HPV - sfaturi

362 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 12 13 Înainte ›
0
07-06-2011, ora 10:58
ticc
Nu este medic/terapeut
ticc
@ crissm mi-e frica sa nu fac cancer de col... adica am citit atatea lucruri despre hpv si m-au luat toate emotiile. :(
0
07-06-2011, ora 11:04
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
Draga mea, sunt multi pasi pana la cancerul de col. Si muulti ani. Cancerul de col nu se face de azi pe maine, si in niciun caz la un an de la infectare. La sfaturile lui crissm (genotipare HPV, colposcopie si PAP la 6 luni obligatoriu), as adauga un sfat: de-acum inainte, EVITA sa te infectezi cu alte tulpini de HPV. Infectia pe care o ai acum s-ar putea sa nu fie atat de virulenta si sa o poti controla prin cresterea imunitatii, insa e dovedit medical ca reinfectarile cresc foarte mult riscul de cancer de col.
0
07-06-2011, ora 11:40
ticc
Nu este medic/terapeut
ticc
va multumesc mult de tot... m-am mai linistit. cum as putea sa evit alte infectii? si ce sa fac cu viitoarea relatie... bineinteles ca o sa-i spun de hpv dar nu cred ca o sa fie o reactie foarte placuta :(
0
07-06-2011, ora 11:53
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
cum sa eviti infectarea cu alte tulpini? cat mai putine relatii, iar atunci cand ai o relatie sa il rogi pe partener sa faca genotiparea HPV INAINTE de a exista orice fel de contact sexual intre voi. Chiar daca iese "curat", s-ar putea ca la un moment dat pe parcursul relatiei sa ti-aduca niste "daruri" de la alte femei, asa ca uita-te cu mare atentie la caracterul omului cu care ai o relatie. Ti-as mai recomanda si protectia cu prezervativ, insa nu e foarte eficienta, deoarece HPV se ia din contactul piele cu piele (din zona genitala, anala si orala). Mare atentie si la sexul oral, deoarece aceeasi tulpina care e responsabila pentru cancerul de col provoaca si cancerul oro-faringian. Si evita aventurile de o noapte. Barbatii care fac asa ceva cu siguranta au la activ multe femei si statistic vorbind, cresc sansele sa aiba si HPV (tinand cont ca 80% din femeile active sexual au la un moment dat in viata HPV).

In ceea ce priveste viitoarea relatie, eu zic sa nu te culpabilizezi decat dupa ce ii vezi rezultatul analizei care arata HPV negativ. Sau poate daca e virgin. Altfel, sunt ceva sanse sa aiba si el, chiar daca se jura ca nu are asa ceva. Toti sunt cocosi, scula lor e cea mai curata, chit sa si-o baga in toate stroamfele iar protectie n-ar folosi nici daca le-ai tine un pistol la tampla. In fine. Incearca sa eviti exemplare de genul asta. Sper din tot sufletul sa gasesti un baiat la locul lui, cuminte si curat (mai sunt si din astia, dar din ce in ce mai rari). Bafta!
0
07-06-2011, ora 12:07
ticc
Nu este medic/terapeut
ticc
sunt destul de constienta de societatea in care traim. si am decis sa-mi iau o pauza de la relatii pana ma stiu sanatoasa.
nu ma grabesc, pana la urma am o viata inainte si nu are rost sa intru in panica daca nu o sa am prieten o perioada mai lunga. pana la urma merit sa am un timp pentru mine sa ma regasesc si sa revin la mentalitatea mea de optimista. :)
0
07-06-2011, ora 15:17
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Intr-un fel sunt norocoasa pentru ca in cele din urma prietenul meu a ramas alaturi de mine chiar daca am avut o perioada mai neagra dupa ce am aflat ca am HPV. Suntem resemnati oarecum si speram sa invingem virusul asta impreuna (oricum este dragostea vietii mele si sper sa ramanem impreuna pentru restul vietii). Eu cu siguranta nu ma voi mai infecta cu alta tulpina pentru ca nu voi mai avea vreodata o relatie fara sa-mi arate analizele la zi. Poate sa fie el si Brad Pitt.
Singura problema pe care o am acum, in cazul in care nu reusim sa eliminam virusul asta si vrem sa facem copii (din ce zice vrea minim 3 :P) ar fi riscul care exista sa transmit copiilor acest virus. Ideea ca mi-as putea imbolnavi copiii cu HPV ma termina, cum sa mai traiesc cu mine apoi.
Stiu ca ii pot naste prin cezariana si nu se transmite astfel virusul dar ce fac apoi? Daca ma atinge undeva unde am o leziune mica ce nu se vede? Daca se atinge de vreun prosop de-al meu? Daca, daca, daca... :(
0
20-06-2011, ora 23:28
floridecamp1
Nu este medic/terapeut
floridecamp1
Am facut testul Babes Papanicolaou in urma caruia am primit rezultatul :LSIL (leziune scuamoasa de grad scazut).Am facut si genotiparea hpv si rezultatul : (radacinile 53 si 59 )..am facut si o colposcopie in urma careia doctora mi-a gasit zona de remaniere MINIMA, cu EAA, iod negativ, JSC vizibila in aria OE.
Doctora mi-a recomandat o electroexcizie fara a ma supune unui tratament cu ovule si imunostimulatoare !!
Eu as vrea sa ii acord o sansa corpului meu sa elimine virusul...deci daca puteti sa imi recomandati un doctor bun in afara de doamna dr badea care este disponibila abia in decembrie? Nu est normal sa mi se administreze si un "tratament"..
0
21-06-2011, ora 01:12
carmenx21
Nu este medic/terapeut
carmenx21
Dna doctor Daniela Lebit de la Regina Maria ma trateaza pe mine. Dansa mi-e spus sa incep cu imunostimulatoare si abia dupa, sa recurgem la cauterizare, daca e nevoie. Pana acum mi-au disparut condiloamele din jurul vaginului insa nu stiu ce e cu cele din vagin.
0
21-06-2011, ora 09:24
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Ce imunostimulatoare si ovule folositi voi? Eu momentan iau isoprinosine si baraka din propria dorinta. Doctora mea ginecolog nu mi-a dat nimic pentru imunitate, zicea ca imunitatea creste in functie de multi factori nu sunt de ajuns doar pastilele (sport, statul in aer liber, hrana sanatoasa, odihna etc). Am mai luat echinaceea, vic C + propolis, spirulina insa nu exista o analiza care sa masoare imunitatea asa ca nu stiu cat de bine stau la imunitate. Condiloame nu am, leziunea a ramas la fel de intinsa pe col insa doctora a zis ca nu e cazul inca de excizie.
Doar daca ma hotarasc sa fac un copil zicea ca ar fi bine sa fac excizie inainte.
In rest eu ma simt bine, nici nu as spune ca am HPV, prietenul meu la fel. Asta e problema cu nenorocitul asta de virus, ca de cele mai multe ori afli ca-l ai (ca femeie) cand deja apar problemele...eu l-am descoperit absolut intamplator la un control de rutina.

@ floridecamp - da, si eu sunt de acord ca mai intai trebuie sa dai o sansa organismului sa lupte cu virusul. Daca fumezi sa renunti la fumat, ai grija sa dormi mai mult, fa miscare si in general tot ce face bine organismului. Imunitatea este singura noastra sansa.
0
21-06-2011, ora 23:36
ticc
Nu este medic/terapeut
ticc
da... am o nelamurire... dupa 1 an de la infectare eu mai pot afla ce radacina am?... condiloame nu mi-au mai aparut, rani nu am... fac dus dupa fiecare contact sexual (nu cred ca ajuta cu ceva, dar parca ma simt mai bine).
0
22-06-2011, ora 00:26
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
@floridecamp1 ti-o recomand pe dna doctor Gabriela Dinca (o gasesti la spitalul Polizu sau la Sanador). E o doctorita care are rabdarea sa incerce tratamente cu ovule inainte de a trece la interventii, de orice fel.

@ticc in principiu, daca virusul nu a fost negativizat intre timp (adica sa fi ajuns la o valoare nedetectabila), poate iesi la analiza.
0
22-06-2011, ora 19:44
floridecamp1
Nu este medic/terapeut
floridecamp1
Multumesc mult fetelor pentru sfaturi si sugestii.. Eu mai fumez dar foarte rar..gen o tigara la o saptamana...in rest mananc cat pot de sanatos..iau echinacea, beau ceai de coada soricelului, 20 de picaturi de ulei de catina intr-o lingurita cu miere de 2 ori pe zi..si sunt foarte optimista !!!!! de aceea nu vreau sa recurg la nicio electroexcizie..cel putin pana nu incerc tot ce se poate incerca :D:D
0
23-06-2011, ora 10:42
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Nu este un capat de tara nici excizia, eu chiar ma gandesc sa o fac in septembrie, octombrie chiar daca analizele imi ies bine pentru ca leziunea mea de pe col nu da semne sa treaca. Oricum doctora mi-a zis ca nu se vad marginile leziunii asa ca nu-mi poate face excizie totala ci doar partiala. Am intrebat-o daca poate trece de la sine si a zis ca este posibil sa treaca dar dureaza ani de zile.
Stiti ca practic la excizie iti scoate de pe suprafata colului partea cu leziune si vine pielea sanatoasa din jur care acopera de unde s-a scos, deci mare filosofie nu este. Mi-a zis ca interventia dureaza 10 minute si ca ma costa 150 ron (are preturi foarte mici comparativ cu alti doctori). Ca trebuie sa mi se schimbe pansamentele cateva zile sau ma invata sa mi le schimb singura si mai trebuie pauza de sex 2 saptamani sau o luna (nu mai stiu exact cat era).
Ma tot gandesc ca as prefera sa am colul curat insa daca nu poate scoate tot din cauza maginilor care nu se vad, are rost sa fac? Nici nu stiu, oricum ramane sa mai meditez.
0
23-06-2011, ora 10:45
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
@ ticc - da, poti afla ce tulpina de HPV ai chiar si dupa un an. Faci o genotipare HPV si daca nu iese nimic inseamna ca l-ai eliminat (s-a negativizat sau ce o fi). Este o analiza destul de scumpa 300-400 ron insa cred ca merita facuta.
0
23-06-2011, ora 12:41
floridecamp1
Nu este medic/terapeut
floridecamp1
@crissm imi poti spune, te rog, la ce doctora te duci ? eu ma duc la centrul de diagnostic si tratament victor babes la dr claudia stefanescu, cea care mi-a recomandat electroexcizia... iar preturile acolo sunt ceva mai mari adica electroexcizia =200 ron, consultatia=150 ron... nu prea ma dau banii afara din casa si chiar as vrea sa imi schimb doctora.
0
23-06-2011, ora 15:05
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
floricica, eu ma duc la o doamna doctor care are cabinet in Ploiesti eu locuind momentan in Ploiesti. Dansa are foarte multa experienta, are foarte multa rabdare si are preturi mici pentru ca are paciente din toate paturile sociale si fiind o persoana credincioasa, isi doreste sa ajute cat mai multe persoane. Lucreaza si la Med Life in Bucuresti dar nu cred ca te ajuta pentru ca acolo sunt preturi mari (daca la Ploiesti dau 15 ron pe o sedinta cu laser, la Bucuresti ar costa 50 ron aceeasi sedinta).
Oricum pentru informatia ta, in caz ca ajungi la Ploiesti, se numeste Daniela Schwartz iar numarul de telefon de la cabinet: 0244 528454.
0
23-06-2011, ora 15:08
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Intrebare pentru cine a folosit.

SE MAI GASESTE CERVUGID? Eu am tot auzit de el (vorba vine auzit, am tot citit pe net) si din ce vad este indicat si in cazul persoanelor cu leziuni pe col cum am eu (apropo, doamna doctor explica ca termenul de "rana pe col" este gresit si ca defapt NU SUNT RANI).
Sa o intreb azi daca sa iau si eu cervugid? Mi-e ca o sa zica, ca sunt paranoia :D Tot timpul vreau ovule si antibiotice :D
0
23-06-2011, ora 20:31
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
@crissm, atentie mare cu excizia. Ce nu ti s-a spus e ca in cazul in care exista celule canceroase in zona, acestea pot sa fie impinse mai adanc, in loc sa fie indepartate. In plus, cred ca ai auzit de cazurile in care alunitele "scarmate" la doctor (adica indepartate, chiar daca nu exista un motiv pertinent, poate doar unul estetic), au dezvoltat un frumusel cancer DUPA ce au fost zgandarite. Eu una sunt reticenta la orice fel de interventie de felul asta.

In plus, nu inteleg cum de doctorita nu ti-a da tratament cu Cervugid pana acum. Este PRIMUL si singurul lucru care se da pentru ranile pe col si in multe cazuri se vindeca inainte de a se ajunge la interventie. Citeste cu atentie prospectul, o cura cu 3 cutii de Cervugid face minuni. Si chiar daca nu e eficient in cazul tau, esti datoare sa-l incerci inainte de interventie (daca tii neaparat sa o faci).

In plus, eu cred ca nu strica sa incerci ovule ginecologice Superforte, naturale 100%, care au dat rezultate foarte bune in multe cazuri (cauta pe net relatari). Le poti comanda de la Deva:
http://www.elitenutritia.ro/index.php?ref=7
0
24-06-2011, ora 08:40
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
@ michidoo

Chiar ieri am intrebat-o pe doctorita despre cervugid si a zis ca ovulele alea sunt o teapa si ca producatoriii lor au pacalit lumea ca ar avea efect si asupra leziunii pe col data de HPV cand defapt nu au efect pentru ca in componenta lor au doar substante care actioneaza impotriva candidozei si a inca ceva de genul (nu mai stiu ce era dar in niciun caz leziune data de HPV). Mi-a zis sa-i arat eu ce anume din componenta lor ar putea avea vreun efect benefic asupra leziunii data de HPV (bine, va dati seama ca nu am de unde sa arat asa ceva pentru ca nu am astfel de cunostiinte).
Sincer, eu as incerca oricum sa vad daca se intampla ceva benefic pe colul meu. Oricum doctorita a zis ca nu e graba si am doua optiuni: ori fac excizia si indeparteaza ce se poate indeparta ori mai asteptam sa vedem cum evolueaza. Deci nu m-a batut la cap sa fac excizia, mi-a zis doar ca am aceasta optiune. Ma gandeam ca poate daca indeparteaza ce se poate indeparta, si-o reveni mai repede colul meu si din cauza asta cantaream aceasta optiune.
Ce anume inseamna cura de 3 luni? Imi pun cate un ovul in fiecare seara timp de 3 luni?
0
24-06-2011, ora 08:45
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Oricum v-am mai zis ca termenul de "rana pe col" este gresit pentru ca nu este practic o rana. Suprafata colului isi modifica aspectul dar asta nu inseamna ca este rana. Pana la urma cred ca voi incerca acea cura de Cervugid timp de 3 luni si apoi ma duc la control sa vad care mai este situatia.
Astept lamuriri despre cum se iau acele ovule, daca se pune unul in fiecare seara timp de 3 luni.

Aveti grija de voi si multa sanatate.
0
24-06-2011, ora 09:02
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
intr-adevar, in componenta Cervugidului intra Nistatina, care e anti-micotic (si trateaza candida), un abibiotic si un antiinflamator. Nu-mi dau seama cum ar putea trata virusul, dar combinatia acestor medicamente se pare ca e foarte buna pentru a trata leziunile provocate de virus. Despre asta gasesti mai multe informatii pe prospect:
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2811

De asemenea, citeste ce au de spus producatorii despre aceste ovule:
http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/06/cervugid-un-pas-imens-in-batalia.html
http://www.formula-as.ro/2003/586/medicina-naturista-25/un-medicament-de-exceptie-4442

Cauta si marturiile femeilor care au observat modificari in bine dupa tratamentul cu Cervugid.

Pentru rezultate optime, trebuie sa faci o cura cu 3 cutii. Fiecare cutie are 12 ovule. Folosesti o cutie, faci pauza 7 zile, treci la urmatoarea cutie, iara pauza 7 zile si in sfarsit, ultima cutie. Eu zic ca nu ai nimic de pierdut daca faci tratamentul, rau nu are ce sa-ti faca. Si nu te grabi cu interventia pe col, daca ai suficienta rabdare, se poate vindeca in timp.
0
24-06-2011, ora 09:14
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Multumesc frumos pentru raspuns Michidoo.
O sa incerc cervugidul pentru ca nu am nimic de pierdut. Nu am incredere in ce spun producatorii pentru ca e normal ca ei sa isi faca reclama, sa poata vinde o cantitate cat mai mare. Am insa incredere in marturiile fetelor care le-au folosit si au observat schimbari in bine. Dupa cervugid o sa incerc si ovulele acelea superforte si apoi ma duc la colposcopie sa vad care mai este situatia.
Ideea este ca vreau sa imi pun un sterilet in urmatoarele luni si as fi preferat sa nu mai am leziune pe col inainte sa fac asta :(
0
24-06-2011, ora 09:18
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
steriletul e o idee foarte proasta. Ai avut o sarcina pana acum? Steriletul se pune doar la femeile care au nascut cel putin o data. In plus, e avortiv. Mai informeaza-te inainte sa iei decizia finala.
0
24-06-2011, ora 09:27
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Pai tocmai ca m-am informat, am intrebat-o ieri pe doctora si era de fata o fata care tocmai si-l scosese si nu se pune doar la femeile care au nascut.
Doctora a zis ca nu are contraindicatii, ea foloseste sterilet produs de o firma germana cu ajutorul caruia nici nu mai ai ciclu cat timp il folosesti (inclusiv doctora foloseste unul). Fata (care a scos steriletul doar pentru ca vrea sa ramana insarcinata acum) imi povestea inainte sa intram la cabinet ca nu a mai avut niciun fel de problema, nu a mai racit la ovare, nu s-a mai chinuit cu durerile de la ciclu pentru ca nu i-a mai venit si cand i-a scos steriletul dupa 5 ani l-a scos fara probleme si era ca nou (ea merge la doctorita noastra de 10 ani de zile si are mare incredere in ea).
Mai era o fata acolo a carei surori a folosit 14 ani un sterilet care trebuia folosit doar 5 ani si cand i l-a scos, la fel fara probleme si curat, ca nou.
Avantajul steriletului fata de pastile este ca nu afecteaza organele, poate fi scos oricand vrei si din momentul in care l-ai scos poti ramane insarcinata (fata de pastile unde dureaza cateva luni pana la un an, sa-si revina ovarele).
Acum singurele mea problema o reprezinta faptul ca ma va costa 500 ron si nu am banii astia dar ii voi strange.
Mai povestea doctora ca unii doctori sustin ca nu este bine sa opresti ciclul dar a zis ca sunt neinformati si ca sangele pierdut la ciclu este doar o pierdere colaterala fara de care organismul o duce foarte bine.
0
24-06-2011, ora 09:32
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
Doctora ne-a explicat ieri exact care sunt procesele care au loc in timpul ciclului dar nu sunt eu capabila sa reproduc ce a zis :D. Ideea era ca steriletul este cea mai buna/sanatoasa metoda contraceptiva pentru cine isi permite sa foloseasca. Probabil ca depinde si de producatorul steriletului insa doctora povestea ca toate pacientele ei care si-au pus steriletul acesta german sunt foarte multumite si nu mai renunta la el si ca 5 milioane este pretul pentru Romania pentru ca in Europa acelasi sterilet se pune cu 4-500 de euro.
0
24-06-2011, ora 12:43
floridecamp1
Nu este medic/terapeut
floridecamp1
Fetelor eu am programata electroexcizia la cdt victor babes ptr luni..dar nu ma voi duce...am sa o sun pe doctora mea sa aman interventia...deocamdata vreau sa consult si pararea doamnei doctor popa de la micomi...asta marti...
@crissm..si o sa intreb si de folosirea ovulelor cervugid ptr modificarile ptr col...ca doar de asta ar trebui sa fac electroexcizia..insa eu am auzit k ovulele acestea sunt fff bune si suntde un roman si eu am incredere in vechii nostrii medici si cercetatori..cititi linkul http://saccsiv.wordpress.com/2009/06/29/apel-catre-specialisti-ce-parere-aveti-despre-medicamentul-romanesc-cervugid-ce-trateaza-infectia-cu-human-papilloma-virus-hpv/#comments
0
24-06-2011, ora 20:30
lenutza28
Nu este medic/terapeut
lenutza28
fetelor stai linistite, nu va mai speriati si nu va stresati ca mai rau va face.
eu am mai scris cu cateva pagini in urma despre mine, le fel ca voi eram disperata la aflarea vestii dar cu timpul mam obisnuit cu gandul ca am acest virus si cu timpul am uitat total de el, intre timp mam maritat si din cauza stresului de la nunta, zile nemancate(doar ce mai gustam cate ceva seara), alegaturi.etc cum multe dintre voi stiti cum e.
dupa ce scapasem de nunta, de acel mare stres la cateva sapt dupa nunte mi-au iesit condiloame genitale exterioare, am luat-o iar de la capat pe la doct, analize, biopsie, coloscopie.., stateam numai pe la ginecologie-dermatologie.de la dermatologie mia dat o crema ca sa ma dau seara la culcare si cu timpul mia disparut.intre timp am inceput sa mananc mult mai bine, sa am grija de mine am luat si vitamine+propolis si dupa 4 luni sa vazut rezultat, mia iesit totul ok, cand am intrat pe usa la doct ma felicitat deoarece nu mai am virsul, momentan nu realizam.am plecat din spital foarte fericita imi venea sa tip in gura mare, acum mai am prog peste 6 luni.
fetelori deci se poate scapa de acest virus totul depinde de noi, sa aveti grija de voi si sa auzim vesti cat mai bune.multa multa sanatate tuturor.
0
24-06-2011, ora 21:43
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
@crissm Steriletul este AVORTIV. Impiedica nidarea - nu lasa embrionul sa se fixeze pe uter, iar dupa o saptamana-doua moare si este eliminat in timpul menstruatiei. Apoi, sunt o gramada de efecte secundare care-ti afecteaza corpul. Din cauza prezenţei steriletului apar infecţii care se pot extinde în trompă şi chiar în interiorul abdomenului. În trompă pot apărea aderenţe, care cauzează obstrucţie şi, deseori, infertilitatea sau sarcini atopice(extrauterine).Infecţiile din abdomen pot degenera în peritonite purulente şi, în aceste cazuri, poate avea loc foarte uşor infectarea sângelui (septicemie). Steriletul poate cauza dureri, sângerări grave, anemie. Uneori se întâmplă că steriletul perforează uterul.

Am inteles ca in SUA a fost scos de pe piata inca din anii '80, dupa ce unele dintre firmele care produceau sterilete au dat faliment deoarece au trebuit să plătească despăgubiri femeilor care au suferit efecte secundare ca cele menţionate. Au mai rămas însă câteva firme care exportă sterilerul în alte ţări.

Acum, tu faci cum vrei. Personal, n-as suporta sa stiu ca-mi omor proprii copii. Si asta pentru ce? Pentru cateva momente de placere? Chiar merita?
0
25-06-2011, ora 11:25
crissm
Nu este medic/terapeut
crissm
@ michidoo

Cred ca stii ca sunt mai multe modele de sterilet iar cel despre care imi vorbea doctora formeaza un dop care nu mai permite patrunderea spermatozoizilor si deci nu are cum sa fie avortiv de vreme ce nu are loc fecundarea ovulelor. Producatorul este unul nemtesc si doctora spunea ca nicio pacienta (printre care si ea) nu a avut nicio problema cu acest sterilet. Plus ca doamna doctor este foarte credincioasa si nu cred ca ar folosi ea si nici nu ar recomanda cu atata caldura acest sterilet daca era avortiv. Cand ma duc luni, o sa o intreb ce producator face steriletul ca sa mai cercetez si singura ce se spune despre el.
0
11-07-2011, ora 19:09
bogdan.u
Nu este medic/terapeut
bogdan.u
hello tuturor.am si eu o problema, mi-au aparut niste condiloame in zona genitala atat pe penis cat si pe scrot.Am fost la medic si mi le-a cauterizat cu o solutie ceva mai puternica decat Condyline si mi-a dat pentru acasa sa imi dau cu Condyline si sa iau Isoprinosine timp de 3 luni..ma rog.Intrebarea mea este, se poate sa scap de acest virus?sau o sa raman cu el toata viata asa cum am citit pe alte forumuri.Va multumesc si astept un raspuns.Stima
Adaugă un comentariu / răspuns
362 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 12 13 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •