuie luat in fiecare luna alta sticla? 3 sticle ar insemna 255 de ron + 171 ron ovulele (3*57 de ron) rezulta ca ar trebui sa dau 426 in 3 luni doar pe suplimentele ptr HPV :(.
0
13-02-2012, ora 12:13
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
uite ca nu mai tin minte cat timp mi-a ajuns un flacon de 500 ml. Dar ia doar unul pentru inceput, vezi cum merge si mai comanzi daca se termina repede. Acum m-am uitat si eu pe site-ul de la Elite si am vazut ca au adaugat produse noi, printre care si un tonic antitumoral, care se adreseaza si infectiilor virale cu HPV. Cred ca o sa iau si eu unul din asta. http://www.elitenutritia.ro/index.php?ref=19

Mi-am mai adus aminte de ce am mai luat: ceai verde (capsule) - e un antioxidant foarte bun si Mumio.
0
13-02-2012, ora 13:29
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Pana la urma mi-am luat acum propolis + C, flavovit C de la hofigal si spirulina. Chiar daca se spune ca nu trebuie sa depasesti o anumita cantitate de vit C pe zi, am vazut un documentar in care tratau cancerul cu perfuzii cu vit C :). Spuneau ca in nu stiu cati ani, sunt suspectate doar cateva decese (doar suspectate, nedovedite) din cauza cantitatii prea mari de vit C si ca defapt nu se vrea ca lumea sa stie ce miraculoasa este aceasta vitamina. Cand voi avea mai multi bani imi iau si produsele de la ELITE.

Pe blogul de mai jos gasesti foarte multe informatii si documentare esentiale, as zice eu.

http://altamedicina.com/

Printre documentare este unul super tare, FOOD MATTERS in care parca vorbeau si de chestia asta cu vitamina C.

michidoo, daca nu l-ai vazut deja, neaparat sa te uiti la el :*
0
17-02-2012, ora 10:40
elena. elena.elena
Nu este medic/terapeut
elena. elena.elena
In urma cu 6 ani am fost operata de polip endocervical la cate polipul a esit inflamatot CIN 1.Dupa care a umat o conizatie de displazie simpla.Biopsia - cervicita cronica papilomatoasa cu displazie simpla, L-SIL

Citologie -12, 02, 2007 tip 2 TBS infectios - candida

Citologie -17, 010, 20007 tip 2 TBS ifectios - candida

Operatie polip endocervical 29, 02, 2008- biopsie buna

Citologie 23, 08, 2008 totul ok.RECOMANDARI- repetare anual

Citologie 28, 01, 2009 - Frotiu pap 2 TBS normal

Operatie polip endocervical 16, 02, 2009- biopsie buna

Citologie 06, 01, 201 0 Frotiu pap 2 TBS normal

Citologiee.26, 08, 2010, Fond curat practic lipsit de inflamatie -Seeening anual

Citologie 11, 12, 2010.Redus fond inflamator polimorf.Asociat se observa alterari celulare de natura inflamatorie.Celule epiteliale pavimentoase cu atipii nucleo-citoplasmatice ce le incadreaza in celule scumoase atipice de semnificatie nedeterminata.Fregvente celule cu halou clar perinuclear ce ridica suspiciunea unei infecti HPV.Floa microbiana mixta. CONCLUZIE. fROTIU CU CELULE SCUMOASE ATIPICE DE SEMNIFICATIE NEDETERMINATA (ASCUS ) ECOMANDARI -repetare dupa tratament antiinflamator. Colposcopie. ALTE secreti vaginale. TESTARE HPV.

DUPA ACEST EZULTAT AM FACUT COLPOSCOPIE SI TOTUL ERA OK. Tin sa mentionez ca in acelasi timp am avut si o infectie urinara.

Citologie 9, 04, 2011 Frotiu de tip inflamator-reparator Clasa 2

Citologie 30, 11, 2011.totul ok. Screening anual

POT SA MAI AM HPV.

SI O A DOUA INTREBARE

daca ma scarpin in zona genital pot duce infectia la nsa sou chiar in gura ( mai ales ca am un tic de a baga mana in nas )
0
12-04-2012, ora 12:04
Rebi
Nu este medic/terapeut
Rebi
Buna ziua. De curand am aflat ca am virusul HPV si trebuie sa fac conizatie. Intrebarea mea este daca exista un tratament pentru acest virus? Si daca da, , , medicul mi-l va prescrie sau imi puteti recomanda ceva?
0
13-04-2012, ora 08:00
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Rebi, ce analize ai facut? Cum a luat medicul hotararea de conizatie?

Nu exista un tratament pentru HPV, putem doar imbunatati imunitatea si lasa organismul sa elimine singur acest virus (daca-l elimina pentru ca sunt cazuri in care nu se elimina).
0
12-05-2012, ora 00:52
Mikmees
Nu este medic/terapeut
Mikmees
Buna ziua. As avea si eu o intrebare pentru dumneavoastra.Am 22 de ani. Am fost diagnosticata cu HPV acum 2 ani, insa nu am acele cadiloame, am doar o rana deschisa pe col cu o zona alba. La testul Papanicolau au iesit ceva modificari celulare, insa dna doctor mi-a dat tratament de intretinere cu ovule. Am urmat si eu tratament cu Isoprinosine pentru imunitate si mi s-a spus ca exista sansa de a sa scap de virus pana la varsta de 24 de ani. Eu sunt cam dezamagita cu privire la persistenta ranii, o am de mai mult de 2 ani si nu stiu ce sa fac pentru a o inchide. Nu inteleg de ce aceste tratamente cu ovule etc. nu au avut ca efect tratarea ranii. Rana mea are legatura tot cu imunitatea scazuta, respectiv activitatea virusului? Si ce anume m-ati sfatui pentru a reusi sa o tratez? mentionez ca problema ar fi acea zona alba a ranii.
Va doresc multa sanatate tuturor si va multumesc anticipat pentru raspuns.
0
12-05-2012, ora 08:22
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Buna Mikmees

Pentru leziunea de pe col sunt foarte bune ovulele SUPERFORTE OVULIN pe care le gasesti la Plafar. Ai mai jos link-ul lor:

http://www.elitenutritia.ro/index.php?ref=7

Sunt cam scumpe, le-am cumparat o singura data si am dat pe un pachet cu 20 de ovule 65 de ron parca. Tu ce ovule ai folosit? In afara de ovule nu stiu sa mai existe vreun tratament pentru leziunea de pe col. Vezi ca tratamentul cu ovule trebuie repetat timp de 3 luni pentru a-si face sigur efectul. Cat timp ai folosit ovule?

Cum ai luat Isoprinosine si pentru cat timp? As vrea sa iau si eu dar nu stiu cum sa le iau.
0
12-05-2012, ora 13:11
Mikmees
Nu este medic/terapeut
Mikmees
Buna Crissm.
Am luat mai multe tipuri de ovule pana acum (avand in vedere ca ma confrunt de mult timp cu aceasta problema), printre care: cervugid, cerviron, gynophilus, fluomizin, softigyn. Acum am inceput din nou tratament cu cervugid. D-na doctor mi-a recomandat momentan tratament de intretinere cu ovule (un ovul la 2 zile), alternand fluomizin, softigyn, cervugid (cam ce mi-a dat in trecut) pana la urmatorul papanicolau. Si inca ceva, inainte de ovul fac spalaturi cu apa cu sare (intr-un litru de apa se pune inainte de fierbere 1 lingurita de sare)...recomand aceasta metoda intrucat sarea e un dezinfectant natural ce nu provoaca alergii precum unele plante atunci cand folosim ceaiuri pentru spalaturi.
Isoprinosine am luat timp de 3 luni cate 5-6 pe zi acum 2 ani. E cam 80 de lei cutia si ai nevoie de cam 3 cutii pe luna (daca iei aceeasi cantitate). Acum iau Activit Imuno Forte (23 lei cutia cu 12 comprimate) cate 3 pe zi timp de o luna. Inainte de ACTIVIT am mai luat Antiviral (cu echnaceea si astragalus de la Dacia Plant). Cat despre rezultate...nu stiu ce sa zic. Nu stiu daca am scapat de virus, trebuie sa fac un test sa vad ce iese, dar daca rana nu se inchide nu stiu daca e tot virusul cel care lucreaza. :(
0
12-05-2012, ora 13:52
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Din ce imi spunea mie doctora, termenul de "rana pe col" este gresit. Nu este cum ne imaginam noi, o rana gen carne vie cand te julesti. Portiunea aceea are structura modificata fata de restul colului. Nu e chiar asa grav cum iti imaginezi si daca Papanicolau este 2, nu ai de ce sa iti faci griji.
Ai facult colposcopie, banuiesc, nu?
Eu te stafuitesc sa faci si cura cu acele ovule, timp de 3 luni, inainte sa mai faci analize. Din ce am citit, sunt foarte bune.

Ai vreo durere ceva? Te mai deranjeaza ceva? E posibil sa nu mai fie nicio leziune acolo, nu iti mai face atatea griji pana nu vezi rezultatele analizelor. Incearca sa-ti pastrezi calmul, sa fii optimista si sa nu te gandesti toata ziua la acest virus. Daca mai ai portiunea aceea (ai vazut ca e alba pentru ca ti-a dat cu o substanta pe col care o albeste, pentru a o pune in evidenta la colposcopie) inseamna ca virusul e inca activ, da, dar nu e capat de lume. Asta nu inseamna ca nu vei reusi pe viitor sa scapi de el ;).

Isoprinosine ai luat 6 pe zi timp de 3 luni, in fiecare zi?
0
12-05-2012, ora 19:24
Mikmees
Nu este medic/terapeut
Mikmees
Am facut pana acum 2 colposcopii. Mi-a aratat chiar dna doctor pe ecran cum arata. Am acea 'rana pe col' de mai bine de 2 ani asta ma ingrijoreaza, ca in ciuda tratamentului nu se vindeca. Cat despre portiunea alba, chiar dna doctor mi-a spus ca aceea ar fi problema (epiteliu aceto-alb se numeste si sugereaza un proces de metaplazie, conform rezultatului Pap). Dureri am avut, iar la ultima colposcopie "rana" era sangeranda. Durerile se manifestau in special la frig si contact.
Isoprinosine am luat in fiecare zi, dar nu e neaparat sa iei 5-6, poti lua mai putine. Cel mai bine ar fi sa intrebi medicul/farmacistul despre cum sa le iei.
Doamne ajuta sa fim cu toate sanatoase si sa ne putem bucura de tot ce avem in continuare!
Multumesc mult pentru raspunsuri! :)
0
14-05-2012, ora 10:00
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Mikmees, tu iei cumva anticonceptionale? S-ar putea sa-ti influenteze procesul de vindecare, in caz ca iei. Oricum chiar sa incerci acele ovule superforte, merita incercate din tot ce am citit pe internet.
0
14-05-2012, ora 20:00
Mikmees
Nu este medic/terapeut
Mikmees
Nu iau anticonceptionale. :) merci de sfaturi si multa sanatate.
0
30-05-2012, ora 16:14
Diana...
Nu este medic/terapeut
Diana...
Buna ziua, sunt noua pe forum si vreau sa va povestesc prin ce am trecut cu hpv. Totul a inceput acum 2 ani si jumatate. Mi-au aparut niste condiloame in zona genitala atat in interior cat si in exterior. Pe cele din exterior le-am ars cu condilyne iar pt cele din interior am urmat un tratament de imunitate cu echinaceea si isoprinosine.In aceea perioada mi-a iesit pap ASCUS...dupa o perioada de tratament condiloamele mi-au disparut in totalitate. Am repetat papanicolau de 2 ori si am avut rezultat bun. Acum un an am ramas gravida, de teama am nascut prin cezariana, iar de curand mi-am facut Screening cancer cervical (PAP test in mediu lichid + HPV ADN) iar rezultatul la HPV este :
HPV ADN - detectie tipuri cu risc crescut +
genotipare 16, 18
LC
Real-time PCR
* HPV 16 Nedetectabil Nedetectabil
* HPV 18 Nedetectabil Nedetectabil
* Alte tipuri HPV cu risc crescut Nedetectabil Nedetectabil
Comentariu
Alte tipuri HPV ADN cu risc crescut sunt reprezentate de: 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68.
Puteti sa-mi spuneti oare ce inseamna? K nu mai am deloc HPV? Sau k nu am HPV cu risc crescut? As putea sa-mi fac vaccinul? Va multumesc anticipat
0
21-07-2012, ora 13:49
greseala mea
Nu este medic/terapeut
greseala mea
Buna ziua !!
Nici nu stiu cum sa incep, dar sunt tare speriat am facut sex protejat ea a facut oral ne am sarutat ne am atins am consultat 2 specialisti ultimul mi aspus ca nu este condilom primul mia gasit o mica nu stiu cum sa i spun ceva crescut pe penis culoare pieli si mi aaplicat un spray in 7 zile nu sa mai vazut nimic.
intrebarea mea ar fii este posibil ca primul sa se fii inselat si mai sunt si alte afectiunii care se pot trata prin inghetare si este posibil sa nu fii luat virusul hpv doar prin sex oral. Precizez ca acum am 2 basicute ce am vazut pe net poze nu se aseamana ce ar putea fii nu stiu foarte mici intrebari sunt multe dar pe parcurs sper ca ma voi linisti si voi fii coerent si sa pot primi raspunsurile asteptate.Va multumesc
P S. Toate acestea au inceput prin mai iunie iar relatia a fost in luna aprilie nu am avut alte partenere intre timp. Ea a fost diagnosticata cu HPV... astept un raspuns si voi incerca cand ma linistesc sa pun intrebari obiective va multumesc din nou
0
21-07-2012, ora 14:04
greseala mea
Nu este medic/terapeut
greseala mea
inca ceva in cazul in care am asa ceva il pot transmite prin atingerea de obiecte prin atingerea colacului de toaleta de ex.. sunt f ingrijorat pt familie
este adevarat ca poate disparea din organism dupa un timp pt ca sistemul imunitar lupta cu acest virus
daca aceste verugi nu sunt pe piele la vedere sunt un posibil risc de a imbolnavi pe altcineva prin cele mentionate mai sus sau sex
P.S imi cer iertarea dar nu pot tasta +semnul intrabari sper sa fiu inteles
astept un raspuns de specialitate multumesc
0
21-07-2012, ora 14:47
greseala mea
Nu este medic/terapeut
greseala mea
Buna ziua dl doctor si celorlati utilizatori..am mai pus cateva intrebari dar este posibil sa fii gresit topicul... ammulte intrebari dar incerc pe scurt
/ se poate transmite hpv prin atingerea de obiecte. folosirea aceleasi toalete
mentionez ca nu pot tasta semnul intrebari sper sa fiu intreles..va multumesc
0
21-07-2012, ora 19:41
greseala mea
Nu este medic/terapeut
greseala mea
exista vreun test care sa arate hpv la barbati va intreb inafara de condiloamele vizibile de ex cumvei stii ca ai eliminant virusul pt ca eu nu as vrea sa/l mai transmit la cineva dar nici singur nu pot sta o viata intreaga..vad acum cum acest vis parca se spulbera in a avea o familie normala un copil normal .. o fii chiar atat de pacatos acest virus si nu ne scapam de el niciodata.
0
21-08-2012, ora 15:50
simo_s
Nu este medic/terapeut
simo_s
greseala mea,
aceleasi intrebari mi le-am pus si eu un timp.
astept sa vb mai multe pe alex86sara
0
21-08-2012, ora 19:59
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
Se face testarea HPV si la barbati insa nu stiu cat de exact e rezultatul. Practic, prelevarea se face din uretra pentru ca in secretiile ar trebui sa se gaseasca virusul HPV. Numai ca depinde si de cantitatea de virus. Daca e mare, poate fi detectata. La barbati deseori nu e pentru ca nu are mediu de replicare proprice.

In ceea ce priveste disparitia virusului, eu sunt optimista. Fiind infectata cu HPV acum 3 ani, am consultat mai multi doctori specialisti si toti mi-au spus ca peste un an am mari sanse ca la analiza sa nu mai apara HPV-ul. Am mai vazut cazuri de femei la care in timp a disparut HPV-ul. Problema e sa nu te infectezi cu alta tulpina si sa o iei de la capat. Evident, infectiile cu HPV sunt strans legate de sistemul imunitar. Aproximativ 70-75% dintre femeile active sexual au HPV, cu toate acestea nu toate au probleme. Majoritatea nici nu stiu ca au HPV pentru ca nu au fost deranjate de acest virus. Cele care au probleme cu HPV-ul au de fapt probleme cu imunitatea, si acolo ar trebui lucrat, pana la schimbarea radicala a modului de viata (fara stres, oboseala, fara regimuri de slabit drastice la femei si in principal trebuie dusa o viata echilibrata din toate punctele de vedere).
0
22-08-2012, ora 23:26
Sianna
Nu este medic/terapeut
Sianna
Buna seara! Am si eu cateva intrebari si mi-as dori foarte mult sa ma ajutati cu ceva sfaturi sau raspunsuri. Am facut o biopsie pe col si mi-a iesit ca am HPV 18. Am fost terminata cand am aflat rezultatul deoarece am avut mereu grija sa ma protejez si sa-mi fac controale regulate. Din 2006 imi fac papanicolau din 6 in 6 luni si nu mi-a iesit NICIODATA nimic si acum m-am trezit cu HPV 18. Am facut o colposcopie si rezultatul este acesta : Colpita difuza relativ intensa posibil cu componenta micotica. Zona acidofila de pe buza anterioara va fi interpretata in functie de rezultatul citologiei. Cand mi s-a facut colposcopia eu nu am spus ca mi s-a spus ca am HPV 18 si doamna doctor care mi-a facut colposcopia mi-a spus : totul este in regula, spor la facut copii (am ajuns sa fac biopsia deoarece imi doresc un copil si am vrut sa-mi fac toate analizele ), am facut si un alt test papanicolau si rezultatul este acesta :
Clasificare sistem Bethesda
CLASIFICARE SISTEM BETHESDA
S-a recoltat citologie in mediul lichid- Procesor Thin Prep 5000
SATISFACATOARE: celule endocervicale : - prezente.

DIAGNOSTIC CITOLOGIC DESCRIPTIV
Celule superficiale si intermediare (CS+CI), polimorfonucleare +, hematii +, citoliza +, parakeratoza +, hiperkeratoza +.
Rari nuclei mariti de volum pe CI.
Celule endocervicale aspect normal fiziologic.
Lactobacili.

INTERPRETAREA FROTIULUI ACTUAL:
NEGATIV, FARA LEZIUNI INTRAEPITELIALE SI/SAU DE MALIGNITATE.

EVALUARE HORMONALA:
Pattern hormonal compatibil cu varsta si anamneza.

Am facut tratament cu Isoprinosine (75 de pastile - 5 /zi timp de 5 zile cu 10 zile pauza). Acum.mi s-a spus sa astept 15 luni sa vedem alt rezultat.
Nu inteleg cum la biopsie a iesit HPV 18 si la papancolau rez este bun si la colposcopie doamna doctor mi-a spus ca totul este in regula! Ce sa mai cred? Puteti sa ma ajutati cu un raspuns!??
Va multumesc
0
22-08-2012, ora 23:45
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
Nu sunt doctor, dar pot sa-ti spun parerea mea. Daca ai intr-adevar HPV 18 (ar trebui sa repeti analiza pentru confirmare, mai ales daca zici ca te-ai protejat intotdeauna), rezultatele analizelor si a colposcopiei nu arata nimic ingrijorator. Asta inseamna ca HPV-ul nu a inceput inca sa "lucreze", ceea ce e foarte bine pentru tine. Poate nici nu-ti va crea probleme vreodata, cel putin atata timp cat ai grija la imunitate si la stilul de viata. Trebuie sa retii un lucru: faptul ca o analiza indica prezenta HPV-ului, asta nu inseamna automat ca ai sau ca vei face cancer. Deloc! Sunt o gramada de femei care au avut HPV si nu au ajuns la cancer. Iar in cazurile in care s-a vazut o evolutie negativa, s-a intervenit la timp. Cancerul de col nu se face in cateva luni, nici macar in cativa ani. Iar daca tu monitorizezi situatia periodic (la 6 luni e bine), crede-ma ca nu are ce sa ti se intample.

Dar cine te-a trimis sa faci biopsie pe col? Ai mai avut probleme? Eu am HPV de 3 ani si doctorita nu m-a trimis nici acum la biopsie, pentru ca ar face-o doar daca ar fi convinsa ca e un pericol de cancer si trebuie sa se afle din timp. Biopsia se face la un rezultat rau al Papanicolaului. Ai avut vreodata AS-CUS? HSIL, LSIL?

Car despre copil, eu ti-as spune sa lasi la o parte toate problemele pe care (crezi ca) le ai si sa te apuci de treaba. Acelasi sfat l-au dat doctorii unor femei cu probleme mult mai mari ca tine (am citit multe povesti de genul asta) si au dus o sarcina fara probleme, iar aparitia unui copil in viata lor le-a facut sa uite si sa nu mai aiba timp sa se streseze cu virusul asta. De fapt, tu nu ai probleme in momentul de fata si nu are niciun sens sa astepti sa cada drobul de sare. Mai bine profita de moment si indeplineste-ti visul si ai sa vezi ca totul o sa fie bine.
0
23-08-2012, ora 09:55
Sianna
Nu este medic/terapeut
Sianna
Multumesc mult pentru raspuns!
Eu am pierdut in ianuarie o sarcina (oprita in evolutie la 9 saptamani ) si am inceput sa facem anumite investigatii. In urma analizelor mi-a iesit prezenta virusilor herpetici tip 1 si 2. Herpes la gura am avut acum 3 ani, dar genital nu am avut niciodata. Doctorita mea (medic ginecolog) mi-a spus ca ar trebuie sa facem o investigatie mai "adanca" si sa facem o biopsie pe col sa vedem unde e problema. Asa am primit minunatul rezultat de HPV 18. Nu mi-a iesit niciodata la Papanicolau AS-CUS, HSIL, LSIL. In decembrie cand am aflat ca sunt insarcinata am facut si atunci un papanicolau si nici atunci nu a iesit nimic grav sau periculos. Totul a fost bine! Am uitat sa spun ca si sotul meu a fost si si-a facut peniscopie si nu are NIMIC si acum asteptam rezultatul de la ADN HPV. Vreau sa va mai spun ca in momentul cand mi s-a spus ca am HPV - conform rezultatului cica as fi luat HPV acum 6-7 ani! Acum, eu ma gandesc daca aveam HPV de 6 ani ar fi trebuit sa apara ceva la Papanicolau sau sa am pana acum vreo rana pe col si sa se vada la colposcopie. Sunt derutata complet.
Michidoo, mi-ai spus sa repet analiza. Sa fac o alta biopsie? Eu i-am spus aceasta varianta doctoritei mele si mi s-a spus ca ar fi bine sa astept 15 luni sa nu fac o alta biopsie. (sincer a cam durut cand mi s-a facut biopsia). Exista si o alta analiza pe care as putea sa o fac?
0
23-08-2012, ora 12:31
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
Nu stiu cum au putut spune cand a fost infectia cu HPV, avand in vedere ca nu sunt leziuni. In general, chestia asta e o nebuloasa pentru doctori si nu pot sa se pronunte, chiar in cazuri in care li se cere (gen sotia descopera ca are HPV si barbatul crede ca l-a inselat, dar de fapt virusul e de 5-6 ani, ca la tine). Oricum, daca HPV-ul a stat atata timp fara sa creeze probleme, inseamna ca a fost tinut in frau de sistemul imunitar. Ceea ce se va intampla si de acum incolo. Ma intrebi de analize, dar ce vrei sa afli de fapt? Analizele arata ca esti ok, doctorii iti spun ca esti ok, eu zic ca nu e cazul sa-ti faci griji. Despre pierderea sarcinii nu ma pot pronunta, dar ziceai ca doctorita ti-a dat unda verde pentru un bebe. Nu cred ca trebuie sa repeti biopsia. Si nici alaniza de HPV. Iar pe sot il chinui degeaba cu analizele, o sa iasa ca are si el HPV, aceeasi tulpina ca tine. Practic, nu vei afla nimic nou. Sau in fine, nimic care sa-ti fie util.

Eu zic sa profiti ca esti ok si ca sistemul imunitar tine in frau HPV-ul si sa mai incerci pentru bebe. Stiu ca e greu sa pierzi o sarcina, dar nu te descuraja, mai incearca si totul o sa fie ok.
0
23-08-2012, ora 12:46
Sianna
Nu este medic/terapeut
Sianna
Doctorita care mi-a facut colposcopia mi-a spus sa am liber la copii - ea nu stia ca am fost deja diagnosticata cu HPV (asa am fost sfatuita de doctorita mea, sa nu-i spun ). Doctorita mea personala a spus sa astept 15 luni :). Cred ca am sa ma duc sa mai vorbesc cu un medic. Imi iau analizele in brate si ma duc sa mai aflu o parere. Cand spun ca as vrea sa mai aflu o alta parere ma refer strict la subiectul : ma pun pe facut copii sau nu? Este periculos pentru mine sau nu?. Iti multumesc mult pentru raspunsuri. O zi buna iti doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns
362 comentarii 1 2 ..... 101112 13 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •